cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
16°

Personal de TV Mallorca feia feina per UM en horari laboral

EU lliura a Fiscalia un plec de correus electrònics interns de la televisió per provar que feien campanya electoral

116452

Emylse Mas, David Abril i Eberhard Grosske ahir sortint dels jutjats.

Ferran Aguiló(S.A.)

El coordinador d'Esquerra Unida, David Abril, lliurà ahir a la Fiscalia un plec de documents interns de Televisió de Mallorca amb correus electrònics que, segons digué el regidor Eberhard Grosske, demostren que els treballadors "abandonaven el lloc de feina per fer tasques del partit", en referència a Unió Mallorquina. Per Grosske, a més, això es feia de manera "coordinada" amb un treballador de la televisió del Consell, Miquel Palmer, i per col·laborar amb la campanya electoral.

Els correus es feren arribar al regidor Grosske de manera anònima, segons digué, i són d'entre el desembre de 2006 i el març de 2007, enviats des d'adreces amb domini tvdemallorca.net. Tot indica que són de dos treballadors de Televisió de Mallorca diferents i informen el directiu Miquel Àngel Palmer que se saltaran hores de feina per fer tasques "del partit", suposadament UM, malgrat que mai no se'n diu el nom.

En un dels correus, enviat el 20 de desembre, el suposat treballador indica que té una reunió a les 17.30. "Puc sortir abans?", pregunta, i afegeix: "Cada dimecres hi ha reunió a les 17.30 normalment, fins a maig". Això són més de cinc mesos sortint abans d'hora cada dimecres. Un altre empleat diu que ha de preparar un berenar per al cap de cinc dies i que ha de dur "invitacions als 90 veïns del Polígon de Llevant". Arran d'això, informa -ni tan sols no ho demana- a Palmer que els dies següents no arribarà a la feina fins devers les 12 i que dilluns i dimecres no treballarà a l'horabaixa. A més, assenyala que ja ho ha parlat amb Antoni Moragues, director de Televisió de Mallorca.

En un altre correu, un treballador demana permís per dur l'endemà "adhesius de màrqueting" a una escola i diu que després ha "quedat per un tema del partit". Un altre, en la mateixa línia, fa saber a Palmer que l'endemà ha quedat amb dues persones "per coses del partit" i que arribarà tard. Tot i que encara s'ha de demostrar la veracitat d'aquests correus electrònics, si són reals, molt probablement encara són als servidors de Televisió de Mallorca. Qui llavors n'era el director general, Antoni Moragues, no descartà ahir que fossin autèntics, però digué que la informació que havia donat EU era parcial. Apuntà que podia ser que els treballadors haguessin recuperat totes les hores.

Però Grosske i Abril no pensen així. En un comunicat diuen que les dades "ratifiquen" i "complementen" altres informacions que demostren que UM anà a les eleccions "dopada amb finançament il·legal i amb un important aparell de persones que, a la fi, estaven pagades pel conjunt de la ciutadania", en referència a casos com l'operació Maquillatge.

El cas Cortés

La documentació lliurada ahir a la Fiscalia també fa referència a la número quatre de la llista electoral d'UM a Palma, Paula Cortés, que tot just despús-ahir renuncià a ser regidora "per motius personals". Segons EU, "fou contractada de manera fraudulenta" i per demostrar-ho aportà dos correus. En un, enviat passades les eleccions, Moragues ordena a Palmer que contracti Cortés, que se'n miri el currículum i pensi on podria "encaixar", perquè no sap en quin lloc hauria de ser, però que ha de tenir "un sou de 30k", o sigui, 30.000 €. El segon missatge, enviat pocs dies més tard, és de Palmer i es dirigeix a José Antonio Arnau, un membre d'UM que, segons Grosske, "és íntim de Miquel Nadal i no tenia cap relació amb Televisió de Mallorca". Palmer informa Arnau d'on treballarà Cortés, del sou que tindrà, diu que li han fet un contracte indefinit i li demana si li falta res més. Per Grosske, és "espectacular" que Palmer "doni comptes a algú que no és de TV de Mallorca".

La documentació lliurada per EU inclou el contracte de Cortés, signat el 2 de juliol de 2007, i una carta remesa per Cortés mateix tot just set dies més tard en què demana l'excedència per ocupar el càrrec de coordinadora general de Medi Ambient a Cort. L'excedència s'acceptà el 16 de juliol. Com publicà ahir dBalears, Cortés treballà ben pocs dies a la televisió del Consell, però hi hauria pogut tornar en plegar de Cort. Moragues indicà ahir que, "per prudència", aquesta qüestió la volia "respondre dins l'entorn judicial" i que no podia respondre sobre papers que encara no havia vist. Afegí que la informació lliurada per EU a la Fiscalia era parcial i que, a banda dels correus, hi havia hagut altres converses. D'altra banda, fonts pròximes a UM confirmaren ahir que Cortés havia treballat tot just una setmana a la televisió i que en cobrà 500 euros. A més, remarcaren que quan la destituïren del càrrec a Medi Ambient no intentà recuperar el lloc de feina a la televisió i anà a les llistes de l'atur.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Ciutadana, fa mes de 10 anys
A veure, quan jo escric un email abaix posa que el contingut està protegit per llei i que està prohibida la seva reproducció per qualsevol altra persona que no sigui el seu destinatari. Com es possible que algú que defensa les llibertats empri informacions privades i digui que les ha aconseguides de manera anònima per no dir que les té de manera il·legal i haver de respondre davant la justícia? No estaria de més que els fiscals també actuassin en defensa de les llibertats individuals i vulneració de correspondència privada perquè això ja comença a ser totalment INTOLERABLE. Crid a tothom a fer un moviment per la defensa de les llibertats individuals i en contra de l'abús de poder.
Valoració:18menosmas
Per Munarquia, fa mes de 10 anys
PP = PSOE = EU = UM =ERC = PSM = Corruptes, pocavergonyes, hipòcrites i estafadors.
Crec que he fet un resum clar i contundent del que són els polítics i la política d'aquesta nostra colònia de Madrid.
Valoració:10menosmas
Per Hipòcrites, no gràcies., fa mes de 10 anys
Grosske i Abril sabien perfectament amb qui s'embarcaven en el pacte amb UM. La seva actitud ara és hipòcrita. Si estaven contra la corrupció ja no havien de pactar amb UM.
Valoració:12menosmas
Per Trist, fa mes de 10 anys
Es muy triste pedir...pero más triste es robar...
Idò alguns de UM demanaven i robaven això si que es trist.
Valoració:-12menosmas
Per Aina, fa mes de 10 anys
A "voltroS si que...":
Tant me fa si ho creus com si no, a les darreres autonòmiques VAIG VOTAR EL BLOC. Ara bé, conserv l'esperit crític i no puc compartir que els partits (pel que veig tots) esdevinguin agències de col·locació de personatges de molt dubtosa vàlua.
Una pregunta: en David Abril ha tret mai acta de regidor a Inca?
Valoració:0menosmas
Per de genolls, fa mes de 10 anys
I aquesta assessora? Tant serveix per a un roto com per a un descosido? Deu que ser que no l'han triada pel que pot aportar a la ciutadania sinó pel que pot aportar al partit? Ai, ai, ai!

2011: Grosske agenollat a les portes del carrer del Miracle demanant anar d'independent a les llistes del PSOE per mantenir qualque cadira?
Valoració:3menosmas
Per Sebel·lí, fa mes de 10 anys
Això és la torna per aquells desenfeinats assessors den Grosske que, gràcies als vots d'UM, botiren de l'ajuntament. Sí, aquells companys del metall que convocaren una manifestació davant la seu d'UM i només hi anaren ells!
Valoració:2menosmas
Per quina tropa, fa mes de 10 anys
si tenien un deure moral, no entenc perquè han esperat ara a presentar unes proves que pel que es dedueix ja feia temps que disposaven d'elles... no serà que ja lis convenia abans fer els ulls grossos??... ais quins temps aquells quan um anava bé a iu....
Valoració:12menosmas
Per voltros si q sou bambols, fa mes de 10 anys
en hores d feina diu! Q diguin el q fan els seus en hores de feina!!! repetesc q ara mateix UM no té cap credit moral, etic o politic per fer CAP judici de valor sobre el q passa a la politica, aixi que tant aina com toni, q segur k sou el mateix llepon a sou, deixau de dir dois, q ja no embaucau a ningu.. per una politica sense servilismes, clientelismes i carteristes de la gestio publica
Valoració:-15menosmas
Per Toni, fa mes de 10 anys
Fent política en hores de feina! Quina gentussa!! Aquests d'EU (Realment hauríem de dir BLOC) no deuen ser molt competents, anar tres per posar una denuncia quan realment amb un hauria prou!
Valoració:29menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris