algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Manera sosté que les Balears «han fet els deures» en contenir la despesa

Assisteix avui horabaixa a la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera

El conseller d'Economia i Hisenda, Carles Manera, ha assenyalat avui que assisteix a la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) amb la «tranquil·litat» que proporciona «dur els deures fets» davant la proposta que farà el Govern espanyol per tancar un acord marc amb les comunitats autònomes sobre la sostenibilitat de les finances públiques durant el període 2010-2013. Segons Manera, Balears han realitzat un «enorme esforç de contenció pressupostària i de racionalització del sector públic».

Concretament, mentre que el pressupost consolidat de les Balears ha baixat el 2010 al voltant d'un 6% en relació amb l'exercici passat, el conjunt de comunitats autònomes ha incrementat els seus comptes una mitjana d'un 1%. A això, el Govern afegeix que les illes són, juntament amb Madrid, l'única comunitat que ha reduït el deute (-6,5%).

Malgrat això, Manera es mostra favorable a l'adopció de mesures de contenció de la despesa i de racionalització del sector públic, si bé ha remarcat que tenint en compte que l'arxipèlag ja ha fet una «primera passa» en aquest sentit, ha demanat que facin el propi la resta de comunitats que encara no ho han fet.

Tot plegat, sense perdre de vista que el punt de partida de les Balears «no té res a veure amb la de la resta de comunitats autònomes», ha matisat Manera, ja que les illes «som la comunitat pitjor finançada, la que més ha retallat el pressupost aquest any i la que preveu un menor endeutament en relació amb el 2009». Malgrat això, reconeix, «el model de finançament està contribuint que la situació no sigui tan lesiva».

Així, Manera vol deixar clar que el Govern s'ha avançat al plantejament del Govern espanyol en altres punts de la proposta de sostenibilitat financera, que avui es debatrà al CPFF, com la racionalització del sector públic, per al que l'executiu ha incorporat en els pressupostos la fusió d'empreses públiques; o en relació amb la contenció de la despesa en funcionaris, recordant que el Govern ha ajornat el compliment dels acords amb tots els col·lectius de la funció pública, l'educació i la sanitat.

Finalment, el conseller ha constatat l'"enorme dificultat» de dur a terme retallades en la despesa en àrees sotmeses a una gran pressió de la demanda com la sanitat, educació o serveis socials lligats a la llei de dependència.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per cansat den manera, fa mes de 10 anys
Que dimiteixi d'una vegada. Que se'n torni a l'aula i deixi de predicar dois.
La manera que té de retallar despeses és curiosa: no fer res ni deixar fer res. Una Administració que no inverteix, que no té projectes i que no actua segurament no té gaire despeses, però no serveix per a res.
Valoració:0menosmas
Per jojomego9, fa mes de 10 anys
No lo entiendo, dicen recortar el gasto público y paralizar el aumento de funcionarios y sin embargo continúa el chorro de convocatorias para el Govern y empresas públicas. Que alguien me lo aclare, porque no lo entiendo.
Valoració:3menosmas
Per Pere, fa mes de 10 anys
O sigui, líders en fer pagar al poble la tudadissa dels polítics i els especuladors! Manera podria donar exemple retallant-se el seu sou i el dels seus amics del Govern.
Valoració:8menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 10 anys
Primer se ha de expulsar a Andalusia del estat espanyol.
A continuació se pot parlar sobre "en contenir la despesa".
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris