nubes rotas
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
17°

El Govern inverteix 115 milions en tren

Entre les obres adjudicades aquest trimestre n'hi ha del tren tram, al qual dia 27 es posa la primera travessa

El Govern ha adjudicat en els tres primers mesos de l'any inversions per valor de 115,4 milions d'euros en obres ferroviàries. Entre les actuacions previstes n'hi ha de referents al tren tram entre Manacor i Artà, un projecte que el proper dia 27 es començarà a fer realitat amb la col·locació de la primera travessa.

El conseller de Mobilitat, Biel Vicens (Bloc), informà ahir al Consell de Govern d'aquestes adjudicacions, que inclouen les aprovades dijous en el consell d'administració de Serveis Ferroviaris per 17,5 milions.

En els tres primers mesos s'han repartit tasques per executar projectes com el tren tram i els seus tallers, l'electrificació de la doble via Palma-Inca/Enllaç, l'ampliació i modernització de tallers de tren i metro a Son Rul·lan, la compra de noves unitats elèctriques de tren i de tren tram...Les darreres adjudicacions, valorades en 17,5 milions, són per electrificar el corredor Palma-Inca-Enllaç, per ampliar els tallers de Son Rul·lan, per eliminar passos a nivell i per a manteniment.

"Totes aquestes inversions suposaran la modernització, la millora i l'ampliació de la xarxa ferroviària i la potenciació del transport ferroviari com no s'havia fet mai a les Illes", va afirmar el conseller Vicens, qui hi afegí que, dels 115,4 milions d'inversió, 104 milions provenen de l'Estat a través de conveni.

Vicens recalcà que les obres del tren tram entre Manacor i Artà donaran feina a 600 persones. A més, recordà que les obres ja adjudicades, que es començaran dia 27, són les que no afecten el tram urbà de Manacor, on encara no s'ha fet el projecte constructiu. Mobilitat ha oferit a l'Ajuntament consensuar les obres del passeig del Ferrocarril per si vol aprofitar per remodelar-lo. El responsable confià que alguns treballs estiguin enllestits abans de les eleccions de 2011, però advertí que les del tram urbà dependran de la reforma que es faci i assegurà que el Govern no fa "curses electorals".

El Consell de Govern també aprovà ahir la modificació del contracte per a la construcció i el manteniment de l'hospital de Son Espases, per adaptar-lo als canvis en la protecció de la Real, per introduir-hi noves tecnologies i per noves exigències. La portaveu del Govern, Joana Barceló, no digué si tot això farà incrementar el preu de l'actuació, com és previsible, i anuncià que el conseller de Salut, Vicenç Thomàs, ho aclarirà més endavant.

També s'acceptà la concessió d'11,4 milions per a cursos de formació per a treballadors, preferentment desocupats, durant el període 2010-2011 i autoritzà una inversió de mig milió d'Indústria i Energia en dues instal·lacions solars fotovoltaiques a Maria de la Salut i Son Servera.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per jojomego9, fa mes de 10 anys
Acabo de ver este video y me ha sorprendido su contenido. Desde luego los hay que luchan con todas las armas para denunciar el estado de cosas que pasa en esta comunidad. Aqui va. http://www.youtube.com/watch?v=P42xhmrq-f4&feature=channel
Valoració:1menosmas
Per Mirall trencat, fa mes de 10 anys
EL que sa necessita és modernitzar la xarxa actual i no ampliar amb trams que no responen a les necessitats de transport públic de sa gent de Mallorca i de la comarca de Llevant. Falta molt sentit de la responsabilitat i sentit comú, però al sr Vicens i els atl.lots que l'acompanyen a la canselleria això de la mobilitat els ve gran, no en tenen ni la més puta idea. I així anam perdent el temps, els doblers i continuant l'absurditat d'infraestructures inútils igual que el PP però potser si que es vera que els extrems sa toquen i LE pP i EL PSM tenen molt en comú, la destrucció per doblers de Mallorca amb l'excusa de les infraestrutures.
Valoració:4menosmas
Per Incrèdul, fa mes de 10 anys
Segons el boletin oficial del estado de 18 de febrer de 2009 la inversió total en ferrocarrils havia de ser de 443 milions d'euros. On són els 328 milions d'euros que falten? Qui els té?

Crida l'atenció que el conseller de mobilitat i mediambient xerri de llocs de feina per la construcció enlloc de xerrar de nombre de passatgers que transportaria el temps de Llevant.

Tot plegat ens estan prenent es pel. No diuen a qui donarà servei el tren de Llevant, i no diuen on són els doblers que falten.
Valoració:8menosmas
Per Tren modern sí!, fa mes de 10 anys
Això és el que feia falta, modernitzar la xarxa ferroviària. Liquidar aquestes carraques de trens diesel que tenim ara que fan molt de renou, pudor d'oli a l'interior i pareix que se moren cada vegada que han d'arrancar. Gràcies per fer el que s'havia d'haver fet des de fa molt de temps, modernitzar el tren!!
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris