cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Bauzá, president del PP

Obté el 69% dels vots dels militants populars i venç amb claredat Carlos Delgado, perdedor per segon pic amb el 31%. Ara integrarà a la seva direcció els barons del partit i, també, els delgadistes. Ramis serà el seu número dos

116578

José Ramón Bauzá, ahir, a l'acte de tancament de la campanya.

Ferran Aguiló(J. Morey.)

El batle de Marratxí, l'home de Mariano Rajoy a les Balears, José Ramón Bauzá, continuarà sent el president del PP, ara, però, legimitimat per un congrés en el qual, per primer pic, tenien dret de vot els 19.080 afiliats. Bauzá obtingué ahir el 69,17% dels vots (6.344 sufragis) i el seu oponent, el batle de Calvià, Carlos Delgado, es quedà amb el 30,83% restant (2.828 paperetes). Tot i tractar-se del primer congrés assembleari del PP, la participació fou important: hi votaren 9.259 afiliats, de 19.080 de convocats, un 48,53%.

Bauzá, que s'hi presentà amb una candidatura de 22 vocals de baix perfil per al comitè executiu, podrà ara nomenar nous càrrecs per a la direcció del partit. Hi situarà Miquel Ramis com a secretari general -l'únic conegut de la seva llista- i comptarà amb els barons territorials, com ara Antoni Pastor, Jaume Font i Pere Rotger, algun dels quals podria ser vicepresident. També preveu integrar a l'executiva els delgadistes.

Ahir, un pic proclamat president davant més d'un miler d'afiliats que omplien l'auditori del col·legi La Salle de Palma, Bauzá advertí que el PP s'havia convertit en un mirall per a la resta, va defensar que s'obre una "etapa nova" en la qual poden recuperar el poder abans de 2011, una etapa nova en la qual "no sobra ningú" dins el PP. "És el moment d'una altra manera de fer política", més propera, recalcà, i demanà als seus responsabilitat i unitat per aconseguir tornar al Govern el 2011. "És el nostre moment", repetí. El seu discurs, que començà en català i que es desenvolupà gairebé tot en castellà, l'acabà advertint que "l'objectiu és el partit, la conseqüència serà governar".

Bauzá havia pujat a l'escenari enmig de crits de "presidente, presidente". Des de la primera fila se'l mirava el candidat perdedor, Carlos Delgado, que no arribà ni a pujar-hi, però rebé la felicitació de Bauzá. El president del PP espanyol, Mariano Rajoy, ni cità Delgado al seu discurs.

Mentre que el de Marratxí s'imposà amb força a la Part Forana i a Eivissa i Formentera, Delgado just guanyà a Calvià, el seu poble, Andratx, Capdepera i Maó i s'apropà a Bauzá a Palma -on conquerí tres dels 15 barris. La victòria del fins ara president -ocupava el càrrec des de setembre, després de la dimissió de Rosa Estaràs- és més àmplia que l'obtinguda per la seva antecessora, que per juny de 2008 s'imposà també a Delgado amb un 66 per cent dels vots, tot i que en aquell congrés el sufragi no era directe dels militants. Estaràs era ahir l'única expresidenta del partit entre el públic de La Salle.

Delgado diu que ha guanyat el seu programa

El batle de Calvià, Carlos Delgado, que ahir perdé el seu segon congrés, se'n considerà vencedor, perquè afirmà que el programa polític del contrincant i guanyador real, José Ramón Bauzá, és el que ell ha defensat des de 2008. Segons assegurà, les propostes de Bauzá són calcades de les seves i inclouen qüestions bàsiques com la llibertat d'elecció de llengua, "que el mateix Bauzá rebutjava abans", recordà.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 6
Siguiente
Per Antoni (Pollença), fa mes de 10 anys
Senyores i senyors lectors d'aquest diari. No caigueu a les xarxes del PP debatint que si català o mallorqui. Nosaltres ho tenim ben clar a n'aquest tema, pero no tenim gens clar ON SÓN ELS DOBLERS QUE HAN DESAPAREGUT, SENYORS DEL PP ? Què mentre ens fan xerrar de l'idioma no parlam del necessari, que és la pasta. Suggeresc un moviment ciutadà exigint que tornin al Govern del nostre pais, Govern de les Illes Balears, tots els doblers que han desaparegut
Valoració:2menosmas
Per En Miquelet, fa mes de 10 anys
Balears sempre: tu mateix et delates, és més democràtic ser un principat on el príncep és el primer entre iguals que no un regne on el rei té potestats molt per damunt de la resta dels mortals.
La pela és la pela... per a tu no? Idò gràcies a gent com tu hem de regalar els quartos a Madrid, Andalusia i Extremadura.
Quina mentalitat masoquista la d'aquesta gent!!!!
Valoració:9menosmas
Per Balears sempre, fa mes de 10 anys
Maria de Lluc, quina cosa noentens que noltros som un regnat i ells un principat...i quin orgull he de sentir d'un poble intel·ligent però amb poc sentiment d'aglutinar a d'altres de parla catalana com noltres: en resum per ells, la pela és la pela i no estiguis tan convinçuda de qui va ser primer l'ou o la gallina, és a dir, els catalans o els balears!!!
Valoració:-10menosmas
Per Maria de Lluc, fa mes de 10 anys
Senyor Bauzá, què tenen vostè i els seus contra el català i els catalans?

Si descendim d'una repoblació catalana de les Illes Balears feta al segle XIII després que la Corona d'Aragó conquerís l'illa als moros, no és per posar-se a plorar. Els catalans es caracteritzen per virtuts com el seny, la laboriositat, la responsabilitat, ... Ser mallorquí és ser descendent d'aquesta gent. Tot un honor. No sé què li passa amb els catalans...
Valoració:22menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 10 anys
Senyor Bauzà, de tota la vida que la responsabilitat de qui governa és elevar el nivell dels governats: fer una política que els ajudi a millorar en tots els aspectes. Vostè el que proposa és que la barbàrie continuï perquè així els polítics tenguin més bo de fer fer i desfer al seu gust.
Vostè proposa un populisme oiós estil Hugo Chaves, però desfressat de liberalisme. Perquè això seu, senyor Bauzá, és pseudoliberalisme.
Només es diferencia de Delgado que aquest és més directe a l'hora de proposar-se substituir definitivament la nostra cultura i la nostra identitat històrica per la castellana, que és tan respectable com qualsevol altra però no és la naturalment d'aquí. Tot sigui dit amb tota naturalitat, tot això.
Valoració:14menosmas
Per DELGADO MARICÓN, BAUZÀ ES CAMPEÓN, fa mes de 10 anys
CUIDADÍN AMB EN JORGE CAMPOS, QUE ÉS EL QUE MUEVE ES PERCAL A AQUEST PP, L'HAURÍEM DE TREURE AMB BARCO DE REJILLA
Valoració:4menosmas
Per Joan A. Coll, fa mes de 10 anys
Per fer honor a la moderació de què tant fa gala (i que tothom sembla que li atorga, simplement per ser menys radical que el seu oponent), no seria gens sobrer que també moderàs les seves intencions de trabucar la legalitat vigent en matèria lingüística-
Valoració:48menosmas
Per El nombre groller, fa mes de 10 anys
Justament el nou President del partit del Rasputìn i Casa Alfredo gunya amb el 69% del vots!.Ja haguès pogut sortir amb un altre percentatge.
Valoració:33menosmas
Per reina de saba, fa mes de 10 anys
Cal recuperar la convivència. Al PP han renunciat han apostat per la moderació. Ara toca que totes les corrents també apostin per la moderació, per poder sortir entre tots de la crisi econòmica i social.
La pau és el camí, amics. Jo som nacionalista i veig que ens fa un flac favor el Lobby per la independència, amb els seus comentaris sanguinaris, quasi caníbals. Els demanaria que fessin el favor de callar, o d'embarcar-se en el seu barco de rejilla abans que ens hi embarquin a tots.
Valoració:0menosmas
Per Mall, fa mes de 10 anys
Només 87 vots blancs o nuls?
Quina gent més disciplinada!
Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 6
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris