cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

“La moció de censura, abans de maig”

“Que et digui feixista un feixista és difícil d'explicar”, diu Rodríguez sobre els insults que rebé a la manifestació del Dia de la dona treballadora

116848

José María Rodriguez, ahir, als passadissos del Parlament.

M.À.Cañellas

Després del congrés del PP hi ha coses que no han canviat. El president dels populars de Palma, José María Rodríguez (Daia Nova, Alacant, 1947), es manté amb la intenció de presentar una moció de censura a l'Ajuntament de Ciutat. Afirma que el PP la podria posar entre el 29 de març i el mes de maig, o sigui durant el mes d'abril.

Un 40% de vots de Delgado a Palma són molts. Vós no us vàreu moure per Bauzá?
No. Jo vaig declarar la meva intenció de votar Bauzá i evidentment cada militant sap molt bé el que ha de fer. Jo no els he de convèncer. Som tots grans. Tanmateix, Bauzá va obtenir un ampli suport.

Té raó Delgado quan diu que Bauzá ha assumit el seu programa lingüístic?
No. El PP ha assumit el programa lingüístic que Carlos Delgado va proposar l'any 2008. Va ser el PP qui va assumir aquesta llibertat de llengua que ara tots proclamam. Ja vaig dir a Delgado que el seu discurs estava obsolet, perquè tothom defensaria el mateix. Jo ja ho vaig dir a Palma. Si veu el meu programa, veurà com diu el mateix que diuen Bauzá i Delgado: lliure elecció de centre i llibertat per a ús de la llengua.

I això què implica des del punt de vista pràctic?
Implica que cap llengua no està per sobre de l'altra i que, si és veritat que hi ha persones que volen viure en mallorquí, que els escriguin en mallorquí, els eduquin en mallorquí i els parlin en mallorquí, també n'hi ha que volen viure en castellà, que els parlin en castellà, estudiar en castellà i que els escriguin en castellà. Tots tenen el mateix dret i la Comunitat Autònoma ha de garantir que aquests drets es puguin exercir lliurement.

Això vol dir que puguin estudiar en castellà?
Per descomptat.

Totes les assignatures?

Més que res a Primària i, al final de Primària, han de sortir coneixent les dues llengües.

Què us sembla que PSOE i Bloc pactin amb UM per tenir la presidenta del Parlament?
Ho hauria de preguntar a ells. El que em sembla té un nom molt lleig. Això no obstant, estic segur que ells tindran explicació per a tot. No és possible que fins fa quatre dies fossin corruptes i en prescindissin; i ara sigui el portaveu del PSOE qui proposi un membre d'UM com a vicepresidenta del Parlament.

I no és el mateix que PP i UM pactin per la moció de censura a Palma?
No, perquè nosaltres no donam contrapartides. Si n'haguéssim donat, segurament el president del Parlament seria del PP.

Però sense UM no es pot presentar cap moció de censura.
Si decidim presentar la moció de censura, que ara ho estam estudiant i aquesta setmana ho decidirem, el que farem és demanar suport puntual a UM per posar-la. Si ens el donen, traurem Aina Calvo. Si no ens el donen, quedarà.

Després de la visita de Rajoy, teniu mans lliures per presentar-la?

El PP balear sempre ha tingut mans lliures. Després de la visita de Rajoy, el que tenim és l'anuència que el president del partit veu igual que nosaltres el futur del PP a Balears.

Creis que Calvo us dóna arguments perquè la presenteu?
Cada dia. Si hi ha una cosa que destaqui, és la diferent manera de comportar-se d'Armengol al Consell respecte de Calvo al govern municipal. El govern municipal té molts regidors que són nous en política, molts càrrecs de la Universitat i no tenen prou cintura. No es pot anar de prepotent tenint 13 vots si el partit que està enfront en té 14.

Quan la presentareu?
Dijous o divendres en tindrem l'informe i, a partir d'aquí, començarem a posar-ne els terminis.

Però quan serà?

Mai abans de dia 29, perquè s'han de substituir els regidors que han dimitit.

Però serà imminent?

Jo crec que la moció serà abans del mes de maig.

I després la presentareu al Consell i al Parlament?
Jo conec més l'àmbit municipal. Consell i Parlament tenen una altra incidència en el dia a dia del ciutadà.

Podeu descartar que sigueu el candidat del PP a la batlia de Palma?

No. Mai. Jo no em descart. No és que em proposi, però també som aquí. Som un dels 5.300 militants que té el PP per encapçalar la llista.
Dilluns va anar a una manifestació i li varen cridar "Rodríguez feixista, tu no ets feminista".
Que et digui feixista un feixista és difícil d'explicar. Dins l'esquerra hi ha comportaments que no són democràtics. Jo era allà perquè el PP sempre ha estat devora la dona treballadora, sempre hi serà i, possiblement, qui no està al costat de la dona treballadora són aquests que, amb la seva intolerància, fan que alguns es plantegin si estar devora ells val la pena.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per xaume, fa mes de 10 anys
Que els fills del franquisme tractin de feixistes als altres és per trencar-se els collons de tant de riure........
Valoració:25menosmas
Per Bellver, fa mes de 10 anys
El senyor Rodriguez i tots els peperos tenen un problema greu de memòria. Es presenten com a verges inmaculades a salvar-nos de la corrupció i del desgovern d'aquest progres indocumentats que governen actualment; i s'obliden que tot el que està sortint a la llum pública va passar precisament quant ells governavem i el senyor Rodriguez en particular manetjava tot el "cotarro", aixó si sempre per darrera i sense enbrutar-se les mans, que sempre ni ha de més beneits que volen sortir a la foto i ara son els que entren engrillonats.
Valoració:5menosmas
Per Carme, fa mes de 10 anys
Si estimau de veres la llengua, no la maltrcteu d'aqueta manera.
Valoració:14menosmas
Per BASSA DE`N CABRIT, fa mes de 10 anys
UM si fosiu NACIONALISTES DE VERES i no pactasiu ni amb el pp ni amb el pesoe gonyariau sempre pero el vostre nacionalisme espanyol mos fa mol d'oi perque sou teresetes d'un sistema patranya
que fa anys que mos fot REFUNDAU_VOS i defençau sa nostra terra
deixavos de frotises i obriu els ulls a sa PORTA DE SA nostra NACIÓ
Valoració:-16menosmas
Per Carla, fa mes de 10 anys
Avui no és dilluns, però en Rodríguez diu que el pacte puntual del PSOE-BLOC i UM per equilibrar la Mesa del Parlament té una definició molt lletja. Supós que tant lletja com èr definir que el PP demani el suport a UM per treuré la batlesa. Sr. Rodríguez la seva hipocresia i la del seu partit són de pena. El que li feren a Rotger ahir, utilitzar-lo per no cremar a n'En Tadeo, no té ni definició i el que no entenc és com el Rotger i consent. Quina política demana el PP, si ells no entenen de política.
Valoració:3menosmas
Per marc, fa mes de 10 anys
buuuufff segregaciio linguistica... axo ja s l'ultim illencs tniu un problema i es diu espanya a catalunya l tnim xo n tant gros, s km si Ciutadans a catalunya tingues l 20% dls vots, kina por...xo s k l problema s k la gnt ls vota o sigui k u tniu cru, fa gracia tb k l pallu aket no s ni d les illes, a imatge y semejanza dn montilla cosa gns bna
Valoració:6menosmas
Per Tomeu, fa mes de 10 anys
A vejam si aprèn un poc més de vocabulari, sr. Rodríguez, i se li acuden paraules que no siguin "lletges" per definir les coses. Diuen que llegir coses que no siguin "El Mundo" o es "Marca" ajuda bastant. No sé, ho pot intentar, no?
Valoració:1menosmas
Per Tomeu, fa mes de 10 anys
'Es tot un sofista aquest Rodríguez. O sigui, que les associacions de feministes si li diuen feixista a ell -amb tota la raó d'aquest món- es converteixen en feixistes? A mi se m'acuden un munt de paraules "lletges" per definir-lo, però també una de ben educada: hipòcrita. No sé d'on treu la cara per dir aquestes coses sense ruboritzar-se.
Valoració:3menosmas
Per Pere, fa mes de 10 anys
Recordau que el PP és un partit hereu del franquisme-feixisme i el Sr. Rodríguez és un bon representant d'això.

Pere
Valoració:14menosmas
Per JRBS, fa mes de 10 anys
M'agrada el matiç de "castellà" en ves de "espanyol". Ja podem dir que s'ens impossa el castellà, llengua de una altra regió espanyola, i jo vull parlar mallorquí, o català, que son regions que no tenen res a veurà amb castella, i el mallorqui o català son tan espanyols com el castella, ja que son llengues de l'estat espanyol.
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris