cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
19°

King avisà Matas que el cost del velòdrom “s'estava disparant”

La número dos d'Estaràs declara que l'informe fet per Moisés era un sobresou

116740

La secretària general tècnica Jane King.

Ferran Aguiló(M. À. Cañellas.)

Jane King, que fou secretària general tècnica de la vicepresidenta del Govern Matas, Rosa Estaràs, afirma que alertà el president "que el cost del velòdrom s'estava disparant" i que ell "em respongué que s'havia d'acabar com fos per al Mundial". Així ho indica la declaració que féu ahir, durant més de dues hores, davant el jutge José Castro. Segons consta a la declaració, King afirmà que "no tenia les dades concretes del sobrecost" del Palma Arena, però que en fou informada pel seu equip. També manifestà que el gerent del consorci per a la construcció del velòdrom, Jorge Moisés, demanà als membres del seu departament "com es podia justificar administrativament aquest desfasament" en el cost de les obres.

Per la número dos d'Estaràs, totes les instruccions de Moisés i del director general d'Esports, José Luis Ballester, quant al Palma Arena, venien del president Matas. Segons declarà, aquest li havia dit que posàs "a la seva disposició tots els recursos administratius de la Vicepresidència i de Relacions Institucionals", i així ho féu. Per això, assegura, acceptà fer-se càrrec de les factures que li presentà Jorge Moisés de l'empresa Nimbus Publicidad, de la qual se sospita que participà en el finançament il·legal de la campanya electoral del PP.

L'informe inexistent

La part principal de la declaració, però, fou sobre l'informe relatiu a barreres arquitectòniques i accessibilitat que s'encarregà a Moisés i pel qual se li pagaren 12.000 euros. Segons declarà King, el mateix Moisés li digué que l'informe "era un sobresou". De fet, afegí que Moisés "es queixava repetidament i davant qualsevol persona de l'escassa retribució com a gerent del consorci per a la construcció del Palma Arena".

Amb tot, la número dos d'Estaràs declarà que "confiava que l'estudi es duria a terme per la transcendència que tenia" i que el reclamà diverses vegades a Moisés, però que no havia sentit que ningú en parlàs i, com que tampoc no l'arribà a veure, en dedueix que mai no s'arribà a fer. Afegí que Moisés cobrà l'encàrrec d'una sola tongada i amb molta rapidesa, que mai no es discutí si Moisés estava prou capacitat per redactar-lo i que l'encàrrec era cosa de Ballester.

En la compareixença de Jane King davant el jutge José Castro hi havia el fiscal, Pedro Horrach; el seu misser, Laureano Arquero, i també l'advocat de Jaume Matas, Rafel Perera i, per primera vegada, l'expert en dret penal internacional Manuel Ollé. Tot just després de Jane King, declarà la responsable del gabinet tècnic del Govern de Jaume Matas, Dulce Linares, en una peça secreta i separada del cas Palma Arena en la qual s'investiga el presumpte finançament irregular del PP en relació amb l'empresa Nimbus Publicidad, que podria haver cobrat la campanya del PP a preu de cost a canvi de factures falses pagades per l'Administració. D'entrada, també havia de declarar pel cos principal del cas, però finalment aquesta vista s'ajornà i es farà dilluns.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris