cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

El Consell té 4 mesos per protegir el Guix

quest espai d'Escorca es podrà urbanitzar si abans de juliol no s'aprova la modificació del Pla Territorial, iniciada fa més d'un any i mig. També quedaran 'desbloquejades' les Àrees de Reconversió Territorial

116972

Actualment ja existeixen alguns habitatges unifamiliars al Guix.

M.R.

El paratge del Guix, a Escorca, quedarà desprotegit i es podrà urbanitzar si abans de quatre mesos el ple del Consell no aprova de manera definitiva la modificació del Pla Territorial, que inicià l'11 de juliol de 2008 i que s'havia de ratificar abans de dos anys. Com que això no s'ha fet, si abans de l'11 de juliol no se n'aprova definitivament la revisió, quedarà sense efecte i, per tant, al Guix es podrien fer habitatges per a més d'un miler d'habitants i no es podria tornar a reiniciar la protecció de l'indret durant anys.

Tanmateix, a més, la modificació que es va iniciar fa més d'un any i mig serví per 'bloquejar' les Àrees de Reconversió Territorial (ART), les polèmiques permutes urbanístiques que investiga la Fiscalia Anticorrupció. En aquell moment, el Consell impedia el desenvolupament de les ART perquè el condicionava a un reglament que no pensava aprovar. Ara, però, aquest bloqueig també quedaria enlaire si abans de juliol no s'aprova en ple una modificació definitiva del Pla Territorial.

El cert és que per fer efectiva ara l'aprovació definitiva de la modificació, el Pacte (PSOE i Bloc) encara ho té més complicat perquè ja no té la majoria. Per tant, necessitarà els vots d'UM o del PP. El cas és que, fa més d'un any i mig, UM donà suport a la revisió del Pla Territorial per protegir el Guix i bloquejar les ART i el PP, en canvi, s'hi va oposar. Ara, uns i altres intentaran que l'aprovació definitiva es vinculi a la nova revisió del Pla Territorial que volen iniciar PSOE i Bloc per eliminar les ART.

El PP no qüestionaria que s'eliminassin, però s'oposa a la protecció del Guix. UM està a favor de protegir-lo, però, en lloc d'eliminar totes les ART, voldria que es deixàs construir a les dues urbanitzacions de Campos (la Ràpita Est i la Vinyola), reduint-les i limitant-les just a places turístiques. De fet, ja es deixa entreveure que es vincularien les dues modificacions en el pacte que signaren PSOE, Bloc i UM l'octubre i que servia per recompondre el Pacte al Consell. En l'acord es comprometien a modificar el Pla Territorial "amb la intenció de mantenir, modificar, eliminar o reduir les ART". A més, apuntava que la nova modificació s'aprovaria inicialment el desembre, però no passà.
La consellera insular del Territori, Maria Lluïsa Dubón, ja tindria la feina prèvia acabada per dur a ple la modificació definitiva iniciada fa un any i mig, segons deixà entreveure en el darrer ple. Això no obstant, de moment, no s'ha fet cap comissió prèvia al ple per informar d'una imminent aprovació de la revisió.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Do not visit Majorca, fa mes de 10 anys
Suposem que vulguin urbanitzar, primer hauran de fer els equipaments necessaris com carrers, electricitat, gas, clavegueram, escoles, etc. Lo que pot costar invertir uns 300 euros per m2, més 100 euros de imposts.
Ja han aconseguit l'equipament, llavò hauran de vendre els solars, i una vegada construït, hauran de vendre els habitatges, ¿però si no troben compradors?

¿Encara hi ha llestos que volen assumir el risc de perdre doblers?
Fins ara era el comprador qui pagava les obres irrealitzables a una economia amb valors creixents, o sigui que lo que costava 100 se podria vendre per 260 i se permetia molts de errors, però quan la economia està en valors decreixents lo que costa 100 tal vegada se pugui vendre per 108, amb un marge gran de pèrdues a la més petita equivocació.
Valoració:-2menosmas
Per Carles, fa mes de 10 anys
i Son Espases ???????????????????????????????????????
Valoració:7menosmas
Per josep, fa mes de 10 anys
UM (Unió Mallorquina... XDD)
jo diria que es podrien dir Unio Monetaria, ja que de nacionalistes no entenen res, només miren es les seves butxaques.


Valoració:-12menosmas
Per Joan R. Bosch, fa mes de 10 anys
Cal ser coherents, Srs. de UM. Si deis que els corruptes ja son fora, ara es l'hora de demostrar-ho
Valoració:-2menosmas
Per martí Mèl, fa mes de 10 anys
No se perque però tenc la sensació que en aquest tema PP I UM es tornaràn a posar d'acord. El PP no vol seaber rés de UM, el seu vot es contaminat, a no ser... que hi hagi euros per el mig!!! son Bosch, Es Gix... Son Baco... i UM es clar allà a on hi ha pasta...
Valoració:-12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris