cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 15°
15°

El Guix depèn d'UM

El Consell de Mallorca és cridat a votar sobre el futur del Guix aquest dijous. A hores d'ara, tot està supeditat a la posició que finalment adopti UM. Tot i que l'any 2008 votaren per la protecció natural d'aquest paratge, la seva expulsió de les institucions podria fer que ara anassin amb el PP

Si el Guix sobreviu tal com el coneixen els illencs depèn, a hores d'ara, d'Unió Mallorquina, presidida per Josep Melià. Serà dijous quan el Consell de Mallorca es reuneixi en ple per votar sobre la desclassificació definitiva dels terrenys d'Escorca. L'any 2008 ja es va fer la primera passa cap a la protecció del Guix. Tanmateix, el que s'aprovà aleshores fou la desclassificació inicial.

Dos anys després (màxim legal per ratificar o revocar la decisió), el Guix s'enfronta aquest dijous a la batalla final: l'aprovació definitiva de la desclassificació, que suposaria una protecció total sobre els terrenys.

2 hectàrees de xalets
Si UM afegeix els vots al Partit Popular, podria rebutjar-ne la protecció. Llavors seria el moment dels populars per defensar la seva nova proposta, que preveu construir xalets unifamiliars sobre dues hectàrees de terra devora el santuari de Lluc.

De fet, el PP es mostra entusiasta amb la nova proposta. Tant és així que dos dels seus diputats al Consell de Mallorca es presentaren ahir horabaixa al míting ecologista que organitza el GOB. L'acte, que tingué lloc a Can Alcover juntament amb els col·lectius Antics Escolanets de Lluc i ARCA, esdevingué una emocionada crida per salvar el Guix. Allà, a primera fila i fins i tot aplaudint els parlaments, es trobaven Fernando Rubio i Antònia Perelló.

No foren els únics polítics que hi anaren, però sí els únics representats de la dreta. De fet, no s'hi deixà veure cap membre rellevant d'Unió Mallorquina. Fins i tot hi fallà Salvador Jaume, únic regidor uemita a Escorca que havia fet costat al GOB des del principi de la lluita. Sí que hi eren presents la portaveu del Bloc al Consell, Joana Lluïsa Mascaró, i el diputat Toni Alorda (PSM), a més de Jaume Payeras (ERC) i el director general d'Ordenació del Territori, Bernat Aguiló.

Entre tots, es parlà del risc que el PSIB es despengi finalment de l'acord. I és que les seves negociacions amb el PP, a causa del Pla Territorial, podria degenerar en contrapartides que no defensin el Guix. En tot cas, Pep Obrador, antic blauet de Lluc, els advertí: "No volem ni una palada de ciment". I conclogué: "Cal evitar que les institucions hi perdin".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per UMESTES, fa mes de 10 anys
pobre Guix, si depèn dels poca-vergonyes d´UM. Aquesta gent se ven al dimoni, amb tal d´ensumar aprop del poder.
Valoració:-10menosmas
Per Rossinyol, fa mes de 10 anys
Indignació és el que he sentit quan he llegit aquest titular. I concidesc amb els altres comentaristes: Com potser que sa nostra terra depengui dels politics i dels seus interesos?? Com a mallorquina que viu fora, fa molts d'anys, em fa vergonya admetre a sa gent que em diu que com hem destrossat Mallorca, que a sa meva terra son incapaços de conservar els entorns meravellosos que tenim. Quina obsesió per construir i construir (segur que els hi omplen ses butxaques, sino no s'enten....) Esper que quan vengui a l'Agost, pugui anar com cada any a Lluc -que no falti- i passar el dia per tota aquella zona, sense tornar a experimentar una altra punxada d'angoixa (n'he patides tantes, quan torn i veig el que s'ha fet....)
Valoració:0menosmas
Per una més, fa mes de 10 anys
Téns tota la raó Rafi, pareix mentira que la nostra Illa depengui única i exlusivament dels politics, que ho duguin a votació, això ho hauriem de decidir tots els mallorquins!
Valoració:1menosmas
Per x, fa mes de 10 anys
um: vos votar'e si ho protagiu
Valoració:6menosmas
Per Rafi Pascual, fa mes de 10 anys
És trist, molt trist que el Guix depengui d'una decisió política. Nins, aquest sistema es un vertader desastre, com pot ser que per una baralla política ens carreguem un espai natural, si ja no en tenim a l'illa!!

Senyor polítics, siguin del color que siguin, sou una guarda d'endiots!! com pot ser que la nostra illa estigui en les seves mans, és molt molt molt trist!!
Valoració:3menosmas
Per Guixaire, fa mes de 10 anys
Idò si depèn d'UM el Guix servirà per tarrecar xalets.
Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris