algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
16°

Sorpresa i indignació

Pere Aguiló i Mercè Amer tracten d'aparentar tranquil·litat, alhora que els respectius sectors critiquen la desaparició de les conselleries

119572

La sessió del Parlament d'ahir tingué la tensió com a protagonista.

Ferran Aguiló - Miguel A. Cañellas

La supressió de la Conselleria d'Agricultura i Pesca, com també la de Treball i Formació, ha encès els ànims en els respectius sectors. Les reaccions no es feren esperar, ja que el mateix dilluns vespre (dia que Antich oficialitzà la reforma) s'encengueren les alertes. Des del sector turístic, el president de la Federació Hotelera de Mallorca, Antoni Horrach, lamentà la fusió de dues conselleries (Turisme i Treball) "que tenen prou entitat per si soles".

"Sempre hem defensat que turisme a les Balears mereix una conselleria única", assegurà Horrach, qui indicà que "entén" la integració d'ambdues carteres, tot i que "no comparteix la decisió". També els sindicats es mostraren descontents amb la darrera reestructuració del Govern d'Antich. Des de CCOO qualificaren la mesura d'"injusta, gens equitativa i lesiva per als treballadors".

En un comunicat, el sindicat mostrà sorpresa perquè la Conselleria de Treball "ha estat castigada", alhora que considerà que amb la supressió "l'Executiu no fa cap favor als milers de treballadors que esperen un impuls a les polítiques d'ocupació". Des d'UGT expressaren "sorpresa no grata" en entendre que "poden diluir-se les funcions que tenia la Conselleria de Treball", segons el secretari general de FSP-UGT, Aurelio Martínez. Per part seva, USO qualificà de "brindis al sol" la mesura, la qual "no reduirà despesa". A més a més, consideren "més lògica i operativa" la fusió entres les conselleries de Treball i Afers Socials.

"Qui pensa en el camp?"
Unes crítiques similars a les del sector agrari. Tant Unió de Pagesos com Asaja demanaren ahir una reunió d'urgència amb Antich, amb l'objectiu de conèixer de primera mà els motius que l'han dut a suprimir la Conselleria d'Agricultura. Biel Torrens, portaveu d'Unió de Pagesos, assegurà que "sembla més una improvisació que no una decisió de racionalització de l'Administració o d'estalvi de la despesa pública". Així mateix, criticà que el Govern no hagués advertit abans el sector agrari de les seves intencions. El seu homòleg a Asaja, Biel Company, es mostrà encara més crític. "Quina errada més grossa", repeteix, amb seriositat, des que s'assabentà de la mesura, dilluns vespre. "Qui pensa en el camp?", alertava ahir un altre membre d'Asaja.

Consellers "tranquils"
Tot i així, els encara consellers d'Agricultura i Treball, Mercè Amer i Pere Aguiló, respectivament, tractaren ahir de mostrar normalitat i comprensió davant la desaparició de les conselleries que encapçalaven fins ara.
Amer llançà una missatge de "tranquil·litat" al sector primari. Consellera d'un àrea que ara s'integrarà a Presidència, Amer també qualificà de "pràcticament tancat" el text normatiu que transferirà les competències de pesca, agricultura i ramaderia als consells.

Sobre el canvi, declarà que "estava clar" que s'havia de produir un ajust. "El president n'és el responsable i dóna resposta a una necessitat urgent", afegí. Segons fonts d'Agricultura, encara no saben quin càrrec ocuparà ara Mercè Amer ni quines direccions generals es mantindran vives.

El conseller de Treball, Pere Aguiló, realitzà una "valoració positiva" del seu cessament en el càrrec i afegí: "L'Administració autonòmica fa sacrificis i m'ha tocat a mi com li hauria pogut tocar a un altre company del Govern". Aguiló també confessà que deixa tots els càrrecs i que ara tornarà a la seva ocupació laboral anterior.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per tanmateix, fa mes de 10 anys
Potser, "observador", encara n'hi ha que pensen que el PP ho feia i (pitjor) ho faria millor.
Valoració:0menosmas
Per ca, fa mes de 10 anys
Fantàstic Agricultura amb Presidència és a dir ni puto cas, i medi ambient amb mobilitat és a dir a destrossar el que sa vulgui que els estudis d'impacte medioambiental els faig jo mateix.
Pervers i Indignant!
Valoració:-1menosmas
Per observador, fa mes de 10 anys
Si fusionen conselleries ho fan malament, si no les fusionen també; si suprimeixen empreses públiques hi ha queixes, si no les suprimeixen també hi ha queixes... És que aquest govern no n'encerta ni una? O és que faci el que faci tot ho fa malament? El no, no. no per sistema no és bo, i menys encara en una situació econòmica tan difícil i complicada com la que patim ara.
Valoració:2menosmas
Per Volem més unitat i el president a sembrar blat, fa mes de 10 anys
Jo estic d'acord amb la unificació d'Agricultura i Pesca amb Presidència, perquè és natural. N'Antich tornarà a fer solcs devers Algaida i a pescar en xarxa els plàstics i grumers de la Platja de Palma i Punta Ballena.
Valoració:-1menosmas
Per Ricky, fa mes de 10 anys
Pobre Pere Aguiló! Tot just havia aconseguit tocar una mica de poder i ja l'han botat. Això et passa per mesclar-te amb la xusma psociallesta.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris