nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
22°

La supressió d'alts càrrecs d'UM fa “estalviar” 1,4 milions

La darrera remodelació de l'estructura orgànica del Govern ha suposat que hi hagi dotze dirigents menys a l'Administració balear i onze manco al sector públic

L'expulsió d'Unió Mallorquina del Govern i la remodelació que es portà a terme a l'estructura de l'Executiu ha suposat la supressió de 12 alts càrrecs pel que fa a l'Administració autonòmica i d'11 en el sector públic. Això suposa, per als fons econòmics del Consolat, un "estalvi" d'1.427.833 milions d'euros. Concretament, 669.833,34 milions d'euros provenen de la minva del nombre de dirigents -12 manco- de l'Administració balear i 758.000 milions d'euros més són pels 11 menys del sector públic. Per al càlcul de la reducció de la despesa, s'ha aplicat a tots els períodes la retribució bruta anual que estableix la Llei de pressuposts de la CAIB de 2010.

Així, i quant als honoraris d'alts càrrecs del sector públic, se n'ha estimat un sou mitjà de 52.000 euros i de 62.000 euros per als de l'Ib-Salut i les seves fundacions. Així ho donà a conèixer ahir la portaveu del Govern autonòmic, Joana Barceló. Cal pensar que, ja la setmana passada, la mateixa Barceló informà sobre la destitució de dotze dirigents a la Conselleria de Turisme i a la de Medi ambient, a més de cinc assessors.

Càrrecs suprimits
Els alts càrrecs suprimits respecte de l'anterior estructura del Govern de setembre de 2009 són: conseller d'Esports i Joventut, secretari General d'Esports i Joventut, cap de premsa d'Esports i Joventut, cap de gabinet d'Esports i Joventut, conseller de Medi Ambient, secretari general de Medi Ambient, cap de premsa de Medi Ambient, cap de gabinet de Medi Ambient, director general del Mar i Litoral, director general de Qualitat Ambiental, director general de Medi Forestal i Protecció d'Espècies i directora general d'Ocupació i Formació.

De la mateixa manera, s'han suprimit o amortitzat les onze places següents en l'àmbit del sector públic: gerent del consorci del CDEIB, gerent del consorci de la Gola, gerent del consorci d'Aubarca-el Verger, quatre alts càrrecs coordinadors de diverses àrees de l'Inestur, un alt càrrec de l'Institut d'Estudis Baleàrics, el director de projectes de l'Agència de Cooperació de les Illes Balears, el gerent del Consorci Recursos Sociosanitaris de Menorca i, finalment, el gerent del consorci Turisme Jove.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Antípolis, fa mes de 10 anys
Ara poden començar a fer nét dins les seves pròpies files perquè són massa els que cobren del poble per tocar-se les bolles, o pitjor encara, per fer desastres.
Valoració:1menosmas
Per És corrupció posar càrrecs inútils amb inútil, fa mes de 10 anys
Sense els col·locats psociatEs i bloqueros debades l'estalvi seria exorbitant.

Valoració:22menosmas
Per Posar inútils a governar també és corrupció, fa mes de 10 anys
Imaginau-vos la doblerada que mos estalviaríem si se suprimissin tots els càrrerc dels PSOE i del BLOC que estan per cobrar i no fer res...
Valoració:24menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris