cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

El Govern defensa la paralització del golf de Son Bosc

Ha estat un dels temes tractats a la sessió plenària regular del Parlament. El Partit Popular, que s'oposa a la mesura, acusa el gorvern de "radical"

La consellera de Turisme, Joana Barceló, i el titular de Medi Ambient i Mobilitat, Gabriel Vicens, han defensat la decisió del Govern de paralitzar la construcció del camp de golf projectat a Son Bosc, una mesura que el PP considera "radical" i contrària als interessos dels hotelers de les Balears. Davant d'una pregunta del seu propi grup, el Bloc, formulada en el ple del Parlament, el conseller Vicens ha justificat l'elaboració d'un Pla d'Ordenació de Recursos Naturals (PORN) de Son Bosc de la importància mediambiental de S'Albufera, la zona humida més important de Mallorca i un dels més importants de la Mediterrània, i ha dit que seria "una vergonya" no protegir-lo.

El diputat del PP Antoni Pastor ha ironitzat sobre "la lliçó" del "conseller radical de Medi Ambient" i ha censurat l'atac a la "seguretat jurídica" dels promotors del camp de golf, "que tenien tots els permisos", així com el dany d'aquesta actuació per al sector turístic en un moment de crisi econòmica. La consellera de Turisme, Joana Barceló, que ha estat interpel·lada per Pastor, ha criticat que durant dotze anys de tramitació les anteriors administracions no hagin pogut tirar endavant un projecte que reflecteix la contradicció entre alguns interessos empresarials i la protecció del medi ambient.

Segons l'opinió de Pastor, el Govern de PSOE i Bloc està seguint la línia que ja van iniciar a la primera legislatura del Pacte de Progrés (1999-2003). Els Verds, que "dimonitzaren el turisme" i van perseguir els interessos dels hotelers i el conjunt del sector turístic. A més, el diputat del PP ha acusat Barceló de practicar per a tot l'arxipèlag una política similar a la que va desenvolupar com a presidenta del Consell de Menorca: prevaler la protecció del medi ambient sobre el desenvolupament econòmic i, per tant, perjudicar els interessos generals de la ciutadania.

Davant d'això, la consellera de Turisme i portaveu del Govern ha argumentat que els escàndols de corrupció protagonitzats pel PP són els que realment danyen els interessos dels empresaris i generen inseguretat jurídica als promotors de l'activitat econòmica, i ha defensat que la protecció del medi ambient genera més oportunitats de desenvolupament turístic per a Menorca.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ..., fa mes de 10 anys
Bernat Moix, aquestgovern que defensa el NO al golf és el que fa el tren de llevant igual o més destructor que el golf. És una qüestió política defensar una cosa a un cantó de s'illa i a l'altre fer justament el revés.
No al golf I No el Tren de llevant!
Valoració:3menosmas
Per Arturo González Pérez de Rozas y Castilla de Luj, fa mes de 10 anys
No sois más que unos radicales de izquierda, ecologistas de saló, que no entendeis que significa el progreso ni la creación de riqueza. Si fuera por vosotros todavía iríamos en carro, viviríamos de sembrar patataa y de recoger almendras. Sois demasiado obtusos para entender que con las debidas correciones mediambientales el proyecto del gols era perfectamente viable. I además sois antidemocráticos porque os guste o no es un proyecto que quieren más del 50% de gente de mallorca. Esto es si creeis en la democracia representativa. Os recuerdo que el PP y UM estan de acuerdo con el golf i son más que los que no lo quereis.
Valoració:12menosmas
Per Bernat Moix, fa mes de 10 anys
No si ara els radicals serem els que defensam el territori i el poc que ens queda per deixar als nostres fills. Per mi els radicals són els destructors de la terra i el paisatge, els corruptes, els especuladors, els que no tenen escrúpols per malvendre els pocs espais naturals que ens queden. Aquests són els radicals.
Valoració:3menosmas
Per Guillem Sagrera, fa mes de 10 anys
Nou-rics : anau a Anglaterra a jugar al Golf o jugueu-hi al corridor de ca vostra.
Alemanys i americans: no vengau a Mallorca a jugar al Golf. Coneixeu l'Illa i sa gent.
No al turisme colonitzador.
Valoració:-20menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris