nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

Palma-Inca, en sis minuts menys

L'objectiu del Govern és que el 2012 tota la xarxa de Serveis Ferroviaris de Mallorca sigui elèctrica i que els actuals combois que funcionen amb dièsel hagin desaparegut completament

"Quan l'electrificació del sistema ferroviari sigui una realitat, segons les estimacions que s'han fet, el temps de viatge entre Palma i Inca es reduirà entre 6 i 8 minuts anant a una velocitat de 100 km/h". Aquest serà un dels molts avantatges de disposar d'un renovat sistema de trens, segons el gerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), Jaume Jaume. Per tal que es faci realitat l'electrificació de la totalitat del sistema ferroviari de Mallorca, ahir es va signar un nou contracte de 21,5 milions d'euros per adquirir dues unitats triples (màquina - remolc amb motor - màquina per valor de 9.860.000 d'euros) i vuit unitats remolc (per valor de 11,7 milions d'euros).

El conseller de Medi Ambient i Mobilitat, Gabriel Vicens; el gerent de SFM, Jaume Jaume, i el director comercial de CAF (Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles), Luis Terradillos, varen signar l'acord, que permetrà que CAFs'encarregi també de les noves unitats. Aquesta empresa el 2008 ja va obtenir l'encàrrec de dissenyar i fabricar 11 unitat triples (motor - remolc motoritzat - motor) per valor de 55 milions d'euros, si bé en el moment de la contractació el Govern només havia previst electrificar 33 quilòmetres de via doble entre Palma i l'Enllaç. Amb tot, el passat mes de juliol va decidir ampliar el projecte a la resta de la xarxa, és a dir en els trams Enllaç-sa Pobla (12 km) i Enllaç-Manacor (31 km) i d'aquí la necessitat d'adquirir més material per poder completar el projecte a principi del 2012.

Les noves unitats encarregades són exactament iguals a les acordades el 2008. Per ara, allò més urgent serà l'electrificació de Palma-Enllaç, que s'espera que durant el primer quadrimetre del 2011 ja pugui entrar en funcionament. Segons Vicens, "aquest projecte es complementa, per exemple, amb la intenció del Govern de perllongar la línia d'Artà a Cala Rajada".

Un transport públic i sostenible

Serveis Ferroviaris de Mallorca disposa d'uns 124 quilòmetres de línies ferroviàries, però només els 7,5 quilòmetres per on circulen els combois del metro no utilitzen el dièsel com a combustible. El renovat sistema de trens a Mallorca, a més de rapidesa en les comunicacions entre estacions, suposarà una important millora mediambiental. Segons Jaume, "les estacions soterrades i sobretot la Intermodal de Palma són els espais on més impacte es produeix per l'emissió de CO2. El canvi quan els combois funcionin amb electricitat serà substancial".

Les rodes insonoritzades, per exemple, són un dels altres elements que ajudaran a reduir l'impacte acústic del tren. I és que els nous trens seran molt més silenciosos, ràpids i còmodes. Segons el gerent de SFM, el canvi tecnològic també serà un dels temes importants no només per als usuaris, sinó per a la mateixa empresa, ja que "als trens dièsel els costa molt parar i arrencar, són molt lents i això fa que tinguin moltes avaries, sobretot a l'estiu amb la calor".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ca, fa mes de 10 anys
MIllor servei i menys projectes faraònics sense sentit.
Millor gestió i menys inauguracions!
Menys Aumasa i menys tram de llevant i Més transport públic per tothom.
Menys construcció i més gestió!
Valoració:0menosmas
Per trasto, fa mes de 10 anys
Crec que xifrar l'objectiu de l'actual govern per al 2012 és absurd perquè aviat s'hauran de convocar eleccions i els que hi ha ara les perdran.
Valoració:4menosmas
Per balear, fa mes de 10 anys
Endavant, ja s'hauria d'haver començat a electrificar!
Valoració:5menosmas
Per Tren llevant sí, fa mes de 10 anys
Molt bona notícia. I sí al tren de Llevant, quants més trens millor! Si les coses es fan ben fetes i l'oferta és bona per força hi haurà demanda.

Visca el tren!

Un que va fer les caminades per el tren de Llevant (fins a Cala Rajada). Molts anys després a la fi el tendrem!
Valoració:-6menosmas
Per Tren on sigui necessaris, fa mes de 10 anys
Amb això haurien d'haver començat i no perdre el temps amb beneitures de línies de Llevant que no duran ni el revisor...
A mem si podem anar entre sa Pobla o Manacor i Palma en un temps raonable, perquè ara és més aviat dissuasori.
Valoració:7menosmas
Per siurell, fa mes de 10 anys
A això s'ha de dedicat a millorar el servei deficitari de les línees que tenim ara, no a obrir noves línees que no tenen previsió de passatgers, que tenen uns costos de construcció milionaris, uns costos de manteniment insostenibles i que hipotequen un transport públic global per tot Mallorca.
Felicitats per aquesta iniciativa però ara toca parar la línea de llevant!
Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris