cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
17°

Nadal i Cañellas donaven les instruccions per contractar gent

L'exsecretària tècnica del Consell Eugènia Cañellas declarà per la col·locació de persones properes a UM per part de Vídeo U, Minser i CILMA. Digué que mai no rebé ordres de Munar

117248

AppleMark

Ferran Aguiló

L'exsecretària tècnica del Consell Eugènia Cañellas afirmà ahir, davant el jutge Lope Sola, que li varen passar un llistat amb "les persones que havia de contractar, unes vegades a instàncies de Miquel Nadal, altres de Mateu Cañellas, altres d'Antònia Vidal i altres de l'estructura d'UM". Afegí que "mai a instàncies de Munar".

Cañellas declarà com a imputada en el cas Maquillatge en relació a contractes irregulars de persones afins al partit nacionalista des d'empreses que havien rebut subvencions o contractes importants, com Vídeo U, Minser i el Consorci d'Informàtica Local.

Les persones empleades treballaren pel partit i en alguns casos no es presentaren mai als seus llocs de feina a les esmentades empreses.

Eugènia Cañellas indicà que "els 40 contractats varen coincidir amb la campanya" electoral de 2007. Així mateix, assenyalà que "mai no va formar part de l'equip de campanya" de Nadal i que la directora era l'exsecretària personal de l'antic consoller, Antònia Vidal. A més, digué que l'exconseller Mateu Cañellas "va ser qui va idear tot el que fa referència a la xarxa de col·laboració".

Assenyalà davant el jutge que l'administrador de Vídeo U, Miquel Oliver, "anava molt assíduament" al Consell, "se'm va presentar com a col·laborador, em va dir que hi havia una sèrie de llocs de treball que es podrien cobrir" i que estava al corrent de la creació "de la xarxa". Afegí que la persona de contacte d'Oliver era Luisa Almiñana, administradora de Vídeo U i Bahía Difusión. Cañellas assegurà que li va telefonar, es varen conèixer i Almiñana li va passar la seva adreça electrònica.

Apuntà que llavors Vidal, al cap d'uns dies, li envià "la documentació" i ella remeté "els e-mails dels treballadors a Almiñana per contractar la gent". Féu saber que Nadal "parlava assíduament amb Oliver" i que en aquells moments ella "no coneixia que no anaven a fer feina". Eugènia Cañellas estava assabentada que Vídeo U "rebia subvencions, però no em va semblar estrany que Oliver em proposàs la contractació de gent". Digué que en un "moment determinat Almiñana comunicà que no volia contractar més gent".

L'exsecretària depenia de Vicepresidència (Nadal), encara que en el seu cas també responia a Presidència (Munar). Cañellas, però, declarà que "mai no vaig parlar amb Munar. Despatxava amb Nadal".

Cañellas digué al jutge que "contractaren amb Vídeo U unes 14 persones", però també amb altres empreses com Minser i el Consorci d'Informàtica. Amb Minser, apuntà, "contractàrem cins o sis persones". Al Consorci, afirmà que tractava amb l'exgerent Eugeni Losada, malgrat que no pogué precisar quantes contractacions s'efectuaren. Matisà que "era una pràctica habitual".

Cañellas assenyalà que "els currículums els hi donava sempre Vidal a instàncies d'altres persones" i que l'exconseller Mateu Cañellas li va derivar alguna persona. Afegí que, una vegada que rebia la informació, ella "escalonadament la va anar passant: unes a Vídeo U, altres al Consorci i altres a Minser".

Indicà que la majoria del Consorci treballava al Consell i que Minser "va demanar hora per veure Nadal". Aquests també li feren saber "que estaven al corrent de la xarxa".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Llevant, fa mes de 10 anys
Xapucers: Com el fill del batle d'Artà, Rafel Gili, també d'UM, que sent un simple director general dispossava d'un xófer i d'un cotxe oficial a totes hores. Per cert, al xófer que també és artanenc i fill d'una membre d'UM local , el podies veure amb el cotxe oficial aparcat davant el bar on era de festa a altes hores de les nits.

Ni dos ni tres ni 20 corruptes.... Això és un merder!!!
Valoració:1menosmas
Per clara de felanitx, fa mes de 10 anys
VOLEU UEMEROS COL.LOCATS www.ebe.es, S'han fet seva els departaments d' ESPORT i TURISME a ses Illes Balear, Tan en es GOVERN com en es CONSELL. Al Manco els fara FORA d'una vegada des Consell. Gràcis JUSTICI
Valoració:-1menosmas
Per GENTUSA, fa mes de 10 anys
JA ERA BEN HORA QUE QUALCÚ DESTAPAS ELS PASTELS D'ARIANY, PAREIX QUE TOTHOM SE COMENÇA A DONAR COMPTE DE LO QUE HA FET UM PER AQUEST POBLE I LO MALAMENT QUE ESTÀ. EN PASCUAL HA ESTAT EL MAJOR MENTIDER I EL BATLE MÉS DOLENT QUE HA TINGUT MAI AQUEST POBLE, MÉS MAL DEL QUE LI HA FET ÉS IMPOSSIBLE, L'HA ENGANYAT COM HA VOLGUT A CANVI D'UNS LLOCS DE FEINA. LO QUE TENIM ARA NO ÉS MILLOR, JO DIRIA INCLUS QUE ENCARA ÉS MÉS DOLENT. PER QUÈ HA TINGUT TAN MALA SORT AQUEST POBLET? PERÒ QUE NO HO VEIS BONA GENT D'ARIANY QUE AMB UM NO ANAM A CAP BANDA, QUE AVIAT NI EXISTIRÀ EL POBLE? VOTAU EL QUE SIGUI MENOS AQUESTA REMORA. SI ELS QUE HI HA NOMÉS HI ESTAN PER DOBLERS, ESTÀ MASSA CLAR. QUALCA DIA SORTIRÀ TOT LO D'ARIANY PER VERGONYA DELS SEUS INUTILS RESPONSABLES: PASCUAL I RIBOT.
Valoració:6menosmas
Per Xapucers, fa mes de 10 anys
Trop que darrerament camina molt aixencat en Joan Ribot. No se si d'estufera o es que va escaldat. Segueix les mateixes passes que el seu predecessor Toni Pascual. Ariany en realitat no les interessa gens ni una mica, el que volen es anar a Palma a veure si les fan cosa grossa i poder xuclar més i més del pot, i arribar en cotxe oficial al poble. Igual que en Pascual, que feia esperar al xofer una bona estona per damunt la plaça perquè tothom el ves. I que no és guapo això? Però molt trist perquè demostra la poca classe humana i la curtò que les acompanya. Records a en en Pedro Sabater i a na Margalida Pupuda. Visca el talent!!!!!!!!!!!!!!!!! Això és el que hi ha el que mos governa. No pot anar be mai.
Valoració:7menosmas
Per La cosa nostra, fa mes de 10 anys
I no oblidis Puput, que el bar d'Ariany del que parles també és d'un dels regidors d'UM, així que només fan feina per ells. Ja ho feia en Pascual amb el pare de l'actual batle Pere Ribot. Jesús i que en feren de xanxullos!!!. Tota s'obre publica era per ell, hi si he de dir ver crec que no hi havia cap concurs de res. Això si que ho foren anys d'engrexar fort i posar-se madurs. I ara segueix ben igual, el pare i el germà que és electricista. Tot queda a casa seva. I el bar també. S'estufera d'en Jaon Ribot (puput) no te nom. Ja no hi cap a dins la vestimenta.
Valoració:8menosmas
Per Ara va de bo, fa mes de 10 anys
Com es nota la por que teniu UEMEROS. El lloc de feina perilla i per això vos aferrau a un clau ardent com és UM, però tanmateix caureu i ben aviat. Les coses mal fetes sempre surten i no les podieu haver fet pitjor. Ara va de bo, que de bo va!!!!!!!!!!!!! Sabeu que li heu feta de grossa, pareix una película de Hollywod, d'allà on volia anar la vostra presidenta, jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. UEMEROS, se vos ha acabat el bròcoli. Fora ball, arruix del sembrat que ja l'heu trispoletjat massa i no se si surerà. Hi qualque batle que veu tremolar, i fort la seva cadira...
Valoració:7menosmas
Per Ja, fa mes de 10 anys
UM Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,
Valoració:3menosmas
Per EN PUPUT FA PUPUTADES, fa mes de 10 anys
A Ariany no quedam enrera Adreu, igual o pitjor que Porreres. És la tònica generalitzada d'UM, a més dels casos de corrpució l'enfrontament entre la ciutadania, governant només per als amics aplicant els tractes de favor, intervenguent tot el que poden les relacions ciutadanes i mirant només pels seus interessos. L'actual batle, Joan Ribot, n'es un clar exponent de tot el que deim. Ha tancat el carre Major, perjudicant d'una manera extraórinaria a tots els habitants, només per afavorir un dels bars que és el niu de tots els uemites, i de les mares uemites que són les que en realitat governen i diuen el que ha de fer el batle. És una vertadera vergonya el que està passant a dins Ariany. Ara només li faltava en en Puput, és a dir al batle, que li donasin la presidència del Consorci d'Informàtica. El que fa una simple FP, perquè ja va pel poble amb les ales ben exteses. Fan plorera, les dones un poc i se creuen ser de les set cases i tots saben d'on ve. L'estufera les domina i no hi poden fer més. Aquest en Pascual la colocat aviat, llàstima que l'empresa ja està fitxada per la justícia per tots els escandols de corrupció. Així que en Puput aurà de torna baixar les ales i posar-se al seu lloc. Mes li valdria posas un poc més d'interés per du be l'ajuntament i posas un poc d'ordre a dins caseva, que hi ha un bon que fer. Ariany no havia fet, socialmente parlant, tanta pena mai. El batle és un vertader trasto.
Valoració:7menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 10 anys
Primer tenen dret els ciutadans de la UE.
Si consideren que qualque emigrant lis lleva el treball que ho denunciïn.
Totes les legislacions de treball tenen aquest principi, els emigrants podran accedir temporalment a un treball sempre que no el llevin a un altre.

Tots els països solen tenir un control dels emigrants, manca una espècie de "visa verde", de "plagueta" que controli el qui li dona feina, la duració del contracte, el billet aeri de tornada o l'import per tornar an el país de origen, etc. etc.
Ja se sap que el PSOE i PP tenen una mentalitat tercermundista i no volen claredad.

Sortir del tema de les constraccions, Video U, Minser i CILMA són empreses i tendran els seus propietaris, gerents i personal. ¿No veig cap relació amb la gestió de empreses que poden contractar personal laboral i la Administració?
La Administració sol tenir personal laboral però tenen un estatut diferent dels funcionaris.
Tot lo que passa ès perque no hi ha una legislació adequada i que controli els contractes dels emigrants.
El contracte de assessors ès corrupció i han de començar a llevar aquest personal.

Valoració:20menosmas
Per Todos son iguales, fa mes de 10 anys
Lo mismo le digo a los andaluces que cobran la famosas PEONADAS. Cuantos días de trabajo efectivo hay y cuantos días de paro cobran. Esto es lo que hacen los Sociolistos en Andalucía, Extremadura, .... Estos del Partido Sociolisto OKupa Espabilado solo quieren el voto cautivo, el voto de los parados, el voto por no hacer nada. A la vista está!!!
Valoració:20menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris