cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
22°

Reus no explicà ni a la dona la compra del pis a Madrid

L'esposa del presumpte testaferro de Jaume Matas declara que no sabia que el seu marit havia adquirit cap immoble

El presumpte testaferro de l'expresident Jaume Matas, Bartomeu Reus, no explicà ni a la seva esposa que havia pagat 100.000 euros d'entrada per un pis de luxe a Madrid, segons declarà ahir qui fou la seva dona. Amagà l'adquisició de l'immoble a la família, si és que és ver que realment el comprà ell. La fiscalia pensa que el pis en realitat era propietat de Matas, i Reus, que és amic seu, només hi figura com a propietari per encobrir-lo.

Bàrbara Barceló, que se separà de Reus a finals del 2003, n'era la muller, encara, quan aquest pagà l'opció de compra del pis -que en total costà un milió d'euros- a l'exclusiu barri de Salamanca. Amb tot, segons consta en la declaració que va fer ahir al jutge José Castro, com a testimoni, "mentre convivia amb el seu marit mai no li insinuà cap desig o intenció de comprar un pis a Madrid". De fet, ratificà que a l'estiu s'assabentà per la premsa que el seu home havia adquirit aquest pis que ara ocupa la família de l'expresident.

Als fills, tampoc

Segons confirmà Barceló, sempre havien dit que els seus dos fills farien els estudis superiors a Madrid i no a Barcelona "per problemes idiomàtics", però que mai no parlaren de la possibilitat que visquessin en aquest habitatge, que no sabia que existia, o de comprar-ne un. A més, malgrat que els fills mantenen la relació amb son pare, "no li han comentat que hagin parlat res sobre el pis de Madrid". De fet, l'any que ve un d'ells començarà els estudis universitaris a la capital estatal i viurà en una residència d'estudiants.

Així mateix, Barceló ratificà que Reus, qui havia presidit l'elèctrica Gesa, era amic de Jaume Matas des del 1985. Afirmà que, fins i tot quan el matrimoni anava bé, el seu marit era "molt reservat" i que "no li sembla gens anormal" que tingués negocis sense que ella no se n'assabentàs.

Amb tot, la desconeixença de l'esposa de Reus de l'existència del pis de Madrid dóna força a la sospita que, en realitat, l'habitatge no era de l'expresident de Gesa, sinó de Jaume Matas. La Fiscalia creu que Barceló ignorava que el seu marit tenia un pis a Madrid perquè, efectivament, no l'hi tenia. Reus, però, s'haurà d'explicar aviat:dimarts està previst que declari davant del jutge. El mateix dia també ho faran Matas; la seva dona, Maite Areal; i el cunyat de l'expresident, Fernando Areal.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mateu, altra vegada, fa mes de 10 anys
Crits, la terra del pare (que deu ser un calçaces, 'calzonazos' en foraster), dels seus avantpassats i la pròpia de la terra que han escollit per viure-hi, i bé que els hi va.
Valoració:-1menosmas
Per guarda de curts, fa mes de 10 anys
Problemes idiomàtics? Estudiar català és obligatori. Si dos mallorquins no saben català, és basicament perquè no l'han volgut aprendre. Això té un nom, CURTOR.
Valoració:6menosmas
Per Lo Rat Penat, fa mes de 10 anys
No sabìa que el seu home havia comprat un pis a Madrid,senzillament,perque no el comprà ell sinò en Jaume Matas.
Valoració:12menosmas
Per Mateu, fa mes de 10 anys
N'Ana Mato tampoc sabia que tenia un Jaguar en el garatge. Aquesta gent del PP tenen unes dones o molt beneites o massa vives.
Valoració:4menosmas
Per crits, fa mes de 10 anys
Son pare xerra normalment en mallorqui, sa mare en castellà, els fills nomès saben castellà: el pa nostre de cada dia a palma, i tanmateix cap voluntat d'aprendre la llengua del pare
Valoració:5menosmas
Per Llengua amb tàperes, fa mes de 10 anys
Els fills de la família Reus-Barceló no poden estudiar a Barcelona per problemes idiomàtics. Quins botifarres!!!
Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris