nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
20°

UM evita que el PP reprovi un altre conseller del Govern, el d'Educació

La resta de punts s'aproven per unanimitat i el Pacte no perd cap votació. Melià ajorna la reforma de la llei de patrimoni, després que els populars plantegin dubtes nous

Els vots d'UM impediren ahir que prosperàs al Parlament la reprovació, impulsada pel PP, d'un altre conseller del Govern, en aquest cas el d'Educació i Cultura, Bartomeu Llinàs (PSOE), "per la mala gestió en matèria d'infraestructures a l'illa d'Eivissa". La reprovació, una declaració política de suspens a l'actitud del responsable autonòmic que no té cap efecte pràctic, hauria estat, si hagués prosperat, la quarta a un conseller del Govern des que UM fou expulsada de l'Executiu, perquè el 23 de febrer ja reberen aquesta amonestació els titulars d'Economia, Afers Socials i Salut.

Ahir, però, UM no votà amb el PP en aquest punt, l'únic que el Parlament rebutjà, perquè la resta foren aprovats per assentiment. Així, s'aprovà la resta de la moció del PP, que insta la Conselleria a destinar més recursos per al manteniment de les escoles i instituts d'Eivissa. També assolí la unanimitat una iniciativa dels populars que anima el Govern a accelerar els accessos a Son Espases, per tal que estiguin fets quan a l'octubre estigui acabat l'hospital. Els grups del Pacte anunciaren el seu suport després que UM avançàs que hi votaria a favor, evitant així perdre la votació. De fet, el Pacte ahir no en va perdre cap.

Amb tot, just després que UM 'salvàs' el Govern de la reprovació del PP, els populars anunciaren que no estaven disposats a votar a favor de la reforma de la llei de patrimoni que impulsa UM per permetre nous usos turístics als edificis declarats Bens d'Interès Cultural (BIC) que es troben en àrees protegides. UM revisarà la proposició de llei i la tornarà a dur a ple més endavant. El Govern també ajorna el primer debat de la nova llei de publicitat institucional.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Patriotes Associats, fa mes de 10 anys
Els psociatEs haurien de besar en terra per on passen els d'UM. Els d'UM els salven encara que ells hagin estat absolutament injusts engegant els bons consellers que UM tenia al govern. Els d'UM es porten amb seny encara que els psociatEs els sotmetin a la persecució més ferotge.
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris