cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
25°

Impedir les ART no genera moltes indemnitzacions

Ho diu un informe fet per experts per al Consell. Just admet la possibilitat de pagar si no es deixa construir l'Àrea de Reconversió Territorial de la Ràpita Est, a Campos

116858

A la imatge la zona residencial actual de la Ràpita.

ULTIMA HORA

Un informe encarregat pel Consell a dos experts juristes apunta que la institució just hauria de pagar, com a molt, una indemnització si eliminàs o revisàs a la baixa, tal com es planteja, les polèmiques Àrees de Reconversió Territorial (ART), operacions previstes al Pla Territorial per traslladar drets urbanístics d'un punt a un altre i que investiga la Justícia. El document, signat pel catedràtic de Dret Administratiu Avel·lí Blasco, considera que el Pla Territorial "no té la intensitat ni el detall necessari per permetre la posada en marxa del procés de desenvolupament urbanístic" dels terrenys afectats per la delimitació de les ART.

"En conseqüència, la seva modificació no és suficient per donar lloc als supòsits de responsabilitat que l'actual legislació estatal preveu per pèrdua d'aprofitament o de la facultat de participar en l'execució de la urbanització".
Només en l'operació de la Ràpita Est, a Campos, s'avisa que si s'impedís construir existeix la possibilitat que es reclami una indemnització perquè es produí una compravenda posterior, però es descarta qualsevol altre supòsit. En el cas de l'altra ART de Campos, la Vinyola, els terrenys passarien a ser rústics i el Consell no hauria d'afrontar cap indemnització perquè la desqualificació la provocà la Llei de directrius d'ordenació territorial de 1999.

El document diu que l'eliminació de totes les ART de la Platja de Palma no té conseqüències i, en el cas de la de l'Arenal de Llucmajor, no hi havia drets consolidats per indemnitzar. Pel que fa a l'ART que traslladava l'aprofitament urbanístic de Cala Carbó a l'Ullal (Pollença), es considera "legalment impossible" perquè una llei protegí gairebé tot Cala Carbó i, per tant, no hi ha res per transvasar. Tampoc no es podria urbanitzar als Creuers (Marratxí)perquè no hi ha drets a transvasar.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris