cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 19°
22°

Bauzá no demana perdó i es declara “orgullós” del PP i Antich diu que no eren casos “aïllats”

Tot i això, el número dos admet que han fet coses malament i han de “demanar disculpes”, però diu que els “errors” els cometen les persones i no el partit. Creu que no poden estar “satisfets” de la corrupció

El president del PP balear, José Ramón Bauzá, reiterà ahir que està "orgullós" de presidir el seu partit i evità demanar perdó en nom del PP pel cas Palma Arena, després que el jutge imposàs una fiança de tres milions d'euros a l'expresident de la formació i del Govern, Jaume Matas. La reacció de Bauzá arribà després que el seu número dos, Miquel Ramis, hagués reconegut errors en el passat. "Segurament, hem fet coses malament i hem de demanar disculpes a tots els ciutadans, però en política són les persones les que cometen els errors no els partits", sentencià. Ramis negà "rotundament" que s'hagués produït un finançament il·legal del PP, com apunta el jutge, "almanco d'ençà que jo en tenc coneixement o responsabilitat", matisà.

"El PP no està satisfet de tenir la situació que té en temes de corrupció, però que el PSOE intenti criticar la nostra conducta després d'estar gairebé tres anys sostenint-se amb els vots d'imputats és hipòcrita", afirmà el secretari general, qui defensà que la renovació efectuada al PP el situa en millor situació que cap altre partit per assumir una nova forma de fer política. Per part seva, el president del Govern, Francesc Antich, considerà que la fiança a Matas demostra que l'anterior Executiu va fer actuacions "al marge de la llei" i mostrà "preocupació" perquè aquestes males actuacions no només tenen a veure amb el Palma Arena, sinó que també es varen produir sobrecosts al metro.

"No es tracta de casos aïllats, sinó que arribava a dalt de tot", apuntà el president en referència a Matas. "I quan això afecta l'estructura i una manera d'actuar, calen decisions serioses i no basta una mà de pintura", sentencià.
En aquest sentit, demanà un esforç per actuar amb "humilitat", també al PP, i arribar a acords que permetin marcar "un abans i un després" en el control del sector públic. Amb tot, el cap de l'Executiu defensà que l'actuació judicial demostra que l'Estat de dret "funciona" i afegí que la societat ha d'estar "contenta" que s'investigui "allò que no s'ha fet bé".

Més contundent fou la secretària d'Organització del PSIB, Rosamaría Alberdi, qui es mostrà "esborronada" de pensar que Matas "podria continuar governant" i, "si no ho fa, és gràcies a aquest Pacte". Alberdi considerà una "vergonya" que el PP no hagués actuat contra Matas ni "hagi donat explicacions sobre aquesta trama que, a més d'un enriquiment il·lícit dels implicats, tenia com a objectiu el finançament il·legal de la formació". El líder del Bloc, Biel Barceló, també acusà el PP de no estar a l'altura de les circunstàncies i considerà "vergonyosa" l'actuació del partit. "No han actuat en cap moment, han esperat que fos Matas qui se n'anàs de motu proprio", manifestà el nacionalista, qui recordà que el jutge ja havia retirat el pressupost a l'expresident i aquest havia admès un frau fiscal i, tot i això, el PP esperà.

Barceló criticà que el president del PP, José Ramón Bauzá, "no ha donat la cara en tot el procés" i advertí que la formació "ha de donar explicacions del Govern del PP, ha de demanar perdó davant la ciutadania per tot el que ha passat i els doblers presumptament estafats s'han de tornar als comptes públics". El president d'UM, Pep Melià, considerà "gran" la fiança i reconegué que les mesures contra un expresident provoquen "una situació que no és agradable, però demostra que el sistema funciona". Segons Melià, "els polítics han de recuperar la credibilitat perquè la política és necessària".

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris