nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

Un variat per la reconquesta

Quasi 10.000 militants anaren ahir a improvisats col·legis electorals. Com que alguns estaven situats en bars, pogueren agafar forces per a la batalla que ara els espera: conquerir el Consolat

Eufòria és la paraula que millor descriu l'ambient del congrés del PP, duit a terme ahir horabaixa a l'auditori del col·legi La Salle. Els militants del PP anaven tan contents que interromperen una vintena de vegades els discursos de Joan Flaquer (president de la mesa del congrés), José Ramón Bauzá (en proclamar-se guanyador) i de Mariano Rajoy (tancant la funció). Tanmateix, no saben quan serà el proper pic que tornaran a vèncer alguna elecció.

Tan sols fou 1 hora i 20 minuts d'acte, però semblava la primera passa en la reconquesta del poder a les Illes Balears. Les delegacions de la resta de forces polítiques quedaren astorades per la felicitat que emanava el congrés. El diputat Pablo Martín hi assistí pel PSIB, mentre que Miquel Àngel Llauger, Xavier Bacigalupe i Bernat Aguiló ho feren pel Bloc. D'UM hi comparegueren Pep Lliteres i Joan Monjo.

Ara bé, cap d'ells no fou anomenat en les salutacions inicials del presentador; temorós, per ventura, que els militants xiulassin de nou la delegació d'UM, com succeeix en els congressos que es realitzen en temps de govern del Pacte de Progrés.

Llorenç Bravo (UGT), Pedro Iriondo (Foment del Turisme) i el doctor Kovaks foren altres assistents. Tampoc no hi faltà Juan Cabrera, que a més a més sempre cedeix les instal·lacions del seu restaurant, el Molí des Comte, com a col·legi electoral.

Entre les absències destacà la dels expresidents Gabriel Cañellas i Jaume Matas. L'advocat d'aquest darrer, Rafel Perera, sí que comparegué pel conclave amb aire feliç. També hi era la precedent de Bauzá en la presidència popular, Rosa Estaràs. "Que estic de bé a Brussel·les! La veritat és que vaig partir d'aquí molt tocada, no podia més", confessà. Ara està a l'europarlament i, quan les coses es posen difícils a la UE, ella els diu: "Jo sí que vénc d'una terra conflictiva!".

En tot cas, Estaràs estava ahir radiant. Assistir al combat des de la graderia no és igual que protagonitzar la brega. Per això ja hi eren els afins a Carlos Delgado. Fàcil de reconèixer-los: parlaven en castellà i ni aplaudiren ni s'aixecaren quan s'anuncià la victòria de Bauzá. Per allà rondava, per exemple, el cèlebre vigilant de seguretat des Jutjats de Palma, conegut com Primo.

La jornada, però, havia començat de bon matí. Un 48% dels militants acudiren a votar als improvisats col·legis electorals. No per casualitat, el situat al bar Mavi (mític local al carrer 31 de Desembre) era el més concorregut. Bona part dels 300 militants que votaven al Mavi, sens dubte, també ho aprofitaren per fer el vermut acompanyat d'un variat.

Més austera era la mesa de votació a la parròquia de Sant Magí. Tolo Jaume, president de l'urna, explicava: "Votam allà on no ens cobren pel lloguer de la sala, no perquè siguem catòlics!". Idò amén.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris