algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 22°
18°

“Béns de més de 20 anys n'avalaran la fiança civil”

L'expresidenta defensa la seva innocència. Destaca que “sempre vaig pensar que Vídeo U era una productora del PSOE, fins i tot hi entrevistaren Zapatero”

Maria Antònia Munar defensa la seva innocència. Es deslliga totalment de Vídeo U i del que afectava Comunicació del Consell, que era competència de Miquel Nadal. Afirma que identificava la productora amb el PSOE.

Com us sentiu després del que ha passat?
La sensació és de tristor. M'hauria agradat un final diferent.

Com valorau la decisió del jutge d'imposar-vos una fiança tan forta?
Els temes judicials són complicats, mals d'entendre. Ni quan acabes la carrera de dret saps processal. El jutge instructor el que ha fet és recollir la petició del fiscal, que és qui ha instruït la causa. El resultat final és el que volia el fiscal. Em sembla indiscutible.

Per què el jutge dóna per bona la imputació de paraula que li va fer Miquel Nadal?
Perquè era l'única manera d'implicar-me en una qüestió que anava dirigida cap a mi des del primer moment. Basta veure'n el títol (operació Maquillatge). És evident, també, que Nadal volia congraciar-se amb la Fiscalia. Tanmateix, no és vertitat el que ha declarat. Som innocent i defensaré la meva innocència. També em sap molt de greu que, després de tres hores de declaració, els fiscals ja traguessin els papers impresos amb les mesures cautelars. Semblava com si no els hagués interessat el que jo explicava.

Era Vídeo U una responsabilitat del vicepresident Nadal?
Perquè puguem entendre el context, ens hem de remuntar al 2004, quan recent començada la legislatura decidesc que no em tornaré a presentar ni a l'Ajuntament de Costitx, ni a la presidència d'UM ni a la del Consell. Aleshores, vaig anar cedint el dia a dia, mirar les coses més per sobre. Una prova d'això és que Direcció de Comunicació passà de presidència a vicepresidència (Nadal). Hi insistesc: jo no tractava el dia a dia.

Sou o heu estat accionista de Vídeo U? És cert que vàreu donar doblers a Miquel Nadal dins el cotxe oficial per adquirir part de la productora?
Mai no he estat accionista de Vídeo U. És fals que jo li donàs aquests doblers.

Heu signat qualque contractació o subvenció que no passàs pels filtres tècnics del Consell?
Mai de la vida no he signat cap subvenció sense l'informe de secretaria que fos favorable. És més, mai no he signat cap document en el qual hi hagués advertència d'il·legaliat.

És cert que Vídeo U tenia una afinitat amb el PSOE?
Jo sempre havia identificat Vídeo U amb Miquel Oliver, que és fill de Miquel Oliver Massutí, que va ser president del PSOE. La seva actual esposa va ser regidora de Cort amb Ramon Aguiló. Sempre havia vist Vídeo U com una productora d'afinitat socialista. A més, Vídeo U prové de l'antiga Palma Televisió, molt identificada amb el PSOE. Prova d'això és que foren dels primers a entrevistar Zapatero quan el feren secretari general.

Heu pensat en algun moment a enviar-ho tot a filar i partir molt lluny, com ha fet Jaume Matas?
No. En cap moment. Ni se m'ha passat pel cap. Continuaré vivint a Mallorca. Defensaré la meva innocència i demostraré que no és cert el que se m'imputa des de la confiança en la força dels meus arguments. Estim molt aquesta terra i pens que he fet coses bones per a Mallorca.

Considerau que Unió Mallorquina es podrà recuperar dels cops tan durs que està rebent?
És bo per a Mallorca que se'n surti. Hi és necessari un centre nacionalista i liberal. Ho demostra l'experiència passada.

Creis que tal com van les coses anam cap al bipartidisme?
Hi anam.

En quin moment us adonàreu que podríeu tenir greus problemes judicials. Vàreu rebre alguna indicació en aquest sentit?
Mai ningú no em va avisar que això podria passar. No tenia ni idea que estaven investigant. Tampoc mai no vaig parlar amb la Fiscalia de cap acord.

Com s'ha desenvolupat la vostra relació amb el president Antich en aquest darrer any?
Una relació correcta i normal, tenint en compte les dificultats que hem travessat aquest temps.

Allò segur és que Maria Antònia Munar mai no ha resultat simpàtica als dirigents de Madrid?
Això és evident. És possible que molestàs el que representava un partit nacionalista i de centre per a Mallorca.

Què diríeu als que han estat els vostres votants en aquests moments tan difícils?
M'agradaria donar-los les gràcies pel suport i, en aquests moments tan difícils per mi, els encoratjaria a seguir endavant. També que creguin en la presumpció d'innocència, que és un dret constitucional. Cal lluitar per restituir el bon nom de les persones.

Assistim al principi del final de la presumpció d'innocència?
Quan es tracta dels polítics, una imputació ja sembla sinònim de culpa, de fet irremeiable. És dur, però és així.

Quin és ara mateix la vostra esperança o el vostre desig?
Estic passant una situació personal molt difícil. Es pateix molt, tant des d'un punt de vista personal com familiar. En aquests moments, en el que pens és a intentar ajudar totes aquelles persones que es puguin trobar en una situació d'imputació i no tinguin mitjans per pagar els missers o afrontar les fiances. Hem de pensar que pel camí que anam hi haurà centenars d'imputats a Mallorca.

Per què avalau la fiança de Bartomeu Vicens?
No es va avalar. Era un préstec. Vicens és amic i el misser del meu marit. Era lògic que l'ajudàssim en els moments difícils que ha travessat.

Com fareu front a la fiança civil de 2,6 milions que us ha imposat el jutge?
Vull que quedi clar que serà amb el patrimoni del meu marit i meu, però que ve d'antic, dels anys vuitanta. No fos cosa que hi hagués malentesos. Per exemple: el nostre pis al passeig marítim de Palma el vàrem adquirir l'any 1982, quan encara ni existia el Parlament balear. Avalam amb béns que són nostres des de fa més de vint anys.

I quina lliçó treis de la vostra experiència?
Que després de la vida allò més important és la llibertat. Si en ciucumstàncies normals aquests valors són inqüestionables, molt més ho són quan et trobes com ho estic passant jo en aquests moments. La llibertat és un valor extraordinari.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente
Per Ora Pro Nobis, fa mes de 10 anys
Fa cara de bona al·lota, de santa crucifixada. Sa cara no és, però, en aquest cas, es reflex de s'ànima,
Valoració:-15menosmas
Per Puny que puny - Salsa Rosa, fa mes de 10 anys
Molt bona l'entrevista a s'Última HOLA. Sortirà diumenge que ve al PRONTO?
Valoració:-24menosmas
Per Puny que puny..., fa mes de 10 anys
Ara resultarà que ha hagut de vendre dos quartons de sa padrina... pobreta! Per cert, jo també vull cinquanta manetes negatives. Haviat haurem de fer un grup al Facebook en suport als esforçats personatges que perden tot lo dia punyint, ja se podrien punyir una altra cosa que jo me se, ha ha ha!
Valoració:-24menosmas
Per No a la corrupció ni a la manipulació, fa mes de 10 anys
La llei de partit no la compleix pràcticament cap partit amb representació. O sigui que els fiscals tenen moltíssima feina si el que volen es convencer-nos de que es pot confiar en la justicia. Jo vull saber com es financia el PSIB i no només el PP i UM.

Al final el que passarà es que només tendran dret a sobreviure els dos grans partits corruptes i acaparadors, que és per això que està fet el sistema i les lleis, per a que els altres no els molestin.
Valoració:28menosmas
Per investiguin el psoe señors fiscals, fa mes de 10 anys
Na Maria Antònia no és cap santa, això tothom s'ho imagina.

El que passa és que s'ha de ser ingenu per deixar-se manipular per psociates que cap bé fan a les nostres illes, donat que aquests traidors mai han tengut ni tendran el valor de defensar amb coratge les nostres illes, ni la seva llengua, ni les seva cultura, ni la seves necessàries infraestructures i ja estam farts d'haver de pregar pel que és nostre.

Els psociates també corruptes demostrats i grans experts en jugar brut, per molt que les votin mai tendran marge de maniobra per fer les coses com cal, donat que han de servir pleitesia als seus amos de Madrid.
Valoració:3menosmas
Per tonina, fa mes de 10 anys
El que no es normal es que aquesta senyora surti entrevistada per la tv pública de la nostra C .A. etzibant sense cap mena de embús :"quan els ciutadans perden la confiança en els seus polítics venen els dictadors".I que ha fet ella per que els ciutadans li tenguem confiança?.A veure si de la falta de confiança en tendrem la culpa nosaltres? I que es que hem de consentir que ens robin , com una mena de pagament de mossatge ?.Ja està bé de que ens prengui per beneits aquesta senyora.I podeu anar possar totes les manetes vermelles que volgueu i si no vos basten i afegiu els peus que es amb el que pensen qualcuns.
Valoració:5menosmas
Per No s'ajunten que no s'assemblin., fa mes de 10 anys
Jo també crec que darrera Video U hi ha la mà allargada dels amics de Roldan, el que ha sortit amb la meitat de la condemna i sense tornar ni un cèntim.
Valoració:3menosmas
Per Crits, fa mes de 10 anys
Supòs que aquest que empeny ses manetes vermelles també ho dèu fer en nom de sa sagrada estimació que professa per Mallorca i tot lo mallorquí.
Valoració:-13menosmas
Per Els comptes clars, fa mes de 10 anys
No se pot saber qui estima més Mallorca... però el que sí se sap és que, sense la decisió de Munar, el psoe ara no governaria ni els seus acòlits.
Valoració:17menosmas
Per toni, fa mes de 10 anys
¿Per quin motiu li fan aquesta entrevista ara i no fa 2 mesos quan encara confiava en la justícia?
Valoració:-8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris