cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
22°

La concessió privada s'endú 1.050 milions d'euros per Son Espases

L'Administració haurà de pagar 35 milions anuals per la construcció i el manteniment del nou hospital fins l'any 2039 (quan finalitza la concessió). L'aparcament serà de pagament, en tot cas

50516

La Conselleria ha decidit soterrar l'edifici industrial que queda sota aquesta muntanya.

Monserrat

Son Espases, el nou hospital de referència de Mallorca, costarà als comptes públics 1.050 milions d'euros. Aquest és el preu aproximat que s'abonarà a la UTE concessionària des d'enguany i fins al 2039, quan acaba el contracte privat. L'elevada quantia monetària serà sufragada en pagaments anuals, cadascun dels quals puja quasi a 35 milions d'euros. A canvi, la UTE concessionària (integrada per Fomento de Construcciones y Contratas, Dragados, Llabrés Feliu i Melchor Mascaró) es fa càrrec de la construcció de les obres de Son Espases. A més a més, en gestionarà els serveis extraassistencials (administració i recepció, cuina, servei de neteja, seguretat...).
Ara bé, també assoliran grans ingressos amb l'explotació econòmica de totes les botigues (bars, quioscs de premsa i regals...) que s'instal·lin a l'hospital. De fet, la Conselleria anuncià ahir un acord per ampliar-ne la galeria comercial: ara s'afegeixen 1.700 metres quadrats més per a aquests establiments. El pàrquing també serà de pagament. Els beneficis que s'extreguin de les places d'aparcament serà dividit entre l'empresa privada i la Conselleria de Salut.

Millores de darrera hora

Com a gratificació per aquesta nova concessió, però, la privada s'encarregarà de sufragar part de les millores aplicades a darrera hora. Aquestes "suposen un salt qualitatiu en l'assistència sanitària", indicà ahir el conseller, i són, a banda d'això, "per corregir" el projecte hospitalari heretat del PP l'any 2007. Thomàs detallà alguns dels avanços que s'estan portant a terme, com ara la supressió de barreres arquitectòniques, l'adaptació del codi tècnic mitjançant accions destinades a aconseguir una major seguretat i l'augment dels quiròfans (de 20 a 24) i de la Unitat d'Urgències (1.216 metres quadrats més).

Així mateix, s'instal·larà una nova unitat de reproducció humana i fecundació in vitro, una unitat específica de presos i una nova unitat de psiquiatria infantojuvenil. El complex de Son Espases inclourà, endemés, un centre d'interpretació de les troballes arqueològiques i s'ampliaran amb 11.000 metres quadrats les zones verdes i d'arbres, que limitaran l'impacte visual que la infraestructura genera als pobles limítrofs. Aquestes modificacions tenen un cost de 59 milions d'euros, fet pel qual el cànon anual que la Conselleria ha de pagar augmenta aproximadament 1,8 milions d'euros.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Maria, fa mes de 10 anys
Avui a unes gravacions del Cas Palma Arena, surt el nom de Aina Castillo (ex-consellera de Sanitat) que va autoritzar Son Espases, relacionat amb na Esther Koplovich (FCC). Curiós no?
Valoració:1menosmas
Per Joan, fa mes de 10 anys
Son Espases vs Es desgavell polític il·legal, però misteriosament permès.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris