cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

El Consell recupera Can Domenge

Les promotores accepten l'oferta pel solar i en tres mesos rebran els 30 milions que en pagaren i 5,8 més quan acabi el procés judicial

117260

Armengol i Alemany presentaren ahir l'acord assolit amb les promotores Sacresa i Ferratur.

T.Ayuga

Els terrenys de Can Domenge ja tornen a ser del Consell. Les promotores Sacresa i Ferratur, que fa quatre anys guanyaren el concurs de venda i urbanització del solar de Palma, han acceptat l'acord que els oferí per unanimitat el ple de la institució fa 15 dies per recuperar el terreny. Segons aquest acord, que dimarts es va subscriure davant una instància judicial, el Consell es compromet a abonar ara els 30 milions que obtingué fa quatre anys per l'operació i en pagarà 5,8 milions més, per interessos i despeses útils efectuades, quan acabi el procediment penal i el contenciós administratiu obert.

El Consell té la paraula del Govern que serà ell qui es farà càrrec del cost de l'operació -té tres mesos per pagar- i de construir en el solar uns 600 habitatges protegits, la majoria de lloguer i per a joves, segons recordà ahir la presidenta del Consell, Francina Arm engol, qui comparegué per anunciar l'acord amb el vicepresident Antoni Alemany. En principi, es pretén adaptar a les noves característiques el projecte guanyador del concurs, dissenyat pel prestigiós arquitecte Jean Nouvel.

L'entesa arriba després que l'any passat el Consell rescindís el contracte de compravenda per incompliment de les promotores i després que aquestes haguessin fet una primera oferta per tornar els terrenys. Aquestes es comprometen ara a retornar el solar sense gravàmens i a retirar el contenciós obert contra la rescissió.

En realitat, els terrenys que recupera el Consell són molt diferents als que va vendre, perquè les promotores hagueren de comprar una finca annexa, cedir part del solar a l'Ajuntament i urbanitzar-lo. Així, si la institució va vendre 52.262 metres quadrats, ara en recupera 46.370, però urbanitzats.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Polítics pocavergonyes, fa mes de 10 anys
Els 5,8 que les paguin els amics del latrocini i no el poble. Que ja ens teniu ben farts els polítics. Roldan sense pagar i amb la meitat de la condemna.. Tothom surt sense pagar. És escandalós!
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris