cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
22°

Bauzá estarà 'absent' el dia de la declaració de Matas

El president del PP balear, José Ramón Bauzá, ha assegurat que estarà "absent el dia de la compareixença del president", amb referència a la declaració davant del jutge de l'excap de l'executiu, Jaume Matas, dimarts vinent, ja que serà a Argentina, en el congrés internacional del Partit Popular.

Bauzá ha subratllat que l'actitud del partit sobre la declaració davant del jutge de l'expresident Matas, en la instrucció del cas Palma Arena, "és la de sempre: respecte absolut a la justícia i presumpció d'innocència", segons ha declarat en una roda de premsa dedicada al pacte sobre educació.

El president regional del PP ha explicat que el mateix dia que està previst que Matas declari davant el jutge José Castro ell estarà a Buenos Aires, cap a on viatja avui horabaixa mateix, per assistir a un congrés internacional del partit. Ha detallat que aprofitarà el viatge per tenir un contacte amb la Casa Balear a Argentina i el seguiment dels projectes que s'hi fan.

Preguntat sobre les mesures que adoptarà el PP si el jutge decreta algun tipus de mesura cautelar contra Matas, Bauzá s'ha mostrat partidari d'esperar que es produeixi la declaració de l'expresident del Govern. "No ens precipitam als esdeveniments, esperarem a la declaració del senyor Matas, que es mereix tot el respecte com qualsevol altre ciutadà," ha afirmat.

Sobre la imatge que pot donar el fet que ell no estigui a Palma el dia en què es produirà la declaració de Matas davant del jutge, Bauzá ha assenyalat que el partit ha començat "una etapa nova" i mira "cap el futur".

"El nostre congrés es va celebrar el dia 6, tenim un nou president reelegit per voluntat pròpia pels afiliats i miram cap a davant", ha insistit Bauza, qui ha dit que la seva voluntat és "treballar per transformar el partit en un partit més fort, actiu i més dinàmic, amb l'objectiu final de tenir la responsabilitat de govern en les institucions".

Matas haurà de respondre davant del jutge per les presumptes irregularitats comeses entorn de la construcció del velòdrom Palma Arena durant l'anterior legislatura, quan era president de les Balears.

En aquest cas Palma Arena s'investiga a Matas per presumptes delictes de prevaricació, suborn, malversació de cabals públics, apropiació indeguda, falsedat documental, tràfic d'influències, blanqueig de capitals, delicte fiscal i electoral.

Sobre si ha pres alguna decisió sobre la nova direcció del partit a les Balears, quan han passat dues setmanes des que fos reelegit president de la formació, Bauzá ha dit que ho farà públic "quan anunciï la convocatòria de la junta i el comitè executiu".

Preguntat pel retard en nomenar a la nova direcció, Bauzá ha respost que "els temps són els que són i els marca el president".

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris