nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

“La Policia està desbordada pels casos polítics”

El delegat creu que s'hauria d'incrementar la plantilla dels cossos policials per “l'allau” d'operacions que s'han obert

117138

Ramon Socias, en una imatge d'arxiu.

PERE BOTA

Precisament a la mateixa hora que l'expresidenta del Parlament i d'UM Maria Antònia Munar declarava al jutjat per un suposat cas de corrupció, el delegat del Govern central a Balears, el socialista Ramon Socias, admetia públicament que les forces de seguretat "s'han vist desbordades per l'allau de casos" vinculats a la corrupció que s'han obert a Mallorca en els darrers mesos. Socias, que comparegué per presentar el balanç de criminalitat a Balears durant el darrer any, advertí que el Ministeri de l'Interior ha reforçat els equips policials que es dediquen a la persecució de delictes de corrupció, però reconegué que seria desitjable que hi hagués més efectius. Segons Socias, tant el Cos Nacional de Policia com la Guàrdia Civil "saben les necessitats de plantilla que tenen i ja n'han cursat sol·licituds d'increment", però el Ministeri de l'Interior ha rebutjat redimensionar-ne les plantilles.

El socialista afirmà que "les brigades de Policia Judicial i de Delictes Econòmics pràcticament estan fent feina full time a les ordres de fiscals i jutges" amb l'objectiu d'aclarir el gran nombre de casos de presumpta corrupció política que han esclatat a Mallorca i que tenen una forta repercussió. Segons Socias, és "evident" que una part molt important de la feina feta per aquestes unitats els darrers mesos "ha estat destinada a investigar i aclarir moltes de les indicacions emeses des de la Fiscalia Anticorrupció i determinats jutjats" i això ha permès la detenció de diversos càrrecs i excàrrecs públics, el darrer va ser l'exconseller de Turisme Francesc Buils (UM), en el marc de l'operació voltor.

En aquest sentit, va admetre que la persecució i investigació dels presumptes delictes econòmics vinculats a la gestió de les administracions públiques duu moltes hores de feina. Socias recordà, per exemple, que el cas Andratx ha derivat en unes 80 peces judicials separades i destacà la "bona capacitat" de feina dels investigadors policiacs, que solucionen les peticions que els arriben des dels estaments judicials amb "molta eficàcia i efectivitat, més que la que alguns voldrien", sentencià.

Que els partits facin net

Però malgrat la dedicació dels grups especialitzats en l'aclariment d'aquests casos, el delegat deixà clar que això no impedeix la persecució d'altres delictes per part dels gairebé 3.400 agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil que estan desplegats a les Illes. En qualsevol cas, Socias confià que "en un parell d'anys" els casos de corrupció amb vincles polítics, tant els que afecten aquesta legislatura com l'anterior, "hagin passat a la història negra" de Balears, gràcies a la "neteja" que, segons ell, estan obligats a fer els partits polítics de les Illes.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Busqueret., fa mes de 10 anys
En Socias "Gallina Blanca", sempre ha esta el merdacaner i la rialla de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional.

Els seus "subordinats", el s'han passat sempre per l'entrecruix.

No serveix per res.
Valoració:6menosmas
Per Revolta Global-Esquerra Anticapitalista, fa mes de 10 anys
PROFESSIONALITZACIÓ DE LA POLÍTICA I CORRUPCIÓ


DUES CARES DE LA MATEIXA MONEDA

El proper dia 20 de març, Revolta Global-Esquerra Anticapitalista farem palesa als carrers de Palma la nostra indignació pels nombrosos escàndols de corrupció que esclaten contínuament a les nostres Illes, especialment els que suposen el saqueig i malversació de fons públics, que ha caracteritzat una manera de fer política durant molts anys, a les Balears.


Creiem que la manifestació de dissabte que ve, pot ser un punt d'inflexió en la consciència ciutadana, a partir del qual els especuladors i els polítics corruptes potser no comptaran amb la tolerància o passivitat d'importants sectors de la població illenca, davant la gestió de la cosa pública i de la política, passivitat que sens dubte ha estat fins ara un element necessari perquè aquests casos de corrupció es poguessin produir.


Els interessos del sistema capitalista, vertader rerafons de la corrupció econòmica i política, i font inesgotable de privilegis per a uns pocs a costa de l'exclusió de molts, ha de menester que la gestió de les administracions públiques sigui realitzada per polítics professionals, i no l'interessa gens que els ciutadans i els treballadors intervinguin i participin activament. Ells saben, i nosaltres també, que la corrupció té el millor caldo de cultiu en la foscor i en el vedat tancat dels interessos dels professionals de la política. Per tant, el monopoli de la política en mans d'aquests professionals duu directa o indirectament a la corrupció.


En RG-EA entenem que la corrupció no només compren la delinqüència prevaricadora i el saqueig dels fons públics. Entenem que també hem d'identificar com a corrupció les polítiques que han afavorit els interessos dels especuladors, i d'aquest capítol, a més de l'escandalosa història de PP i UM, tampoc no són innocents els partits polítics de l'actual pacte de govern, PSOE i BLOC, ja que, a més de pactar amb la dreta d'UM, han pres decisions contràries als seus compromisos electorals, i a favor dels corruptes i especuladors: recordau Son Espases, IB3, la política hotelera o el Pla de Carreteres de Mallorca, sense oblidar altres episodis insultants, com la decisió de l'Ajuntament de Palma de mantenir el monument feixista dedicat al “Crucero Baleares”.


La participació directa de la gent treballadora i de la ciutadania en els assumptes públics és la millor manera de prevenir la corrupció política i econòmica. Sense la rebel·lió ciutadana contra aquest estat de coses, no cal parlar de democràcia. Per això, des de RG-EA animam a participar activament en la protesta del proper dia 20 de març, i ens manifestam disposats a sumar esforços amb altres entitats socials i polítiques, a promoure activament la participació ciutadana, tot amb l'objectiu d'aprofundir la democràcia, lluitant contra els privilegis inherents al sistema capitalista i a favor del drets dels treballadors i treballadores, de la ciutadania i del nostre poble.


Mallorca, març de 2010.


Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

Valoració:0menosmas
Per pobre, fa mes de 10 anys
pobrets..
Valoració:1menosmas
Per ..., fa mes de 10 anys
I el que queda...
Valoració:0menosmas
Per Un solleric, fa mes de 10 anys
Socies no ets digne de Sóller! Ets un fill de la INQUISICIÓ! Davant tu cada dia se cabanilitza la democràcia, la veritat és que quan començares pareixies més persona....
Valoració:6menosmas
Per xesc, fa mes de 10 anys
I de tupar a mallorquins que volen xerrar en català.
Valoració:6menosmas
Per Toni, fa mes de 10 anys
Venga Socias, la policia està desbordada de tant de delinqüent que heu deixat passar pels aeroports i ports. Això si que no té perdó, els que ens han fet els espanyols i altres col·laboracionistes.
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris