algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
11°

Els agents immobiliaris rebutgen la puja de l'impost de Transmissions

Josep Oliver, president del col·legi Professional d'Agents de la Propietat Immobiliària, ha criticat la manca de diàleg previ de Francesc Antich

El president del Col·legi Professional d'Agents de la Propietat Immobiliària (API) de les Balears, Josep Oliver, ha acusat el president del Govern, Francesc Antich, de "posar més traves a un sector que ja estava tocat", en haver proposat aquest matí elevar el tipus del 7 al 8 per cent de l'Impost de Transmissions en el cas de béns immobles superiors a 450.000 euros per recaptar prop de 3 milions d'euros. En declaracions a Europa Press, Oliver ha advertit que aquesta mesura podria suposar una disminució en la venda dels pisos de segona mà amb un cost superior als 450.000 euros i, en aquest sentit, ha considerat que en lloc de pujar els impostos, l'Executiu "deuria baixar-los", sobretot, "als joves i a les rendes més baixes" per incentivar el mercat immobiliari.

A més, ha estimat que els retalls anunciats per Antich per reduir el dèficit públic haurien d'anar en un altre sentit, tenint en compte que, segons el seu parer, "sobren molts assessors de confiança de sectors polítics, així com molts cotxes oficials i moltes despeses de representació". "El Govern hauria de començar a retallar per aquí abans de pujar imposats", ha recalcat, mentre ha criticat el fet que Antich hagi anunciat un increment de l'Impost de Transmissions "sense haver assegut a dialogar amb els agents de la propietat immobiliària".

D'altra banda, ha revelat que durant el 2010, ha augmentat entre un 30 i un 35 per cent la venda d'immobles, en relació amb el passat any i va detallar que el preu de la majoria de pisos que s'estan adquirint a les illes oscil·la entre els 150.000 i els 200.000 euros. Així mateix, Oliver ha detallat que, actualment, a l'arxipèlag s'oferten 2.000 habitatges, dels quals el 70 per cent costa més de 450.000 euros i, en aquesta línia, ha indicat que aquest tipus d'immobles és el que menys s'està venent en aquests moments.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris