cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
17°

El PSM vol que s'aprovi una llei de consultes populars

Després que s'hagi fet a Catalunya, anuncien que en faran una iniciativa al Parlament i avisen que l'Estatut ho deixa en mans de la Comunitat

El PSM anuncià ahir que presentarà una proposta al Parlament a través del Grup del Bloc perquè s'aprovi una llei que reguli la realització de consultes populars a les Illes Balears. D'aquesta manera se seguirà l'exemple del Principat, on aquesta setmana la Cambra autonòmica ja ha aprovat una norma d'aquestes característiques amb els vots dels grups que donen suport al Tripartit de la Generalitat (PSC, ERC i ICV).

Els nacionalistes aplaudiren ahir l'aprovació de la llei catalana i recalcaren que la regulació d'aquest tipus de consultes, en què la ciutadania participa de manera directa, "suposarà un avanç en els valors democràtics i en la corresponsabilitat col·lectiva pel que fa a la presa de decisions bàsiques per a la convivència".

Segons els dirigents de la formació, "l'aprofundiment democràtic que suposarà la realització de consultes populars a les Illes Balears serà determinant per poder desenvolupar un model de benestar integrador i pròsper, per millorar les condicions de vida individuals i col·lectives i per garantir les senyes d'identitat del país".

El PSM també recordà que en la legislatura 1999-2003, durant el Govern de l'anterior Pacte, ja s'aprovà al Parlament una proposició no de llei que instava el Govern a redactar un projecte de llei de consultes populars. A més a més, els nacionalistes avisen que l'Estatut d'Autonomia deixa clar que la Comunitat Autònoma té les competències en la regulació d'aquest tipus de referèndums.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Vius, fa mes de 10 anys
Si ha de dependre del vistiplau de Madrid, com la del Principat, no ens fa falta.
Valoració:1menosmas
Per Gorà, fa mes de 10 anys
A bones hores , després de cagar-la a Son Espases, a Sa Faixina i en el pla de carreteres.
Valoració:0menosmas
Per Banyeta Verda, fa mes de 10 anys
Arnau, discrep amb tu en el tema que el Govern no fa res per les coses que interessen la gent, jo crec que si fa coses, intenta que la principal indústria del nostre país reviscoli, i totes les dades que van caiguent parlen d'una clara recuperació per enguany, de fet som l'única comunitat on no puja l'atur.

No se a quines altres coses te rfereixes però si les enumeres en podrem parlar.
Valoració:-1menosmas
Per Llibertat, fa mes de 10 anys
Cucanya si elbteu nivell de diàleg només és l'insult vol dir que no entens la diferència entre participació ciutadana i consulta popular. En una consulta només deixau triar entre dues opcions que no tenen perquè ser vàlides cap de les durs. Si posàssiu uns mecanismes de participació ciutadana donaríeu més protagonisme als ciutadans en la presa de decisions. Però això no vos interessa perquè sabeu que així no podrieu fer més xanxullos
Valoració:2menosmas
Per Arnau, fa mes de 10 anys
Una bona proposta que honora al PSM i al Bloc, però em sembla que el país no està per aquestes berbes. El Govern està de vacances i no actua davant els fets que realment preocupen la gent. És clar que això és responsabilitat d'Antich, però el Bloc també hi té part a la festa. Viure en els niguls serveix per a con sum de uns pocs centenars de persones, però és perillós davant una societat que de cada cop se'n va més cap a la dreta,
Valoració:-2menosmas
Per Cucanya, fa mes de 10 anys
Llibertat, beneitet, tu creus que aconsegueixes convèncer algú posant-te manetes verdes al teu ridícul comentari i vermelles als dels altres?. Ets lo més penós que he vist amb molt de temps i dius un doi tan gros que crec que t'empagueixes tu mateix.

Enhorabona al PSM per la inciativa i demà tots a Son Bosc
Valoració:-22menosmas
Per Llibertat, fa mes de 10 anys
Les consultes populars preserven la tirania de la dictadura de partits. Una autèntica democràcia el que necessita son mecanismes de participació ciutadana. Com sempre el PSM segueix amb la seva actitud manipuladora de la realitat per preservar la seva dictadura particular.
Valoració:40menosmas
Per utòpic, fa mes de 10 anys
Jaume Mestre, això precisament és la democràcia, que tothom hi pugui dir la seva. En tot cas, pel que fa als camps de golf no fan falta consultes, als partits que tots sabem les basta tenir majoria al parlament des destruir Mallorca, no necessiten d'altres consultes populars.

Aquí del que parlam és de tenir el dret a decidir i a expresar-mos, a poder dir algun dia si volem p.ex. que les Balears segueixin formant part de l'Estat espanyol o no. Després ja veurem quin és el resultat, aquí hi ha la feina prèvia de saber convèncer els ciutadans de que la teva idea és digne de ser recolzada.
Valoració:1menosmas
Per Jaume Mestre, fa mes de 10 anys
A vegades es fan proves que poden cremar. Imaginau que en una consulta popular a un poblr qualsevol guanya que es pot fer un camp de golf. Segurament ho permetriue ja que sou uns demòcrates. Posau-vos guants no fos cosa vos cremeu ja que a vegades les coses no surten com un vol, sobre tot si tot-hom pot votar, els nostre i els altres.
Valoració:-5menosmas
Per Albert, fa mes de 10 anys
Llibertat, estàs malalt? Simplement t'has proposat dir disbarats sense cap criteri? O te fa ràbia que el PSM encapçali tot lo que val la pena darrerament a aquest pais?
Valoració:-16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris