nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

Vuit comunitats volen reformar el Senat

Al VI Encontre entre CCAA per al desenvolupament dels seus Estatuts s'ha debatut la conveniència que la cambra alta es convertís en "autèntic aparell de representació territorial"

116560

Reunió dels representants de les vuit comunitats autònomes, a la sala Anglada Camarasa del Gran Hotel.

Ferran Aguiló(P. Bota.)

Vuit Comunitats Autònomes, entre elles Balears, han acordat avui transmetre al Govern central una petició formal per aconseguir la conversió del Senat en una "autèntica cambra de representació territorial" de manera que també es recuperi la celebració, amb caràcter anual, del debat sobre l'estat de les autonomies.

Així ho ha informat el conseller de Presidència, Albert Moragues, després de presidir el VI Encontre entre CCAA per al desenvolupament dels seus Estatuts d'Autonomia que va tenir lloc avui a Palma, i en el que també hi han participat representants dels Governs de Catalunya, Andalusia, País Valencià, Aragó, Castella i Lleó, així com els dels nous incorporats a aquestes reunions de La Rioja i Castella-la Manxa.

En segon lloc, la declaració conjunta, que enviaran al vicepresident tercer del Govern i ministre de Política Territorial, Manuel Chaves, reclama una revisió del reglament del Senat per atribuir-lo de noves funcions i enfortir algunes de les existents.

D'aquesta manera, es permetrà la participació de la Comissió General de les Comunitats Autònomes en més assumptes com la tramitació parlamentària dels tractats internacionals que tinguin transcendència autonòmica, la potenciació dels grups territorials o l'avanç cap a una especialització de la Cambra Alta en la funció de control de l'Executiu central sobre els temes autonòmics.

A més, el document defensa la necessitat d'estudiar la possibilitat de modificar la Llei 30/1992, de 26 de novembre, a fi d'establir la comunicació necessària en el Senat dels acords que adoptin els òrgans de coordinació entre el Govern i les CCAA.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per talaiot rojo, fa mes de 10 anys
El problema está en la misma Constituciò, que se necesita reformarla en unos cuantos artículos.El Senado como Cámara nos vienen demostrando lo poco que sirve, y es un autentico cementerios de personas con unos buenos salarios y poco trabajo.El mejor cargo elécto de este país es ser Senador.No sirve ni vale para nada, y algunos hacen grandes esfuerzos para mantenerlos.
Reformar la Constitució para ir a un Estado Federal, y lo ideal sería Confederal .Dejando resuelto de una vez las lagunas que no se resolvieron en 1978.
En esa Reforma, deberían hacerse con la participación de los ciudadanos.Votando.
Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris