cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín:

Calvo cessa Eugeni Losada de l'IMI

El gerent del Consorci d'Informàtica Local, detingut per l'operació Voltor, també era vocal de l'Institut Municipal d'Informàtica a Cort, nomenat per UM

Eugeni Losada, vora l'exconseller de Turisme Francesc Bulls.

17-11-2004 | Miquel Àngel Canals(Arxiu)

La batlessa de Palma, Aina Calvo, destitueix avui un altre càrrec d'UM dins Cort perquè està involucrat en l'operació Voltor, que investiga una presumpta trama de corrupció, aquesta legislatura, dins l'Institut d'Estratègia Turística (Inestur). Es tracta d'Eugeni Losada que, a banda d'haver estat el gerent del Consorci d'Informàtica Local de Mallorca (Cilma), ocupava fins avui un càrrec com a vocal dins l'Institut Municipal d'Informàtica de l'Ajuntament de Palma (IMI). L'operació va acabar dilluns amb la detenció de l'exconseller de Turisme d'UM Francesc Buils, l'empresari Jacint Farrús i els dos propietaris de l'empresa Minser.

Va ser el mateix Losada qui va admetre que Buils havia manegat un important concurs adjudicat a Minser (Mallorca Informàtica de Serveis Administratius). Avui mateix, la junta de govern de Cort aprovarà el decret de cessament d'aquest càrrec. Segons va confirmar el president de l'IMI i regidor d'Hisenda, Andreu Alcover, Losada va ser nomenat a principis de mandat a instàncies d'UM i, més concretament, pel dimitit Miquel Nadal. Alcover va desmentir que aquest conseller informàtic hagi estat proposat pel PSOE, tal com va afirmar ahir el portaveu del PP a Cort, Julio Martínez. Alcover afegí que la informació de l'oposició es contradiu amb l'acord que s'aprovarà avui en junta de govern, ja que a banda de la destitució de Losada, es proposarà a UM que nomeni un altre representant per formar part del consell rector de l'IMI.

El consell rector estava format en aquests moments pel president (Andreu Alcover), el vicepresident (Joaquín Rodríguez, que manté aquest càrrec), Maria Antònia Ferrari i Antoni Roig (PSOE), Emylse Mas (BLOC), Julio Martínez (PP) i l'acabat de destituir Eugeni Losada (UM), a banda de dos experts de reconeguda competència, Llorenç Huguet i Tomeu Serra. En tot cas, el PP també va sol·licitar "explicacions sobre els assessoraments que Losada hagués pogut fer a l'Ajuntament" i que es revisi "d'ofici els possibles cobrament de comissions en l'adjudicació" dels contractes i tramitacions que hagués pogut realitzar. "Calvo també ha de donar una explicació dels motius de mantenir aquesta persona durant més de 40 dies des de la seva detenció", va apuntar Martínez.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Revolta Global-Esquerra Anticapitalista, fa mes de 9 anys
PROFESSIONALITZACIÓ DE LA POLÍTICA I CORRUPCIÓ


DUES CARES DE LA MATEIXA MONEDA

El proper dia 20 de març, Revolta Global-Esquerra Anticapitalista farem palesa als carrers de Palma la nostra indignació pels nombrosos escàndols de corrupció que esclaten contínuament a les nostres Illes, especialment els que suposen el saqueig i malversació de fons públics, que ha caracteritzat una manera de fer política durant molts anys, a les Balears.


Creiem que la manifestació de dissabte que ve, pot ser un punt d'inflexió en la consciència ciutadana, a partir del qual els especuladors i els polítics corruptes potser no comptaran amb la tolerància o passivitat d'importants sectors de la població illenca, davant la gestió de la cosa pública i de la política, passivitat que sens dubte ha estat fins ara un element necessari perquè aquests casos de corrupció es poguessin produir.


Els interessos del sistema capitalista, vertader rerafons de la corrupció econòmica i política, i font inesgotable de privilegis per a uns pocs a costa de l'exclusió de molts, ha de menester que la gestió de les administracions públiques sigui realitzada per polítics professionals, i no l'interessa gens que els ciutadans i els treballadors intervinguin i participin activament. Ells saben, i nosaltres també, que la corrupció té el millor caldo de cultiu en la foscor i en el vedat tancat dels interessos dels professionals de la política. Per tant, el monopoli de la política en mans d'aquests professionals duu directa o indirectament a la corrupció.


En RG-EA entenem que la corrupció no només compren la delinqüència prevaricadora i el saqueig dels fons públics. Entenem que també hem d'identificar com a corrupció les polítiques que han afavorit els interessos dels especuladors, i d'aquest capítol, a més de l'escandalosa història de PP i UM, tampoc no són innocents els partits polítics de l'actual pacte de govern, PSOE i BLOC, ja que, a més de pactar amb la dreta d'UM, han pres decisions contràries als seus compromisos electorals, i a favor dels corruptes i especuladors: recordau Son Espases, IB3, la política hotelera o el Pla de Carreteres de Mallorca, sense oblidar altres episodis insultants, com la decisió de l'Ajuntament de Palma de mantenir el monument feixista dedicat al “Crucero Baleares”.


La participació directa de la gent treballadora i de la ciutadania en els assumptes públics és la millor manera de prevenir la corrupció política i econòmica. Sense la rebel·lió ciutadana contra aquest estat de coses, no cal parlar de democràcia. Per això, des de RG-EA animam a participar activament en la protesta del proper dia 20 de març, i ens manifestam disposats a sumar esforços amb altres entitats socials i polítiques, a promoure activament la participació ciutadana, tot amb l'objectiu d'aprofundir la democràcia, lluitant contra els privilegis inherents al sistema capitalista i a favor del drets dels treballadors i treballadores, de la ciutadania i del nostre poble.


Mallorca, març de 2010.


Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

Valoración:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris