cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

Cadena humana per unes institucions fora corruptes

La plataforma contra la corrupció envoltarà avui vespre Cort, el Consell i el Parlament. La ciutadania s'interposarà entre la legalitat i les forces les malversen la governabilitat

116398

Representants d'entitats, com l'STEI-i,l'OCB,el Lobby de Dones i el moviment veïnal.

M.À.Cañellas.

La indignació ciutadana envers els polítics corruptes es demostrarà avui en forma d'una cadena humana. La protesta, que començarà a les 20.00 hores, pretén enllaçar Cort, el Consell i el Parlament "per defensar unes institucions que estimam". Així s'expressà ahir Tomàs Balaguer, un dels portaveus de la recent nascuda Plataforma cívica contra la corrupció. La nova entitat rep el suport d'ecologistes (GOB, Attac), sindicats (STEI-i), el moviment veïnal (Amics de Son Sardina i la Federació d'associacions de veïns de Palma), feministes (Lobby de Dones), com també de l'Obra Cultural i d'un centenar més de petits col·lectius. Els portaveus de la plataforma asseguren que el centre de la protesta és, sobretot, "la corrupció de la legislatura anterior"; o sigui, que assenyalen UM al Consell i el PP al Govern balear com els partits que han danyat les institucions.

Maria Antònia Font, coportaveu en representació de l'STEI-i, arribà a assenyalar ahir dematí: "Volem que es mantingui un govern d'esquerres i que continuï la neteja de les persones corruptes de determinats partits".
Ja l'horabaixa, Font matisà que aquesta és la seva percepció i la de l'entitat que representa. Tanmateix, no és la posició homogènia de tota la plataforma. Consensuar un programa entre 120 entitats diferents sempre resulta una tasca dura. Per això, asseverà que allò és que es puguin participar en la protesta simpatitzants de PP i UM, "més enllà de les ideologies personals". Com és habitual els darrers temps, la protesta ja té el suport de diversos grups de cibersimpatitzants a Facebook. En aquest cas, però, la convocatòria té una cara ben clara: la de la nova plataforma anticorruptes.

Però els titllen d'oportunistes

El naixement de la plataforma rebé ahir crítiques des de les mateixes fileres del nacionalisme mallorquí. L'articulista Tomeu Mestre, Balutxo, rebutjà anar a la cadena humana perquè "representa un implícit atac a les nostres institucions". A més a més, critica que els convocants no sortissin al carrer en contra de Son Espases o la Feixina. Una oposició encara més radical la mostra el Lobby per la Independència en la seva pàgina web. El portaveu d'Entesa per Mallorca, Biel Huguet, també criticà matisadament la conveniència de la protesta. "Estam a favor d'actes contra la corrupció, però no sé si hem de tirar més llenya al foc ara que es parla de la regeneració d'UM i de recompondre ponts amb ells".

Però no és la mà d'UM sinó la d'Esquerra Unida la que és més criticada. De fet, des de l'entorn del Lobby creuen que el format de convocatòria fa seguidisme d'EU i l'estratègia que Eberhard Grosske demanava en el seu blog la setmana passada. Maria Antònia Font, coportaveu de la plataforma, ho desmentí. "Dedic el meu temps i esforç a lluitar, no a mirar el blog d'en Grosske". De fet, el dirigent d'EU sortí ahir al pas d'aquests rumors: "Aplaudim la creació d'aquesta plataforma, però EU no en forma part". Font reconegué que havia frisat a l'hora de crear la plataforma: "Sempre es pot fer una convocatòria més extensa i millorar-ne els matisos".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per No hi ha un pam de net, fa mes de 10 anys
I per què no sortiren a protestar per les estafes de Son Espases o de TV3?

Aquesta mani és una jugada bruta d'un sector d'EU per emmerdar encara més la troca!

Jo hi veig una jugada dels quatre gats grosskistes de forçar un pacte entre les despulles del PSOE i d'EU per mantenir-se en les cadires el poc que queda de legislatura.

No hi ha un pam de net!!!
Valoració:4menosmas
Per Laura, fa mes de 10 anys
No entenc perque l'eix d'aquesta plataforma no és demanar eleccions anticipades. Cada un dels càrregs actuals de les institucions ho són gracies als corruptes. Repeteixo tots i cada un d'ells. Les eleccions són l'única manera democràtica de fer net, qualsevol altra acció "mostra el plumero" descaradament per mantenir la cadira
Valoració:27menosmas
Per Eugènia, fa mes de 10 anys
El sindicat STEI ha rebut segons el BOE del 13 del gener més de 150.000 euros, referits només al darrer trimestre de l'any passat.
De les subvencions i ajuts públics a ARCA, GOB i OCB més val no parlar-ne.
Qui paga, mana!
Clar que això no deu ser CORRUPCIÓ!
Valoració:25menosmas
Per Cosme, fa mes de 10 anys
Basta veure com la brunete mediàtica (ABC, El Mundo, etc.) ja han esbombat a les totes aquesta paltaforma. Clar, a Madrid ja els va bé pintar les Balears com un xibiu de corruptes, perquè així desligitimen l'autogovern i desvien l'atenció dels seus propis xoriços. O ara ens voldran fer creure que a Madrid, Extremadura i Andalusia no hi ha corruptes? O que dins els ministeris i les altes direccions generals no hi ha favoritismes i altres brutors? El que passa és que allà no hi envien els inspectors d'hisenda ni els fiscals, com han fet aquí. Com és possible que tota aquesta genteta de la plataforma, si té un mínim de sensibilitat nacionalista, no se n'adoni que estam davant l'intent de liquidació del nacionalisme de centre mallorquí (UM)? Com és possible que no vegin que el PP surarà sempre, per molts imputats que tengui i per moltes plataformes de protesta que es facin, perquè té mitjans i interessos multimilionaris, però que amb el que està passant podríem quedar sense cap partit que representi una veu nacionalista de centre, independent dels dictats de Madrid? Increíble!! A això li diuen "beneits útils"!
Valoració:17menosmas
Per mirall trencat, fa mes de 10 anys
una charlotada al nivell de la política mallorquina.
Valoració:23menosmas
Per Farta, fa mes de 10 anys
Fa pena veure com s'estan utilitzant institucions i organitzacions per interessos polítics,
Sa gent de base tindriem de movilitzar-nos contra l'utilització de sigles segons els interessos particulars dels seus representants i es seus amos.
Valoració:16menosmas
Per Comptagotes, fa mes de 10 anys
Donant-se la mà i amb els braços estesos, de Cort al Parlament amb 45 persones n'hi ha de sobres. Si són 120 entitats, com diuen podran enrevoltar perfectament les institucions. Per cert, com així no van fins al Consolat del Mar. O el govern no compta? Allà hi ha una vicepresidenta imputada! O és que els del PSOE tenen cera del còrpus de l'OCB, ARCA, STEI, GOB i altres herbes?
D'això se'n diu MOSTRAR EL LLAUTÓ!
Valoració:9menosmas
Per Antifeixista, fa mes de 10 anys
I què voleu d'unes entitats subvencionades que, a la seva escala de valors, es mobilitzen contra els lladres però no contra els feixistes?
Valoració:15menosmas
Per Jofre, fa mes de 10 anys
Jo necessit una feina!
Valoració:16menosmas
Per Misserere, fa mes de 10 anys
Llegiu, per favor, el comunicat d'Esquerra Unida de dia 26 de febrer. Molt especialment els punts 1 i, sobretot, 6. Després tornau llegir les declaracions d'aquesta portaveu tan viva: que si vol mantenir un govern d'esquerres (mantenir? d'esquerres?), que desmenteix que aquesta convocatòria faci seguidisme d'EU... Després demanau a l'OCB, STEI iGOB (a ARCA-RACA no cal) on eren fins ara? Quanta de manipulació! Quant de servilisme!

LA COMISSIO POLITICA D'ESQUERRA UNIDA DE PALMA HA ADOPTAT LES SEGUENTS RESOLUCIONS:

1.- Promoure una MOBILITZACIÓ CIUTADANA en contra del retorn dels corruptes al govern de Palma i la resta d'institucions. Fem una crida formal a la societat civil en el seu conjunt perquè denuncia i s'oposi activament a aquesta operació
2.- D'acord amb el punt anterior, proposam la CONSTITUCIÓ D'UNA GRAN PLATAFORMA CÍVICA POLÍTICA amb aquesta finalitat
3.- Dur a terme una campanya informativa tan ample com sigui posible, anant casa per casa si és necessari, per explicar a la ciutadania l'enormitat del que han significat PP i UM en termes de corrupció.
4.- Traslladar aquest tema a NIVELL D'ESTAT i fer saber al Sr. Rajoy que aquesta vergonyosa operació a les Balears pot tenir un important cost per al PP a les properes eleccions municipals i autonòmiques del conjunt de l'Estat
5.- Tant si hi ha moció de censura com si no, EU convertirà la lluita contra la corrupció en un eix central de la seva proposta per al 2011.
6.- Per últim, si la moció de censura prospera, la Comissió Política traslladarà a una propera assemblea d'Esquerra Unida la consideració que aquest aparell polític, social, econòmic i mediàtic que viu de la corrupció és ara mateix el principal obstacle per al desenvolupament de polítiques progressistes al nostre país i que, per tant, cal impulsar una CANDIDATURA DE SALVACIÓ DEMOCRÀTICA contra la corrupció. Una candidatura democrática i progresista, essencialment unitària i que cerqui l'aliança amb tots aquells partits sense excepció que assumeixin aquests principis.
Valoració:27menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris