nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
19°

UM convoca per al 17 d'abril el congrés de refundació

Es farà a Manacor i Pep Melià es presentarà a la reelecció amb el suport de l'executiva. La direcció no es partidària del canvi de sigles

116448

UM va anuncià ahir el Congrés extraordinari de refundació.

Ferran Aguiló(J. Morey.)

Unió Mallorquina farà un congrés extraordinari, de refundació i rellançament del partit. Serà el proper dia 17 d'abril a Manacor. D'aquesta manera, la formació pretén superar la forta crisi interna que han provocat els nombrosos cops judicials per suposats casos de corrupció que han afectat membres del partit i que han acabat provocant ara la dimissió i la baixa de militància de dos dels seus expresidents, Miquel Nadal i Maria Antònia Munar. La decisió de fer el congrés extraordinari la va prendre ahir l'executiva de la formació i ara ho haurà de ratificar el consell polític, màxim òrgan entre congressos. L'actual president d'UM, Pep Melià, optarà a la reelecció amb el compromís que la resta de membres de la direcció li donaran suport i cap d'ells no s'hi presentarà com a alternativa. Melià reconegué ahir que la convocatòria del congrés és una resposta a "l'alarma social" i a "l'impacte en l'opinió pública" que ha provocat la successió d'escàndols polítics que han afectat el partit, el darrer la declaració judicial de l'expresident de la formació, Miquel Nadal, que involucrà la seva antecessora en el càrrec Maria Antònia Munar en una suposada trama de finançament irregular de la formació.

Melià va admetre ahir que aquests darrers fets, que han desembocat en la dimissió i la baixa de militància dels dos expresidents, han "accelerat el procés" de renovació que ell mateix s'havia proposat impulsar des que accedí al lideratge d'UM i a "adoptar mesures extraordinàries". El congrés, segons explicà Melià mateix, haurà de servir per portar a terme una "revisió en profunditat i a fons de les idees, estratègies i pràctica política" d'UM i cercarà "recuperar la il·lusió i la credibilitat" que s'han posat en qüestió amb els diversos escàndols judicials per suposats casos de corrupció que han estat afectant el partit.

En principi, la direcció del partit no es planteja tant el conclave en clau de refundació, sinó de rellençament del partit, i no es partidària de dur a terme un canvi de sigles. Amb tot, entén que el congrés serà molt obert i si algú ho planteja s'analitzarà. El conclave no serà assembleari i abans s'hauran de triar compromissaris a cada comitè local en funció del nombre de militants que tinguin.

Serà, de fet, el segon congrés extraordinari que Unió Mallorquina convoca en menys d'un any. El darrer es va fer el passat 11 de juliol a Artà i hi fou elegit president Miquel Àngel Flaquer, que assumí una direcció en la qual no hi havia cap partidari de Miquel Nadal, el seu antecessor. Amb tot, Flaquer va dimitir per desembre després que el jutge del cas Maquillatge li aplicàs mesures cautelars com a imputat. Flaquer dimití de tots els seus càrrecs i es donà de baixa de la formació. Abans, però, havia fet el mateix el seu secretari general, Damià Nicolau.
La presidència de Flaquer encara fou més curta que la del seu antecessor, Miquel Nadal, que havia estat elegit el desembre de 2007 en substitució de Maria Antònia Munar i dimitia el maig de 2009 després d'una forta crisi interna.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per Sebel·lí, fa mes de 10 anys
Joan, per berenar prenc una tassa de llet amb cacau, i tu? Segur que és a Son Baco que han d'entrar?
Robar, el que es diu robar, roben molt més els que ens espolien fiscalment de fa segles. Votes aquests, tu?
Valoració:10menosmas
Per PSM-Entesa NAcionalista, fa mes de 10 anys
Aquí els quatre gats del nacionalisme ens treiem els ulls i mentrestant e PP fa la seva feina: no heu llegit les respostes d'en Delgado i en Bauzá a El Mundo? Fan feredat. Mentrestant, dedicau temps a posar a parir el PSM, ERc, Entesa... No veis qui és l'enemic, pardalarros?

Valoració:-26menosmas
Per Joan, fa mes de 10 anys
A Sebel.lí: Imparable???peró tú que prens?. En Melia torna a donar mostrar d´amor a Mallorca...ja frisa que entrin les escavadores a Son Baco. Robar i destrossar aixó si que amor per la terra.
Valoració:-31menosmas
Per Sebel·lí, fa mes de 10 anys
És graciós veure com hi ha tants de savis que donen consells sobre UM. Tampoc no hi manquen els fiscals i Salomons que senzillament la voldrien desapareguda. UM representa un sector important i bàsic de la societat mallorquina i per molts de càrrecs que tengui imputats -al cap trobarem les voltes- la gran majoria dels seus militants i quadres no tenen res a veure amb la corrupció. UM és una mac dins la sabata colonial PP-PSOE i per això tots la voldrien fer desaparèixer. Dissortadament per a ells i per als fiscals i jutges al dictat de la metròpoli, això no serà així. També és hora d'establir qualque federació amb CiU i cercar equivalents al País Valencià. D'aquesta manera serà imparable.
Valoració:86menosmas
Per tofol, fa mes de 10 anys
Más de lo mismo!... una rentada de cara i els calçotets plens de merda!. Pingos, esperàvem molt més de tú!
Valoració:-27menosmas
Per el noi des pou nou, fa mes de 10 anys
El Congreso de UM es la mejor oportunidad que tienen para hacer una refundación, que defina claramente sus objetivos políticos, y la nueva organizacion.Una estructura muy abierta y democrática, que no impida la participación de sus adheridos, y que la transparencia sea norma exigida para todos los militantes.
Un partido nuevo, qque recoga a muchos miles de mallorquines de centro que están por un desarrollo de la Autonómia,dentro de un marco federal.En ese partido podrían converger personas muy válidas del Psm,que atraviesa por momentos de definición y de falta de proyectos.Están cayendo mucho en la necesidad y en la urgencia de Gobernar, ya que hay muchos y válidos militantes que no podr´´ia estar en la oposición.¡ojo¡El Psm debería analizar el momento y converger con UM, creando una alternativa de centro fuerte y de gobierno.
El porblema lo tendría en Menorca,que hay un debarajuste enorme, y que más de uno corren a la desesperada para no quedar en tierra de nadie.
Pep Melià tiene capacidad, y su buena imagen puede ayudar a ese reencuentro de los mallorquinistas.
Valoració:33menosmas
Per Caresdures, fa mes de 10 anys
Anau a la desesperada i ho heu d'intentar així com sigui, si congrés, si refundació, si canvi de sigles, i tot per no voler donar el braç a torça i reconèixer lo dolents que sou i lo malament que ho heu fet per tot arreu. Pensau que la societat a la que tant heu estafat, robat i enganyat ara vos creuran pel però fet de presentar-vos amb un altra nom o simular que heu canviat de procedir amb una més que sospitosa refundació? Accepta-ho d'una vegada, no sou dignes d'estar enmig, de representar a ningú per la vostra miserable realitat i maneres de fer. Anau-vos amb la música a un altra banda.
Valoració:-12menosmas
Per Joan, fa mes de 10 anys
Mirim a la cara señora Calvo, mirim a la cara.....
S´ha de tenir barra.
Valoració:-6menosmas
Per Som de la roqueta, fa mes de 10 anys
Vos equivocarau si no canviau les sigles. Refundació total, aprofitant l'actual infrestuctura, amb nous estatuts que definesquin el nou partit com a nacionalista de centre, com és Convergència de Catalunya.
Valoració:3menosmas
Per gerret, fa mes de 10 anys
temps i més temps necessiten el membres d´UM estan massa acostumats a venerar a la princesa i aixó costa un poquet canviar la costum la princesa era molt princesa i els seus acólits molts curts i tots entraren per lo mateix tenir bó i guanyar molt de diners en poc temps, ara han de purgar tot el que han fet que no és poc
Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris