nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Tancament de CCOO a l'Ib-salut

Una dotzena de delegats sindicals es troben des d'ahir dematí a les oficines centrals del Servei de Salut a Palma. No volen sortir fins que la Conselleria s'assegui amb ells a negociar millores laborals

117338

Els sindicalistes tancats protestan des de la sala de juntes de l'Ib-salut.

Pere Bota

"No permetrem que es continuï endavant amb la privatització de la sanitat pública". Aquest és el gran lema, anunciat ahir per la sindicalista Marisa Roldán, que CCOO esgrimeix per carregar contra la Conselleria de Salut.
Sota la bandera de la defensa de la sanitat, una dotzena de sindicalistes es tancaren a primera hora d'ahir a la seu central que l'Ib-salut te a Palma. Els membres de CCOO accediren al local passades les 11.00 hores del matí, alhora que un altre grup es concentrava a les mateixes portes de l'Ib-salut.

Els delegats sindicals, que participaren en la xiulada (a la qual no faltaren megàfons, xiulets i botzines), animaren els col·legues que sortien per les finestres de la sala de juntes, on estan tancats. Des de l'Ib-salut es mostraren oberts al diàleg i assumien la protesta com a incòmoda, però legítima. "No és la primera vegada que s'hi tanquen, a la sala de juntes", advertiren des del gabinet del director de l'Ib-salut, Josep Pomar. I com en altres ocasions, no tenen intenció de fer-los fora. Manel Garcia Beneyto, responsable de l'àrea Sociosanitària de CCOO, assegurà que si havien arribat a l'extrem de tancar-se era per forçar la negociació.

"No volem arribar a la vaga, volem estalviar a la societat els problemes que comportaria", explicava ahir.
La seva col·lega Marisol Roldán, secretària d'Organització de la central, posà l'èmfasi en el "deteriorament" de la xarxa pública. "Les llistes d'espera són massa llargues i alguns pacients d'hospitals estan hores sense ser atesos per la manca de personal". Roldán, a més a més, reivindicà la sanitat com "un servei essencial per a la ciutadania, que en cap cas pot ésser rendible". Roldán feia així referència a la gestió semipública de Son Espases. I és que el nou hospital de referència ha concertat els serveis centrals i auxiliars (recepció, cuina, neteja, seguretat i administració) amb una empresa privada. Tot i que UGT comparteix la majoria de reivindicacions que justifiquen la protesta, encara es troben en l'ultimàtum de 15 dies que oferiren a la Conselleria de Salut abans d'afegir-se a les protestes i, eventualment, a la vaga general convocada en la salut pública per als dies 8 d'abril i 6 de març.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris