cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 19°
18°

Un conte per prevenir els abusos a menors

400 llibres permetran educar nins i nines d'entre 6 i 10 anys sobre la importància de saber dir “no” quan els jocs deixen de ser-ho i passen a ser abusos sexuals

Es vol educar els infants sobre la importància de mirar els dos costats d'un carrer quan volen travessar-lo i sovint s'oblida parlar-los d'un aspecte tan important com és la prevenció dels abusos sexuals, ja sigui per pudor o per no saber com abordar el tema. Per això, l'associación Red de Ayuda a Niños Abusados (RANA), l'Ajuntament de Palma i la Conselleria d'Educació del Govern balear han decidit fer arribar als centres educatius, a les biblioteques i a les ludoteques 400 exemplars del llibre Crida molt fort, Estela!, conjuntament amb una guia didàctica per poder treballar, com diu l'autora, Isabel Olid, "la incomoditat que suposa per als adults parlar d'aquests temes amb els més petits".

La difusió es complementa amb activitats de contacontes, que permeten fer arribar el missatge als infants d'una manera divertida i més dolça. Allò que es pretén, segons Olid, "és que els infants aprenguin a cridar ben fort quan vegin que alguna cosa no és normal i que adquireixin la força necessària per fer-ho i no callar". Aquesta iniciativa, pionera a les Balears, segons Olid, "és la millor manera d'arribar als nins i a les nines amb un llenguatge planer".

I és que Estela, la protagonista d'aquest conte en català, podria ser qualsevol dels infants que hi ha al nostre entorn."El conte no és més que una excusa per treballar la prevenció de l'abús sexual a menors. A la història només hi ha una frase explícita, però molt delicada, en què es parla de pessigolles molt estranyes per tot el cos i fins i tot per llocs tan amagats que ni ella coneix", argumenta Olid, perquè no sigui acollit amb reticència per alguns pares.

La coordinadora de RANA, Beatriz Benavente, durant la presentació ahir d'aquesta iniciativa, va assegurar que, "segons dades del 1995, una de cada quatre nines i un de cada sis nins pateixen abusos sexuals". Benavente afegí que "és molt difícil de saber quants infants estan en aquesta situació i, si se sap, sempre és a posteriori i quan ja han passat uns quants anys".

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris