cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
17°

Màxima expectació i mesures de seguretat

Per raons d'ordre públic Matas, la seva dona, el seu cunyat i l'expresident de Gesa entraran per la porta de darrere

117288

Al fons la sala on avui Jaume Matas declararà com a imputat durant moltes hores.

Ferran Aguiló(Jaume Morey)

Avui es presumeix un dia intens i complex a l'Avinguda Alemanya. Es preveu que l'expresident Matas arribi als jutjats poc abans de les nou del matí. A la mateixa hora també s'hi espera la seva dona, Maite Areal; el seu cunyat i exgerent del Partit Popular, Fernando Areal, i el seu amic i expresident de Gesa-Endesa Bartomeu Reus. L'expectació mediàtica supera l'aparició, la setmana passada, de Maria Antònia Munar. Les mesures de seguretat s'han incrementat.

Cal recordar que Munar patí una espècie d'emboscada mediàtica dimecres, quan anà a declarar. La manca de policies a les portes del jutjat facilità que càmeres i fotògrafs es llançassin a la imatge tot just quan sortia del cotxe del seu marit. Els segons que trigà a arribar a l'edifici foren complicats. En aquest sentit, i a la vista d'un nou col·lapse de mitjans, s'ha volgut evitar aquesta situació. També s'hi espera un increment d'efectius policials. De moment, i per raons de seguretat, els imputats accediran a peu a l'edifici per la porta del jutjat de guàrdia, a la part de darrere dels jutjats.

Els mitjans s'hi hauran de presentar una hora abans per tal de mostrar l'acreditació i podran captar les imatges en uns espais determinats en aquesta zona, i també al replà de la segona planta, perquè les declaracions es duran a terme al Jutjat d'Instrucció núm. 3, ubicat en aquest pis. Com en altres ocasions, també s'hi espera la presència esporàdica de persones anònimes que protestin contra la corrupció, malgrat que l'hora no hi acompanyi. Es preveu, igualment, que els funcionaris creuin els dits perquè no hi hagi problemes tècnis o informàtics que dificultin la jornada. El jutge ha accedit a gravar les declaracions, cosa que alleugerirà la sessió, malgrat moments de tensió informativa. Les travesses sobre si l'expresident vindrà o no vindrà han quedat substituïdes per la de quin serà el total de la fiança. Matas no només va ser president del Govern balear, sinó també ministre de Medi Ambient de l'era Aznar. El cas Palma Arena era el paradigma de "presumpta corrupció" a les Balears fins que aparegueren Maquillatge i Voltor.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris