cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 24°
27°

Antich cerca un pacte de tots per triar el president del Parlament

El PP diu que ha de ser seu i sona Tadeo. Si aquesta opció fracassa, hi pot haver acord amb UM per deixar Rado i fer vicepresidenta Alemany

El president del Govern, Francesc Antich, cerca un pacte institucional, un pacte de tots els partits, per triar el nou president del Parlament, que substituirà Maria Antònia Munar. Malgrat que el PPés el grup amb més vots a la Cambra i el que té més possibilitats de decidir qui ha d'ocupar el càrrec, encara no és clar que sigui així, perquè un pacte de la resta ho podria impedir.

De fet, Antich es reuní ahir breument amb Melià per exposar-li la intenció d'assolir aquest gran acord. És un pacte que s'hauria de fer bàsicament amb el PP. Però ahir, el portaveu popular, Francesc Fiol, deixà clar als passadissos del Parlament que "correspon" al seu grup elegir el nou president. Amb tot, reconegué que el PP "no té clar" qui serà el seu candidat. De fet, ahir el PP hauria pogut tancar la qüestió i proposar l'expresident Pere Rotger i no ho va fer. A més, es començaren a apuntar altres possibles candidats, com ara els menorquins Santiago Tadeo i Antònia Janer.

Amb tot, diversos diputats populars temien ahir que el futur cap de la Cambra no fos del seu partit. I és que hi cabria la possibilitat que, si el gran pacte que cerca Antich no fos possible, aquest optàs per arribar a un acord amb Unió Mallorquina, que vol continuar tenint presència a la Mesa del Parlament. Aquest pacte, però, hauria de ser acceptat pel Bloc. Si fos així, la socialista Aina Rado es podria convertir en presidenta i la uemita Bel Alemany, en vicepresidenta. L'elecció no es concretarà fins dimarts i, per tant, encara queda temps per negociar.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris