algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

L'exsecretària de Moragues diu que ell li demanà que omplís les paperetes

Dins les investigacions del cas Maquillatge, també ha estat interrogat avui Miquel Àngel Palmer, director financer de RTV Mallorca entre 2006 i 2007

119654

Miquel Àngel Palmer, a l'entrada a la sala judicial.

Ferran Aguiló - S. Amengual.

Cristina Muñoz, que fou secretària de l'exdirector de RTV Mallorca, Antoni Moragues, ha afirmat que ella no es va oferir a omplir paperetes electorals d'Unió Mallorquina (UM) el 2007, sinó que el propi Moragues li va demanar que ho fes, però ha afegit que no sabia que els documents eren d'aquest partit.

Muñoz ha declarat avui com a testimoni davant el jutge d'instrucció del "cas Maquillatge", José Ignacio Lope Sola, que també ha pres declaració, com imputat, al que era director financer de la Radiotelevisió de Mallorca quan Moraques la dirigia, Miquel Àngel Palmer.

L'exsecretària de Moragues ha deixat clar al jutge que va fer aquest treball ajudada per dues empleades més de l'ens públic, però fora d'horari laboral, els horabaixes, i ha insistit que als documents no hi havia sigles i que, per tant, no sabia que fossin d'UM. "En aquell moment no sabia que omplia res per a un partit polític, sabia que era una cosa relacionada amb interventors, però no preguntava res més", ha afirmat el jutge.

Aquestes declaracions contradiuen les que el propi Moragues va fer al jutge la setmana passada, quan va afirmar que Muñoz es va oferir a omplir paperetes d'UM, però que ell no la va obligar a fer el treball.

"No em vaig oferir a Moragues, va ser ell qui m'ho va demanar", ha deixat clar la testimoni, que ha afegit que va fer el treball sense preguntar-se la seva finalitat: "Duc de secretària de direcció 17 anys i en l'empresa privada se m'ha demanat de tot, no em planteig segons quines coses", ha postil·lat. La testimoni ha afirmat que no se li va donar cap dia lliure per aquest treball i ha explicat que no és d'UM ni ho ha estat mai.

Sobre el tema de les paperetes també ha estat preguntat Miquel Àngel Palmer -director financer de RTV Mallorca entre 2006 i 2007-, que ha sostingut que el van informar que aquestes persones estaven omplint les paperetes quan ja ho havien començat a fer.

Ha assegurat que ell quan se'n va assabentar, els va dir que no li semblava bé, però ha afegit que "no tenia potestat per prohibir-ho".

Durant la seva declaració, a la qual ha assistit el fiscal Anticorrupció Juan Carrau, ha estat així mateix preguntat sobre diversos informes, entre ells un sobre l'empresa Bahía Difusió, que es va fusionar amb Vídeo U i després va obtenir contractes milionaris del Consell durant la legislatura passada, entre ells el de la posada en marxa de la Televisió de Mallorca.

Respecte a per què es va fer un contracte amb aquesta productora sense cap publicitat, ha dit que responia que no es comprava material tècnic, sense altres coses que no es podien adquirir de cap altra manera, com l'arxiu d'aquesta empresa.

També ha estat preguntat per un informe per contractar a Studio Media, propietat d'Alfredo Conde, presumpte testaferro de Bartomeu Vicens, i que es va beneficiar de contractes milionaris per la concessió de la ràdio pública del Consell, Ona Mallorca.

En aquest sentit, ha dit que no sabia qui era al darrere d'aquesta empresa ni de Bahía Difusió, però que, amb les dades que tenia, ambdues eren "les idònies" per a la Radiotelevisió de Mallorca.

El "cas Maquillatge" es refereix a la presumpta desviació de fons públics del Consell a membres d'UM i el presumpte finançament il·legal del partit durant la legislatura passada, tot això mitjançant subvencions del Consell a productores audiovisuals afins al partit.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris