nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
16°

El Consell General del Poder Judicial no farà valoració de les expressions del jutge Castro

La portaveu de l'organ, Gabriela Bravo, ha explicat que és una falta greu l'ús de llenguatge improcedent, extravagant, ofensiu o irrespectuós en els autos judicials

El Consell General del Poder Judicial no valorarà les expressions del jutge de Palma José Castro a l'auto pel qual imposà una fiança de 3 milions d'euros a l'expresident balear Jaume Matas, llevat que el Tribunal Superior de Justícia d'aquesta comunitat acordi remetre-li la resolució. Així ho ha dit a Efe la portaveu de l'òrgan de govern dels jutges, Gabriela Bravo, que ha assegurat que per al Consell "es tracta d'una qüestió jurisdiccional" que aquesta institució "no ha d'entrar a valorar" si no es donen els requisits establerts en la llei.

L'article 418.6 de la Llei Orgànica del Poder Judicial (LOPJ) considera una falta greu -sancionable amb una multa d'entre 300 i 3.000 euros- "la utilització en les resolucions judicials d'expressions innecessàries o improcedents, extravagants o manifestament ofensives o irrespectuoses des del punt de vista del raonament jurídic". El precepte afegeix, tanmateix, que, "en aquest cas, el Consell General del Poder Judicial sol procedirà previ testimoni deduït o comunicació remesa pel tribunal superior respecte de qui va dictar la resolució, i que conegui de la mateixa en via de recurs".

Per tant, perquè per a l'inici del procediment, la defensa de Matas hauria de recórrer l'auto del jutge Castro davant del Tribunal Superior de Justícia de les Balears, i determinar si posa la resolució en coneixement del Consell.

A l'auto de gairebé 150 pàgines, el jutge José Castro utilitza expressions del tipus "Com veuen, tot un disbarat" o "És clar que el senyor Matas ha vingut a burlar-se dels simples mortals" per qualificar els intents de l'expresident balear de refutar les acusacions que pesen contra ell. El magistrat també explica en el seu escrit que si la declaració que Matas va prestar davant d'ell el passat 25 de març es va prolongar més de quinze hores va ser perquè "es va invertir més a formular les preguntes que en el desenvolupament de les respostes, que en general van brillar per la seva absència."

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per irnasi, fa mes de 10 anys
Algunes certament poc afortunades i sorprenents en algú que hauria d emantenir més distància amb allò que jutja
Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris