nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

Els hotelers no veuen amb bons ulls la fusió de la Conselleria de Turisme

El president de la Federació Hotelera de les Balears, Antoni Horrach, rebutja també la pujada de l'IRPF

Els hotelers de les Balears han lamentat la decisió del Govern de fusionar les àrees de Turisme i Treball en una única Conselleria, i han confiat que aquesta nova remodelació de l'administració autonòmica no suposi una disminució del pressupost assignat a la promoció turística, que ascendeix a 24 milions d'euros el 2010. Així mateix, els hotelers s'han mostrat contraris a la proposta llançada avui pel cap de l'Executiu de pujar el tram autonòmic de l'IRPF a les rendes superiors a 100.000 euros.

En declaracions a Europa Press, el president de la Federació Hotelera de Balears (FEHM), Antoni Horrach, ha assenyalat que a causa del pes específic que té el turisme a les Balears, que representa el 80% del PIB, es fa "necessària" una Conselleria de Turisme que no porti aparellat un altre departament. Encara que ha manifestat que resulta "lògica i comprensible" la fusió de Conselleries de cara a contribuir al retall de la despesa, ha opinat que aquesta remodelació podria suposar "massa responsabilitat" sobre la figura de Joana Barceló, actual consellera de Turisme.

Horrach ha opinat que en aquesta legislatura, malgrat el tràfec de consellers, la propagació de la grip A, els atemptats terroristes i el núvol volcànic, a les Balears s'ha fet una "bona gestió en matèria turística", pel que ha esperat que "això no canviï" i s'ha mostrat "preocupat" per la possibilitat que una àrea tan "decisiva" per a la comunitat es vegi esquitxada pel retall pressupostari lligat al pla d'ajust, sobretot en el que a inversions es refereix. En similars termes s'ha pronunciat el president de l'Agrupació de Cadenes Hoteleres de les Balears, Aurelio Vázquez, per a qui de la fusió de Treball i Turisme ha confiat que "surti una Conselleria on predomini el Turisme", i no al revés. En aquest sentit, ha considerat que el turisme és molt més afí a altres departaments com a Medi Ambient o Comerç que a Treball, pel que no ha entès què ha conduït a aquesta fusió.

Rebuig a la pujada de l'IRPF

L'actitud dels hotelers també ha estat unànime respecte a la pujada d'un punt en el tram autonòmic de l'IRPF anunciada avui pel president, Francesc Antich, en entendre que amb això s'està penalitzant a les classes altes que generen ocupació i, en cap cas, no servirà per estimular l'economia. Així, Horrach ha opinat que si s'apugen els impostos als empresaris, que són els que creguin llocs de treball, això tindrà indubtablement repercussions en el manteniment de l'ocupació. Ha opinat que hi ha altres maneres de combatre la crisi i ha advocat per mesures fiscals que estimulin la contractació en forma de bonificacions a la Seguretat Social, en lloc d'apostar per pujades impositives com l'IVA.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ligeia, fa mes de 10 anys
Hi deuen tenir amics ficats i com que tenir bo sempre va bé...
Valoració:1menosmas
Per damnificat, fa mes de 10 anys
És que aquí, precisament aquí. sembla que no hauria de ser la conselleria més prescindible...

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris