algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

El Bloc critica que PP i UM no afavoreixin que l'Executiu augmenti els ingressos

El parlamentari del Bloc Miquel Àngel Llauger s'ha referit a les mesures fiscals previstes per Antich, com l'augment dels impostos a les rendes més altes

El parlamentari del Bloc Miquel Àngel Llauger ha criticat avui que PP i UM exigeixin retallades al Govern i que, alhora, no siguin responsables i no afavoreixin que l'executiu autonòmic pugui augmentar els seus ingressos mitjançant mesures fiscals com l'augment dels impostos a les rendes més altes. En declaracions als periodistes als passadissos de la Cambra balear, Llauger ha remarcat que l'"esforç» anunciat ahir pel president del Govern, Francesc Antich, per fusionar diverses Conselleries ha d'anar acompanyat d'un altre per augmentar els ingressos de la comunitat i, en aquest sentit, ha advocat per incrementar el tram més alt de l'impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF), l'impost de successions o establir algun gravamen mediambiental a les empreses.

El diputat ha considerat que s'haurien d'adoptar aquestes mesures ja que les anunciades pel líder de l'executiu central, José Luis Rodríguez Zapatero, «ja castiguen» als treballadors públics i pensionistes. Tot i això, totes aquestes qüestions «han d'anar per llei» per la qual cosa el Govern necessitaria el suport dels grups de l'oposició, els qui «no s'han mostrat molt partidaris», ha lamentat.

Pel que fa a la fusió de les Conselleries d'Agricultura amb la de presidència i la de Treball amb la de Turisme, Llauger ha assenyalat que el seu grup les veu «favorablement», ja que «van en la línia» d'actuacions que el Govern ja estava practicant com la reducció de càrrecs públics, o la fusió i eliminació d 'organismes. Això, segons ha dit, és una tasca en la qual els departaments del Bloc ja eren treballant i que continuarà.

En aquest sentit, ha assenyalat que la fusió feta pública ahir no suposa només l'eliminació dels llocs dels dos consellers afectats, sinó que també afectarà a «tota una sèrie d'alts càrrecs», comès en què el Bloc «participarà en la mesura que li toqui».

Alhora, ha manifestat que el que defensava el seu grup era que la reducció de les Conselleries fos en relació amb les competències que han de ser transferides als Consells Insulars. Segons ha remarcat, té «més sentit» que es tendís a dibuixar el disseny d'Executiu que quedarà quan totes les competències que s'hagin transferit a les institucions insulars.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Macià, fa mes de 10 anys
afavoreixin = afavoresquin
Valoració:0menosmas
Per mir, fa mes de 10 anys
de veres que viuen en una parra.
Valoració:17menosmas
Per pep, fa mes de 10 anys
El que passa es que ara els toquen a ells... mes de 100000 euros i trasmisions de mes de 3 milions, a mi i a la majoria de mallorquins no mos toca, pagau lladres!!!
Valoració:-4menosmas
Per ..., fa mes de 10 anys
Que sap el bloc de fer comptes...
Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris