cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
25°

CCOO alerta que la bretxa salarial fa que el sou de la dona sigui un 20% menor

La central critica les escasses mesures per impedir que l'atur femení augmenti. El 2009 es tancà amb un increment del 350% de desocupades de llarga durada

116736

Vicens, Canosa i Borràs, durant la roda de premsa.

Joan Torres

La depressió econòmica en la qual es troba l'economia de Mallorca no ha ajudat, precisament, a millorar les condicions laborals de les dones. Comissions Obreres presentà ahir l'informe anual sobre igualtat, que revela que la bretxa salarial se situa en un 20,2% a les Illes. Això vol dir que el sou d'una treballadora és una cinquena part inferior pel fet de ser dona. Per sectors, les empleades en l'hostaleria són les més discriminades, ja que, tot i fer la mateixa feina, cobren un 23,8% manco que els homes. Katiana Vicens, secretària general de CCOO, alertà que, a més a més, "una major formació no garanteix que el sou sigui més equiparable al dels homes". Així, en les professions d'alta qualificació també hi ha diferències substancials.

Agustina Canosa, responsable de Dona, i Diana Borràs, tècnica del Servei de Polítiques d'Ocupació, explicaren que el nombre de dones que fa més d'un any que són a l'atur és ara un 350% més alt que l'any 2008. O sigui, 11.200 dones més es troben en un punt de desocupació de llarga durada. L'ocupació femenina, de fet, ha empitjorat amb la crisi econòmica. Ara bé, la distància amb els homes és inferior. "Tanmateix, no és cap bona notícia, ja que les ràtios s'apropen perquè les condicions dels homes empitjoren molt, i no perquè la dona millori". D'altra banda, joves de la Creu Roja mostraren ahir compromís pel repartiment "just i equitatiu" de les tasques domèstiques i de guardar familiars.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Home, fa mes de 10 anys
Algunes dones en tenen la culpa més que ningú de que els sous de les dones siguin més baixos. Hem tingut al menys dues conselleres de treball del PSOE que han pogut evitar-ho, impedint convenis discriminatoris.
Allò que no está bé és culpar als homes del mal que fan les dones quan són a les institucions. I per cert si alguna xarxa social està fortament institucionalitzada a les Balears és la feminista, que podria evitar i no ho fa aquests fets discriminatoris.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris