nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

El PP pretén que el Consell destini a la crisi 5 milions prevists per a protocol

Servirien per pagar els proveïdors, que encara han de cobrar factures de 2007, per garantir aliment als més necessitats i per ajudar les empreses a crear ocupació

El PP fa una passa més, aprofitant el govern en minoria de Francina Armengol al Consell de Mallorca. Els populars presentaran una iniciativa per obligar Armengol a destinar 4.786.000 euros, que ara té pressupostats per a estudis i treballs tècnics i per a protocol, a pagar els proveïdors de la institució, a garantir aliment per als qui ho passen pitjor i a ajudar les empreses a crear ocupació. Basta que UM s'hi abstingui o voti a favor perquè s'aprovi.
La iniciativa, presentada ahir pel portaveu popular Jaume Font, insta el Consell a contractar una pòlissa de tresoreria -una mena de crèdit a tornar a final d'any- per valor de 60 milions d'euros, que servirien per garantir que en 60 dies es podria pagar els proveïdors a qui la institució deu doblers des de 2007. L'operació costaria un milió i mig d'interessos.

El PP també vol augmentar els ajuts socials d'emergència. Incrementaria (de 276.000 euros a 376.000) l'aportació a Càritas per als menjadors socials; les transferències als ajuntaments per a atenció primària (de 635.000 a un milió)i les que reben per menjadors col·lectius (de 100.000 a 975.000 euros). Finalment, s'aportarien dos milions més a línies d'ajuts a empreses. La línia per millorar la productivitat, ara amb 175.000 euros, rebria un milió més. L'altre aniria a promoció econòmica, fins ara amb només 105.000 euros.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris