algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

Cinquanta treballadors de Gesa protesten al Parlament per la venda d'instal·lacions

119600

Instant de la protesta dels treballadors de Gesa.

Ferran Aguiló - M. À. Cañellas.

Mig centenar de treballadors de la companyia Gesa s'han manifestat aquest matí davant el Parlament per a protestar per la possible venda de les instal·lacions de transport elèctric de les Balears a l'empresa Xarxa Elèctrica Espanyola, que es preveu que el Govern acordi aquesta setmana.

La manifestació davant el Parlament és la segona que organitzen els sindicats UGT, CCOO i ASIE coincidint amb la celebració del ple de la institució, després de la celebrada la setmana passada.

El lema de la concentració és "En defensa del treball, la qualitat del servei i el medi ambient, contra la venda de les instal·lacions de transport de les Balears."

Segons estableix la llei, el Govern ha de decidir abans de juliol sobre la declaració d'excepcionalitat de les esmentades instal·lacions o bé delimitar un perímetre adequat a exceptuar de la venda.

Els representants sindicals han proposat que s'aprovi una moratòria de dos anys per avaluar les conseqüències negatives que podria tenir la venda, tant en la qualitat del servei com en perjudici del medi ambient i en la pèrdua de llocs de treball.

Els treballadors consideren que en ser les Balears un sistema elèctric aïllat i d'escassa dimensió, no està justificat separar la distribució i el transport perquè pot tenir conseqüències en la qualitat del servei i generar problemes de coordinació.

La venda generaria uns cent punts frontera de delimitació entre instal·lacions de Gesa i Xarxa Elèctrica.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris