cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

Socías exigeix al PP que “demani perdó” als ciutadans perquè la corrupció “no és aïllada”

Critica que 'ens vulguin fer creure que som idiotes' i argumenta que 'sabem com funcionaven les coses a la passada legislatura

El delegat del Govern a Balears, Ramon Socías, ha exigit avui al PP que "demani perdó" als ciutadans, perquè els presumptes casos de corrupció que afecten a la passada legislatura "no són fets aïllats", sinó que hi estan "pràcticament" involucrades totes les Conselleries (la de Turisme, Comerç, Indústria i Energia, Esports i Presidència).

Després de firmar el protocol d'actuació en casos de violència masclista i en casos d'atac sexual, Socías ha considerat que si és "molt greu" la presumpta corrupció i l'apropiació indeguda de béns, "el pitjor" és que, a sobre, els 'populars' "vulguin fer creure que tots els altres som idiotes i que ens llepam el dit".

"Encara sembla que s'enriuen de la gent", censura el delegat, que ha cregut que "no és casualitat" que l'actual president del PP balear, José Ramón Bauzá, es refereixi a l'expresident del Govern, Jaume Matas, com un "militant de base" d'aquest partit.

Així, diu que és hora de "demanar disculpes i de tornar els diners", mentre remarca que "tots hem viscut aquí entre el 2003 i el 2007 i sabem com funcionaven les coses, ja que ho hem viscut de primera mà i ara no ens poden dir que és una cosa aïllada."

D'altra banda, Socías ha reprovat el fet que alguns dirigents del PP facin declaracions en les quals "sembla que no havien estat en el Govern" de Jaume Matas i, en aquesta línia, els ha preguntat si "firmaven coses sense adonar-se'n". D'aquesta manera, ha afegit que "sembla que tot va ser cosa d'una persona individual i que tots els que eren al voltant no tenien res a veure ni en sabien res" d'aquests presumptes casos de corrupció.

El delegat del Govern recalca que als ciutadans, "la indignació" davant els nombrosos casos de presumpta corrupció que afecten la passada legislatura "els sobrepassa" i, en aquesta línia, afirma que no li fa "gaire il·lusió" veure que Balears només surt en els mitjans de comunicació d'àmbit estatal pels temes de corrupció.

"CAP DELICTE DESATÈS"

Així, insisteix en què les brigades de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, dedicades a investigar la delinqüència econòmica han tingut una "càrrega important de treball" per poder seguir els diferents casos de presumpta corrupció, si bé indica que hi ha altres òrgans als Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat creats en la passada legislatura, com el grup GRECO contra el crim organitzat, que ha pogut "suplir part del treball per a que no quedàs cap tipus de delicte desatès".

"Això s'ha demostrat amb la desarticulació de bandes de crim organitzat que s'ha anat produint i els resultats són a sobre la taula, com l'espectacular actuació de la passada setmana en què es va aconseguir detenir en 24 hores l'autor d'una desena de robatoris en oficines a través del procediment del butrón i a qui ja s'ha posat a disposició judicial".

Per tant, remarca que malgrat que la Policia i la Guàrdia Civil tenen molta feina pels casos de corrupció, continuen tenint "capacitat per donar resposta" a la resta de delictes. A més, ha afegit que en els últims anys, l'increment d'ambdues plantilles ha estat "espectacular", fins al punt que "mai no havíem tingut tants agents a les Balears".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Talaiot rojo, fa mes de 10 anys
Me extraña mucho que no haya sido llamado hoy lunes, y que lo hagan el martes día 30.¿se negociará algo en Madrid? ¿qué pensará P´j. Rámirez? ¿HAY ALGO OCULTO O ESCONDIDO POR MEDIO?¿ha bajado los precios del mercado? ¿Por qué no viajan a Cuba a pasar unos días de vacaciones? .Muchas cosas suceden, y que no salen a la luz pública, y los ciudadanos sin enterarse.Hay que abrir los ojos, y que caigan todos, pero todos, sean de Mallorca como de Madrid.Acabar con toda esa historia que llevamos años soportando.
Valoració:0menosmas
Per jose, fa mes de 10 anys
Hemos de esperar a que se prueben en un juicio las imputaciones, no debiáramos pronunciarnos como si ya estuviera sentenciado, al Sr Socias le gustaría que se le tratara a él o amiembros destacados de su partido tal y como se está haciendo con el Sr Matas?
Valoració:8menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 10 anys
Corrompre tr. Alterar la sanitat d'esperit, la bondat, la integritat, la puresa (de la intenció, de la conducta) , aperduant-les. Desviar (algú) de l'ànim, de la rectitud, del deure, de l'obligació, induint-lo a obrar il·legalment.

Ocorr que en Socias empra el mot "corrupció" amb un altre sentit desconegut, perque des de un punt de vista polític seria el PSOE el corruptor de l'ànim, de la rectitud, del deure, de l'obligació de complir el seu programa electoral.
No tenc a disposició les obligacions o promeses que se han desviat del deure, de la rectitud del programa electoral del PSOE però són tal vegada quasi totes.

Desviament del deure, comencem per l'hospital, etc.

A més el PSOE se apropia del poder de perdonar els pecats, no sé amb quina intenció, però amaga tal vegada qualque cosa, quan lis toqui a ells, abans de esser processats demanaran perdó, perque ja hi haurà un precedent.

A més el responsable polític ès el votant i aquest ès el qui ha de decidir.
Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris