nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 17°
16°

El decorador de Matas no va cobrar en negre

Obrador afirma davant el jutge Castro que facturà 106.248 euros per treballar a la casa de l'expresident a Sant Feliu

116494

Antoni Obrador, que decorà la casa de Matas, declarà com a imputat del cas Palma Arena.

T.Ayuga

El creador d'espais Antoni Obrador afirmà ahir, davant el jutge Castro, que rebé de Jaume Matas un total de 106.248 euros per les tasques de "decoració i estètica" a la planta noble de can Sales Menor. Afegí que aquesta suma respon "exclusivament a les facturacions lliurades per Denario", la seva empresa. Indicà, a més, que la relació amb Matas "era molt respectuosa" i que, per això, creu que "mai no se li hauria acudit -a Matas- plantejar pagaments en efectiu sense facturació". També assegurà que no havia rebut "cap insinuació" sobre el que havia de declarar. Ho va fer en qualitat d'imputat.

Obrador afirmà que, quan Matas comprà la planta noble de can Sales Menor, li demanà la seva "col·laboració com a decorador interiorista", però que per als serveis d'arquitectura ja disposava de Giuseppe Violante, "que acabaria sent veí" de Matas. Violante va ser un dels socis que, mitjançant Nova Labritja, varen comprar l'edifici. En demanar-li si a les factures de Denario apareixen els seus honoraris, afirmà que, com que l'esposa de Matas, Maite Areal, "no em demanà cap descompte", ja se sentí "compensat en atenció a la feina desenvolupada". Afegí que, si Areal li ho hagués demanat, ell li hauria descomptat entre un 5 i un 10% del total. Apuntà que, encara hi hagués obtingut beneficis, "el marge comercial dels productes és d'una mica més del 30%".

Sobres amb doblers

L'empresari explicà al jutge que Miquel Àngel García era un col·laborador extern del seu despatx, però "no com a arquitecte tècnic", i que Matas acceptà el seu "assessorament". "Era una espècie de coordinador" que el suplia quan ell no hi era, indicà. García també testificà ahir com a imputat i reconegué que havia entregat als proveïdors del palauet "sobres tancats amb doblers" que Maite Areal li lliurà. Obrador declarà que ell no pagà els serveis de García i que si algú ho va fer, suposa que "seria la família Matas". També assenyalà que a Denario "és molt freqüent que les persones que es relacionen amb mi deixin sobres i altres els recullin". Així, no el sorprèn que Areal "hagi pogut deixar algun sobre".

Madrid i Colònia de Sant Jordi

Obrador explicà que, el 2004, Matas li comentà que un pis de Madrid "necessitaria una quarta habitació" i, en un dels viatges que va fer a la capital, anà a l'habitatge, "que estava en construcció" i "sobre els mateixos plànols de Vallehermoso vaig fer quatre retxes i vaig sortir de l'habitació". Afegí que fou Areal qui li formulà l'encàrrec, però que l'obra la realitzà la constructora. Afirmà que desconeix "qui és el propietari del pis" i que "atesa la insignificança de la reforma, no generà cap honorari". Obrador afegí que també havia intervingut en una petita reforma d'un pis de la Colònia Sant Jordi: "convertir una espècie de traster d'una terrassa d'un àtic en una habitació amb bany". Li ho encarregà Areal. Digué al jutge que no parlà per res amb la mare de Matas, a qui ja coneixia, i que no la va veure al pis. No sabé dir tampoc qui n'era el propietari.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per vius i ungles, fa mes de 10 anys
Jo no sé, jo no sé.... jo el que crec es que saps mes del que dius.
Valoració:0menosmas
Per Guillem Sagrera, fa mes de 10 anys
Aquest món és plé de lladres!
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris