cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
19°

Miquel Sard declara que Víctor Garcia era testaferro de Munar

El jutge de l'operació Maquillatge cita l'expresidenta del Parlament perquè declari dimecres com a imputada. L'home de palla de Miquel Nadal ratifica la versió de l'exconseller de Turisme i implica Munar en la compra de Vídeo U

116746

AppleMark

J. TORRES

Miquel Sard, l'home de palla confés de Miquel Nadal, ratificà ahir que Víctor Garcia era el testaferro de Maria Antònia Munar, expresidenta del Parlament, en la compra de la meitat de la productora Vídeo U. Ho va fer en una declaració escrita que lliurà al jutge Juan Ignacio Lope Sola, que investiga l'operació Maquillatge, i ho confirmà en el torn de preguntes. De fet, Lope Sola cità Munar ahir mateix perquè declari com a imputada dimecres que ve.

En el text que Sard lliurà al jutge, hi diu: "a final de l'any 2004, Miquel Nadal em visità i em comentà que ell i Maria Antònia Munar estaven interessats a tenir influència en algun mitjà de comunicació i que els havia sorgit la possibilitat d'adquirir el 50% d'una productora, Vídeo U". Afegeix que Nadal li demanà que compràs un 25% de les accions en nom seu i que ell li donaria els doblers per pagar-les.

La compra de Vídeo U

Així mateix, Sard explica que Nadal li va dir que hauria de donar un sobre amb els doblers a Miquel Oliver, propietari de Vídeo U, i que a la compra "hi vindria un tal Víctor, en representació de Maria Antònia Munar". Respecte d'aquell dia, el relat de Sard diu: "Miquel Nadal, al seu despatx, em lliurà un sobre tancat i em digué que hi havia 300.000 euros i que, segons ell, 150.000 euros eren per pagar la seva part i els altres 150.000 eren per pagar la part de Maria Antònia Munar". A més, manifesta que Víctor Garcia l'anà a cercar al despatx i que tots dos junts anaren a la notaria a formalitzar-ne la compra.

En la declaració d'ahir, després que Sard lliuràs l'escrit al jutge, aquest li demanà uns quants aclariments. Sard confirmà el paper de Garcia: "La part de Nadal era de 150.000 euros i 150.000 més eren la part de Maria Antònia Munar, que era representada per Víctor Garcia", declarà. El testaferro de Miquel Nadal digué, a més, que a final de 2008 o principi de 2009 Miquel Oliver s'oferí per tornar a comprar les accions de la productora que havia venut a Miquel Nadal, qui acceptà. Oliver també demanà a Sard que comentàs la mateixa possibilitat a Garcia. Segons consta en l'escrit de Sard, li trucà i Garcia respongué "que ho havia de consultar amb Maria Antònia". Tot seguit, afegeix: "Tant Miquel Oliver com jo suposàrem que es referia a Maria Antònia Munar".

En la declaració arran de l'operació Maquillatge, Miquel Nadal havia confessat que Munar li havia donat 300.000 euros per a la compra de Vídeo U durant un trajecte d'Inca a Palma amb el cotxe oficial. En la d'ahir Sard donà més força a aquesta versió i ratificà la versió de Nadal. Cal recordar que la productora Vídeo U tingué un important paper en l'origen de la Televisió de Mallorca. És investigada, a més, perquè presumptament rebé subvencions irregulars quan Munar presidia el Consell.

Munar es defensarà

Avui declara Víctor Garcia, el presumpte testaferro de Munar, i cal veure quina versió en dóna, de tot plegat. D'entrada, per les preguntes que va fer ahir el misser de Munar, Gabriel Garcías, a Miquel Sard, queda clar que l'expresidenta continua decidida a defensar la seva innocència, tal com ja digué que faria quan dimití del Parlament. Garcías intentà que Sard digués que només sabia que Víctor Garcia actuava en nom de Munar perquè li ho havia dit Miquel Nadal. Ahir el testaferro de Miquel Nadal respongué les preguntes del jutge i del fiscal, però durant la declaració es negà a contestar les del misser de Maria Antònia Munar.

D'una altra banda, Miquel Sard digué ahir que no rebé mai cap benefici de Vídeo U: "Mai no hi ha hagut repartiment de dividends i jo mai no he rebut ni un sol euro d'aquesta empresa ni cap altra mena de benefici". Així mateix, negà que sabés què es feia amb la productora, "en cap moment no he participat en la direcció de Vídeo U, ni he donat instruccions ni tan sols suggeriments. Estava convençut que era una empresa amb una activitat normal", indica a l'escrit que lliurà al jutge. Sard, cosí de la dona de Miquel Nadal, manifesta que accedí a la petició de Nadal perquè hi tenia "una confiança cega".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Do not visit Majorca, fa mes de 10 anys
Voldria fer una pregunta: ¿qui són els propietaris de la empresa Video U?

Aquest jutge instructor me pareix que està prevaricant i sortint del tema judicial, per fer un tema mediàtic i del show.Valoració:1menosmas
Per JRBS, fa mes de 10 anys
LLagostet, creuré en la imparcialitat de la justicia quan vegi en Matas tancat a la pressó, i també Francisco Camps. M.A. Munar, membre d'un "partidet", a nivell estatal, es massa fàcil. Mira el cas "GÚRTEL" EL rebombori que ha causat a nivell estatal, perque hi ha un partit gros amb influencia damunt la judicatura, i jtges fent de testaferros del PP, amb perjudici de Garzon, que s'ha atrevit amb ETA i amb el PP valencià.
Valoració:22menosmas
Per Toni, fa mes de 10 anys
lluis, no ens venguis amb comèdies, el Mundo té de tot menys imparcialitat.
Valoració:22menosmas
Per jbm, fa mes de 10 anys
lluis,
El mundo va rebre ajudes milionàries d'en matas, i en matas io el mundo atacaren um, no perquè fos corrupte, ans perquè lo que robaven alguns des d'um no ho podien robar els altres algu ns del pp.

i, per cert, "hoy es lunes y estoy en mi despacho"

salut
Valoració:5menosmas
Per Son Massot, fa mes de 10 anys
Això són ses amistats d'aquest diari, den Pedro de Ses Tanques, es bergant de Son Massot
Valoració:13menosmas
Per lluis, fa mes de 10 anys
Noemi ja saps qui ha protegit a aquests dos no? Tot sigui per Mallorca. Els únics que vares ser collons foren els del Mundo, ho tenien bé amb el PP i UM governant, cobraven bones subvencions i era mes o manco rentable. Des del moment en que varen tenir la idea ´d´investigar tot el merder,,, Altres callen i no diuen res, pero es clar, tot sigui pel nostre pais, però no per les butxaques dels ciutadans
Valoració:0menosmas
Per Llagostet, fa mes de 10 anys
Si finalment MAM es jutjada, sentenciada i tancada a la garjola creuré que la justícia és independent.
Valoració:5menosmas
Per Pompeu F., fa mes de 10 anys
El "jutja" la cita? Deveu voler dir "El 'jutge' la cita". I no vull seguir...
Valoració:8menosmas
Per Noemi, fa mes de 10 anys
Quantes tesis doctorals, quants de llibres podran sortir de l'estudi d'aquests dos casos espectaculars: Munar i Pascual! Però l'increïble del cas és que s'hagin enrigut del món i de la bolla ben cara alta durant vint anys i la premsa els hagi protegit i tapat els desastres.
Valoració:3menosmas
Per foraviler, fa mes de 10 anys
Mai més ben dit lo dels puputs ja que Ariany em tenim un a l'ajuntament, el que fa de batle. I dic el que fa perquè en aquest municipi ni ha més d'un. Jo diria que ni deu haver, com a minim una dotzena.I això que és petit el poble! Ara bé el grup només fa feina per ell mateix, res de mirar pel poble. Vet aqui la Joia del Pla, la nioronada de puputs. De vergonya!!! UM podrida.
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris