nubes rotas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

Inserció laboral per a persones en risc

El programa Incorpora de l'Obra Social de la Caixa ha permès que 281 persones trobassin feina durant el 2009

La crisi afecta tota la població, però hi ha alguns grups en què encara es nota més. Aquest és el cas de les persones que es troben en risc d'exclusió social -aturats de llarga durada, persones amb discapacitat o que disposen de poca formació acadèmica. Treballar és un dret independentment de les circumstàncies socioculturals que, sovint, fan partir d'una posició de desavantatge.

"Cada cop hi ha més gent que sol·licita aquest servei", així ho va manifestar ahir el president de la Federació de discapacitats físics de les Illes Balears (PREDIF), Matías Bosch. Durant el 2009, el prograna Incorpora de la Caixa -al qual es destinen 400.000 euros anuals- va permetre que 281 persones trobassin un lloc de feina adaptat a les seves capacitats durant l'any passat. A través d'organitzacions com PREDIF, Fundació Deixalles, Amadip-Esment, Càritas, Cooperativa Jovent, Fundación Canónica Hombre Libre, Fundació Discapacitats Menorca, Creu Roja i Aspanadif es canalitzen els candidats que poden optar a formar part d'aquest programa social.

Donar oportunitats

Aquest és el cas de la Tais López, que actualment treballa com a auxiliar administrativa a la Clínica Planas i assegura que "estic molt agraïda per l'oportunitat que m'han donat". Amb tot, la directora de RRHH de Planas valora que "no només no hem tingut gent d'absentisme laboral, sinó que es tracta d'una noia que li dóna molt valor a la feina que té, i això avui dia és difícil de trobar".

Ahir, al Cosmo Caixa de Palma es va fer un balanç del que ha representat Incorpora durant el 2009, però també es va fer una valoració global. Pel que va explicar el director de Balears de la Caixa, Joan Ramón Fuertes, "en més de quatre anys hem facilitat que 905 persones trobin una feina".

Per altra banda, el responsable d'Incorpora, Jaume Farré, va afegir que "volem fer arribar un missatge a tot el teixit empresarial de les Illes Balears perquè s'apuntin a aquesta iniciativa, tot i que ja disposam de la col·laboració de les Cambres de Comerç".

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris