nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

+ 2.000 Contra la corrupció

Més de 2.000 mallorquins secunden la cadena humana en un crit anti els polítics corruptes

116656

La ciutadania s'ha pronunciat en contra de la corrupció política.

Ferran Aguiló(M. À. Cañellas.)

La societat anava a la protesta d'ahir indignada, però temorosa de tornar a ser un crit en el desert. Contra tot pronòstic, fins i tot superant les previsions de la Plataforma contra la corrupció, més de dos milers de persones secundaren la cadena humana.
Quan assumiren que l'onada anticorrupció era més forta del que haurien imaginat, a la fi pogueren somriure amb la consciència un poc més tranquil·la.
L'objectiu era abraçar les institucions que "són pròpies dels mallorquins i no dels corruptes", aclamava el coportaveu Tomàs Balaguer.

Dit i fet: de Cort al Parlament, i passant pel Consell, les tres institucions quedaren envoltades no per una, sinó per tres cadenes humanes. El carrer del Parlament, la costa Conqueridor, el carrer Jaume II i la plaça de Cort foren l'escenari d'una manifestació que més aviat semblava una confluència de rails de tren.

La protesta congregà representants polítics de totes les forces d'esquerra. Del Partit Socialista, hi eren Xisco Dalmau i Pep Bernales, com també la consellera insular d'Igualtat, María José Varela.
Per part del PSM, hi assistiren el diputat Antoni Alorda i el director general de Mobilitat, Toni Verger. De les fileres d'ERC, s'hi pogué veure Joan Lladó, Natxo Knorr, Cathy Sweeny i Jaume Payeres.

Ara bé, era Esquerra Unida qui hi dugué més pes polític. La consellera Fina Santiago encapçalava una delegació en la qual també hi era el vicepresident i conseller de Cooperació Local del Consell, Miquel Roselló, a més del coordinador, David Abril, i la jove Emylse Mas. Ara bé, era la societat civil la que havia respost a la crida. Desenes de sindicalistes de Comissions Obreres, amb Katiana Vicenç i Josep Benedicto al capdavant, i de l'STEI-i, entre els quals hi havia Sebastià Serra i altres membres de l'executiva, secundaren la marxa anticorrupció.

Així mateix, hi aparegué Maria Antònia Font i altres feministes del Lobby de Dones, a part de diversos socis de l'Obra Cultural Balear. Especialment, hi destacà la presència de joves de Maulets, Gent Activa i simpatitzants de l'Esquerra Independentista en general. Tampoc no hi faltà gent de l'àmbit ecologista, com el tècnic forestal Joan Vicenç Lillo, ni del món de la cultura, com l'actor i 'mossèn' Joan Miquel Artigues. La Plataforma contra la corrupció es mostrà molt satisfeta de la participació i augurà noves mobilitzacions les properes setmanes. Nina Parrón, de l'entitat de dones ADIBS, exercí de portaveu per afirmar: "Ara està amenaçada la dignitat de la societat. Potser hi ha hagut un excés de tolerància social, a part que els partits polítics han mirat a un altre costat".

Contraposat amb aquesta anàlisi negativa, també assegurà, que el d'ahir era un acte "de dignitat col·lectiva". Parrón, a més a més, expressà el suport als fiscals, als jutges i als funcionaris judicials. "Els felicitam i animam que continuïn investigant, més i més". Els manifestants interromperen repetidament el discurs per aplaudir les crides contra els polítics corruptes i per alçar la veu amb consignes com fora lladres i a la presó. Minuts abans de les 21.00 hores s'acabà la protesta. Ara manca per veure si ha estat un encís momentani... o el veritable l'inici de la reacció ciutadana.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 9
Siguiente
Per cadena corrupta, fa mes de 10 anys
chicos! no os dais cuenta de quien hay detrás de la cadenita humana dichosa? Pues los mismos que permiten que Baleares hoy estemos donde estamos ...existe otra corrupción que no se ve y es la de "fer parts i quarts" con los que no son vuestros y eso es lo que estos representantes hacen, en vez de ponerse al frente de sus instituciones y dar caña a sus pertinentes consellerías en vez de lamerles el culo!
Valoració:8menosmas
Per tolo, fa mes de 10 anys
Estit astorat del que pensen els "independistes" del nostre Païs!!
Ara resulta que els jutges i fiscals que per primera vegada s'han atrevit a dur endavant els indicis de corrupcció que gairebè eren de domini públic, son "agents espanyolistes" !!!
Crec que us ho heu de fer mirar, i no m'estranya gens que estigueu tant nerviosos, la gent amb seny no ens feïm les vostres palles mentals.
Jo hi vaig anar, perpany a dues organitzacions que convocaren aquesta primera moguda i cap d'aquestes organitzacions , una amb 10 anys d'existència i una altre amb 3 mai no hem demanat cap subvenció a cap de les institucions.
M'agradaria saber d'ont surten els recursos de les vostres, i si esteis en condició de tirar la primera pedra....
Valoració:17menosmas
Per ping-pong, fa mes de 10 anys
El problema d'aquest país no són els lladres. Si ho són és que no tenim país. El problema són els assassins d'esperances. Són ells que, per embullar la troca, convoquen manifestacions contra els lladres! Així perpetuen el joc de l'alternança cada 4 anys. Ara tornarà tocar el PP i després, de nou, els "progres". Les dues cares de la mateixa moneda! Ja ho va dir aquell rei espanyol: "La llave de todo es de Cánovas a Sagasta y de Sagasta a Cánovas. Así siempre."
Valoració:13menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 10 anys
El nacionalisme no espanyol ha de mantenir l'equidistància!!!

Si no, estam perduts!

Caps clars que feis el joc al psoE i a IU!!!
Valoració:-2menosmas
Per Historiador, fa mes de 10 anys
4-3-2010
2.000 convocats per 120 entitats, amb tots els partits del BLOC donant-se les manetes, i acceptant un manifest de suport als jutges espanyols (que han tancat diaris, il·legalitzat partits polítics i reprimit drets als catalanoparlants).
12-12-2009
3.000 convocats per una estudiant des de Facebook, sense entitats al darrera, sense polítics, sense càrrecs de confiança, sense manifests...
21-3-2010 Tothom al Born! REPETIMOS!
Valoració:1menosmas
Per IM perfecte, fa mes de 10 anys
Tanta correguiguera embafa...
Valoració:0menosmas
Per L'Observatore, fa mes de 10 anys
Antifeixista i esquizofrenia, tots dos nececiteu un tractament psicologic urgent per que els voltres deliris de salvar una societat que no vol res de gent com vosaltres es calmin i vos quedeu tranquilets. no se si sou la mateixa persona amb dos personalitats, sospit qui sou. Les urnes diuen el que vol la societat i no es necesari salvadors que ningu vol.
Valoració:0menosmas
Per Xesca, fa mes de 10 anys
Lectura recomanable per a la pijoprogressia:

Diari d'un progre desconcertat, d'Iu Forn.

Riureu i us il·lustrareu.
Valoració:0menosmas
Per Testament, fa mes de 10 anys
Catalina, els catalans no "donam" la cara. Això de "dar la cara" és cosa dels espanyols. Nosaltres "mostram cara"! Ja tenim massa calcs per fer seguidisme com el de la cadena. Per cert, les "seguidillas" ja sabem d'on són. Si vols et puc mostrar de fer "cadeneta". És un bon i profitós entreteniment.
Valoració:0menosmas
Per ESQUIZOFRÈNIA 2010, fa mes de 10 anys
Els assistents han legitimat Son Espases, Sa Feixina, el govern del PSOE i l'aparell repressor espanyol (amb suport incondicional explícit a jutges i fiscals).
Naturalment que el PSOE aplaudeix aquesta "manifestació democràtica"!
No cal dir tantes de coses d'EU,EV i PSM, perquè és humà que defensin la cadira untada de cola.
De les entitats "ciutadanes" convocants, també hem d'entendre que, en ser alletats per la mamella pública, surtin a defensar els qui els subvencionen amb els NOSTRES doblers (això no deu ser corrupció).
Dels d'ERC (Lladó i companyia) no cal dir absolutament res perquè no són altra cosa que els "palanganeros" del tutti fruti! Té gràcia, es desmarquen del govern, abadonen els càrrecs i s'adhereixen a una concentració que reclama... MANTENIR AQUEST (des)GOVERN!
Finalment, si és cert que els Maulets, Gent Activa i Esquerra Independentista hi eren i no rectifiquen és que han perdut totalment el nord!
Tot plegat, hi ha qualque just a la ciutat podrida?
Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 9
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris