cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

PP i UM ho deixen aprovar tot a Armengol, però li lleven poder

En un ple sense tensió, l'oposició del Consell no rebutja cap iniciativa de l'Executiu i en pacta de seves per guanyar control

El fair play s'ha instal·lat al Consell des que el Pacte perdé la majoria. En el ple d'ahir, PP i UM no rebutjaren cap iniciativa de l'Executiu que, tot i estar en minoria, ho aprovà tot amb pactes previs. El PP pactà amb el Govern dues propostes seves que li atorguen més control sobre la gestió pressupostària. Just un pic PP i UM s'uniren contra PSIB i Bloc. Fou per llevar poder a la presidenta a l'hora d'autoritzar grans despeses (d'un 10% dels recursos ordinaris o de més de tres milions).

La tensió dels plens de Cort i del Parlament no es traslladà al Consell, un oasi on el portaveu del PP, Jaume Font, guanya control sense paralitzar l'acció de govern i on la presidenta, Francina Armengol (PSIB), intensifica el diàleg abans de perdre votacions. Ahir, el ple fou dels més curts (hora i mitja), sense crits, interpel·lacions, preguntes ni precs. En canvi, s'aprovaren acords transcendents, alguns per unanimitat. PP i UM -aquest darrer fins i tot amb elogis- feren costat a l'equip de govern a l'hora d'aprovar l'oferta que fa el Consell a les promotores Sacresa i Ferratur per recuperar Can Domenge. L'oferta passa per tornar els 30 milions que cobrà pel solar i, un pic acabi el procés judicial, pagar 5,8 milions més (1,9 milions per despeses útils fetes i 3,8 per d'interessos).

El Govern, amb l'abstenció del PP i el suport d'UM, aprovà el Pla d'Obres i Serveis, amb 12,4 milions per a obres a 47 pobles. També incrementà la partida a la UNED -amb l'única abstenció de Joan Lladó- i a l'Observatori de Costitx, aprofitant, entre d'altres, despeses de publicitat i protocol de departaments abans gestionats per UM.
El PP, fins i tot, accedí a pactar dues mocions per guanyar control sobre l'execució del pressupost. En l'únic punt que no hi hagué acord fou en la moció del PPque deixa en mans del ple competències d'Armengol. UM hi votà a favor.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Biel, fa mes de 10 anys
El que és una vergonya és no donar doblera a la UNED i a la UIB sí, tros de banc! I llavors defensau que s'ha d'invertir en formació i en educació. Au venga, que sol no sabeu què voleu!
Valoració:0menosmas
Per Joana Lluisa Mascaró, fa mes de 10 anys
Lladó tránsfuga!!!!
Valoració:4menosmas
Per Pere, fa mes de 10 anys
Quina vergonya que el psm hagi votat a favor de donar doblers a la UNED...
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris