algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

El Bloc eliminarà deu càrrecs de les tres Conselleries que gestiona

119510

AppleMark

Miquel Àngel Canals

El Bloc ha anunciat avui que suprimirà deu càrrecs de les tres Conselleries que gestiona -Mobilitat, Comerç i Afers Socials- amb l'objectiu de contribuir al retall de la despesa en l'administració autonòmica, senda iniciada pel PSOE i anunciada pel president del Govern, Francesc Antich, amb la fusió de dues Conselleries controlades per aquest partit i el compromís de reduir a la meitat les 169 empreses públiques de la comunitat autònoma.

Així ho han indicat fonts del Bloc que asseguren que en la reunió que va mantenir el Bloc amb el PSOE per traçar el pla d'ajust per reduir dèficit que haurà d'aplicar la comunitat els nacionalistes han proposat la supressió de les Conselleries de Movilitat i Turisme, en nom d'"accelerar" el calendari de la transferència d'aquestes competències als Consells Insulars.

En concret, el Bloc va proposar avançar en el traspàs de les competències d'agricultura, mobilitat i turisme, de manera que deixassin d'estar gestionades per la comunitat autònoma, el que hagués suposat, de facto, l'eliminació d'aquestes Conselleries, per passar a estar sota la tutela dels Consells Insulars. Una proposta que no va quallar en el PSOE, que finalment només va accedir a suprimir Agricultura i Treball, per integrar-les a Presidència i Turisme.

De fet, apunten des del Bloc, aquesta voluntat d'avançar en el traspàs de competències s'escenifica en la fusió d'Agricultura amb el departament de Presidència, des d'on es gestiona el traspàs de competències des de la comunitat autònoma als Consells Insulars.

"La reestructuració de conselleries ha d'anar lligada a una transferència de competències als Consells Insulars, i per això proposàvem avançar en el traspàs d'agricultura, mobilitat i turisme", van explicar les mateixes fonts.

Des del Bloc van incidir que aquesta eliminació de deu càrrecs se suma a la supressió de 24 càrrecs del Bloc que ja han estat eliminats en el que va de legislatura, amb la dissolució de consorcis i fundacions. I, en aquest sentit, van recordar que la legislatura es va iniciar amb 14 conselleries mentre que ara l'Executiu comptarà amb 10, set del PSOE i tres del Bloc.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Patriotes Associats, fa mes de 10 anys
Es poden autodissoldre. Només els enyorarà el psoE. I això, de moment.
Valoració:25menosmas
Per Mateu, fa mes de 10 anys
Vol dir que el BIEL marxa?!!?!?!?!?!? Ja seria hora que desapareixés del mapa aquest impresentable!
Valoració:39menosmas
Per xl, fa mes de 10 anys
per l'IDI hi hga hagut nolta passatgera...; fins i tot anàren la consellerea Xisxa Vives, el batlle de Campaner F.Morell i sequito al concurs de "mates" de la NBA amb l'excusa de que en Rudy Fdez promocionàs els productes illencs.
Jo també hi volia anar!!!!
Valoració:10menosmas
Per un que va a peu, fa mes de 10 anys
Imaginau quants en devien i en deuen sobrar...
Valoració:24menosmas
Per mmmm, fa mes de 10 anys
Els que pensaven?
Valoració:1menosmas
Per Fistro diodenal!, fa mes de 10 anys
Preneu llum de na Pastora!
Valoració:-9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris