algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
14°

Antich no vol que els membres del Govern rebin regals de més de 50€

Així ho preveu en un esborrany que desenvolupa el codi de bon govern, amb què es vol dotar l'Executiu. Els alts càrrecs i funcionaris just podrien acceptar presents si és per cortesia i amb estrictes limitacions

El Govern d'Antich té sobre la taula una proposta per impedir que els alts càrrecs i els funcionaris de l'Administració autonòmica acceptin regals o atencions de més de 50 euros. Així ho planteja l'Executiu en un esborrany que hauria de ser aprovat en un futur Consell de Govern i que desenvoluparia un dels punts del codi de bon govern, també a l'espera de ser aprovat perquè està vinculat a un projecte de llei pendent, el de la bona administració i el bon govern.

La mesura serviria per corregir pràctiques qüestionables que es produeixen a les administracions i que han acaparat titulars de premsa com els del cas del president valencià, Francisco Camps (PP), a qui haurien regalat vestits.

L'esborrany del codi de bon govern, amb el qual es pretén dotar l'Executiu, deixa clar en un dels punts que els alts càrrecs i funcionaris, a més dels seus familiars en primer i segon grau, rebutjaran qualsevol regal, favor o servei en condicions avantatjoses.

Així mateix, aclareix que, en el cas que un particular o una empresa vulgui reconèixer un bon servei, es recomanarà que es faci mitjançant felicitacions escrites. El mateix esborrany dóna al Govern sis mesos per regular la qüestió referida als presents.

Aquest punt es regula en un altre esborrany elaborat pel Govern, en el qual s'especifica que just es poden rebre regals que corresponguin a l'estricta cortesia i per no ofendre, però se'n limita l'abast. En aquest sentit, es deixa clar que les atencions que s'acceptin no poden superar els 50 euros i la suma dels presents que provinguin de la mateixa persona o empresa no poden passar els cent euros anuals. Si no se'n pot estimar el cost, s'ha de consultar a un òrgan especialitzat.

Si això s'aprovàs, no es podrien rebre regals als domicilis particulars fos quin fos l'import i no es podrien rebre en cap cas aportacions econòmiques ni de manera individual ni col·lectiva. Tampoc no es podrien acceptar viatges o estades de caràcter tècnic per assistència a jornades o congressos de proveïdors directes o indirectes sense el vistiplau d'un òrgan especialitzat.

Els regals o atencions derivades de relacions d'amistat o personals, fins i tot l'ús temporal d'habitatges vacacionals, viatges, assistència a jornades de caça o pesca, entre d'altres, s'haurien de notificar a un òrgan especialitzat que ho faria constar en un registre.

Pel que fa als obsequis de caràcter institucional s'incorporarien al patrimoni de la Comunitat Autònoma o, si fos el cas, es farien arribar a institucions benèfiques. El Govern haurà de tenir en compte el seu posicionament a l'hora de fer regals institucionals a persones i institucions.

L'esborrany tant del projecte de llei com del codi de bon govern es troba en fase de negociació i forma part del bloc legislatiu que l'Executiu té intenció d'impulsar, sobretot després dels suposats casos de corrupció que han afectat excàrrecs públics vinculats a UM.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per unitat de cures intensives, fa mes de 10 anys
Doiots psociatEs...
Valoració:0menosmas
Per Jmr, fa mes de 10 anys
Això és una putada!!!
Ja ho canviarem quan governem però.

Rodriguez
Valoració:-2menosmas
Per JRBS, fa mes de 10 anys
Molt bona iniciativa, mes val tard que mai. Molt be , Antich
Valoració:-1menosmas
Per de centre pero no d'Eivissa, fa mes de 10 anys
Li direu a Xicu Tarres aixo Mr. Antich?...per quan la seva dimissió? O nomes la corrupció afecta al PP-UM?...no teniu vergonya!
Valoració:0menosmas
Per més morro que esquena, fa mes de 10 anys
I els metges, podran continuar rebent regals de les farmacèutiques? Per que el Govern del PSOEciata Antich a més de pujar-lis el so d'amagat segur que els deixa anar a fer viatges també d'amagat!!!
Valoració:-2menosmas
Per Un que no ho enten de cap manera, fa mes de 10 anys
Cada vegada que veig iniciatives d'aquestes, buides de contingut, em deman quins cervells privilegiats ens governen. Com és possible que perdin el temps amb doiarros d'aquest tipus, que només serveixen per fer befa i no siguin capaços de liderar un canvi, un acord o unes iniciatives que ens treguin de la crisi on encara ens estam enfonsant
Valoració:5menosmas
Per Pere Antoni., fa mes de 10 anys
Obras son amores y no buenas intenciones,.
Valoració:3menosmas
Per ANARQUIA, fa mes de 10 anys
Aquest homonet no es capaç de parlar, encara que sigui una sola vegada en tota la seva vida, de fer un poquet de feina? Els polítics haurien de cobrar per la feina que fan. Si fos aixi, n'Antich i tota aquesta pandilla de trileros que ens "governa" haurien de pagar per tenir un càrrec. Putes de beneitures que no valen es collons d''un penjat. FORA VAGOS!
Valoració:-1menosmas
Per JOAN, fa mes de 10 anys
SR. ANTICH , PER FAVOR NO DIGUI TONTERIES.
ALGUNS JA S'HAN FET UNA PLAÇA DE A1 COM A FUNCIONARIS DE CARRERA, PER CERT EL QUE SEMPRE SURT DARRERA VOSTÉ PARLANT PER TELÈFON, QUI SERÀ?????, MIRAU ELS BOIB DELS DARRERS MESOS I ENCERTAREU.

ÉS AIXÒ HORRAT,

VERGONYA SR.ANTICH, AIXÒ ES DIU ?
Valoració:11menosmas
Per joan, fa mes de 10 anys
i què farà amb els cuixots, formatges i demés productes que les altres ccaa, envien cada any per nadal i que ell es fa descarregar a ca seva?
Valoració:19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris