cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

L'absència de Munar fa més forts els populars

El PSIB, el Bloc i UM no sumen prou vots perquè s'aprovi fer un grup per estudiar com els polítics nomenen els jutges. En canvi, s'accepten dues propostes del PP

116444

La socialista Aina Rado presideix el Ple del Parlament d'ahir.

Ferran Aguiló(J.Morey.)

Maria Antònia Munar formalitzà ahir la renúncia al càrrec i no anà al Parlament. Així, doncs, ahir hi faltà un diputat d'UM. Però aquest fet, que es resoldrà en el pròxim ple, deixà encara més dèbil el Govern d'Antich. Ni tan sols amb el suport dels uemites es pogué fer prosperar la proposició no de llei presentada pel Bloc i que s'havia acordat abans que el Pacte quedàs romput. El PP, en canvi, va aconseguir que anassin endavant, amb algunes transaccions, una proposició i una moció.
Com que mancava un diputat, el PP sumava tants de vots com els altres partits junts.

Quan hi ha empat, les propostes s'han de votar tres vegades i, si la igualtat es manté en les tres votacions, la proposta queda rebutjada. Precisament això passà ahir amb la proposició no de llei formulada pel Bloc per constituir "una ponència d'estudi dels privilegis processals, dels nomenaments i funcions dels òrgans constitucionals i les relacions entre el poder judicial i el poder polític". O sigui, segons explicà el diputat del Bloc Antoni Alorda, un grup que ha d'analitzar com es designen els jutges del Tribunal Superior de Justícia, posem per cas, i quins privilegis tenen els diputats, pel fet de ser aforats, als tribunals.

Alorda afirmà que, per exemple, volien estudiar com els diputats nomenaven els magistrats del Tribunal Superior que, al seu torn, són els qui han de jutjar-los si hi ha casos de corrupció. Esmentà la jutgessa Felisa Vidal, que formava part del Govern de Jaume Matas. Però el PP no acceptà ni tan sols la creació del grup d'estudi. Joan Flaquer defensà que "l'aforament no representa immunitat" i que el Poder Legislatiu ha de participar en la designació dels càrrecs judicials. Els populars, per contra, aconseguiren fer prosperar una proposició sobre l'eliminació dels residus dels escorxadors i una moció relativa a la llei Carbonero, de la qual només se'n rebutjà un dels deu punts, també per causa d'un empat. Dels altres punts, set foren aprovats per tothom i dos, pactats amb UM.

Rado perd el control

Aina Rado no pogué mantenir el control de la Cambra durant tota la sessió. Mentre el president, Francesc Antich, contestava una pregunta del PP referent a la reprovació de tres consellers en el ple anterior, José María Rodríguez cridà "al tema!". Els diputats del PSOE hi respongueren amb comentaris i sornegueria, mentre que el president del PPde Palma s'aixecà i assenyalà i increpà el Grup Socialista.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per mallorquin, fa mes de 10 anys
cada que día que pasa es un dia menos de nazionalsocialismo en Baleares
Valoració:-5menosmas
Per Rosalia, fa mes de 10 anys
Arnau, la regeneració és de persones, d'aprofitats i de polítics que s'han pres la política com una professió per aconseguir prestigi i poder, gent moltes vegades amb molt poca formació i que han trobat en les relacions personals i els discurts baratsuna manera de portar pà a casa, situació que dista molt de la necessitat de gent formada i amb una visió general de les necessitats del país. No sé on s'ha de trobar aquesta gent, segurament fora de s'illa però el que està clar que amb els líders actuals de PSM, UM, Entesa i ERC no anam enlloc.
Valoració:0menosmas
Per falta d'ortorgrafia!, fa mes de 10 anys
pleno??
Valoració:9menosmas
Per Jaia Bigalot, fa mes de 10 anys
Idò jo, Arnau, estic cansada que s'autoproclamin nacionalistes. I a Espanya, vénga relacionar el nacionalisme amb aquesta ronya. De quina nació són? De la seva butxaca! Aquest rètol els anava bé, perquè a Catalunya el nacionalisme dretà ha governat més de vint anys. Si no n'hi ha cap que no bledegi! Es vestiren de moderats i es pensaren que el rebosillo els taparia els polls, però sempre han mostrat el llautó.
Valoració:-16menosmas
Per Pere Mateu, fa mes de 10 anys
El que hauria d'haver fet Entesa era expulsar a n'en Crespi per haver anat a les llistes de Munar, Nadal i Flaquer. Aquest home ha tengut un carrec d'UM fins ara. Ara que veu que el vaixell s'enfonsa, s'aferra al que sigui. Aixo era el lider del psm renovador? I Entesa orgullosa del tranfuguisme, que lleig i patetic.
Valoració:-9menosmas
Per Romàntic, fa mes de 10 anys
Ai! Com enyor aquells comentaris dels peperos que parlaven de pacte per no perseguir UM a canvi de governar, i els dels uemites parlant de persecussió per part dels fiscals.
Valoració:-4menosmas
Per Arnau de Santacília, fa mes de 10 anys
Aquests quatre corruptes d'UM no fan més que mal al nacionalisme illenc, ja que la ultradreta no perd el temps a relacionar tot d'una nacionalisme-corrupció.

La regeneració que jo esper d'UM és que tots els nacionalistes s'uneixin (PSM+UM+Entesa+ERC) i es posin d'acord d'una vegada per tirar endavant un model comú que pugui fer front a les envestides del madrilenyisme més ranci que practiquen PSOE i PP.
Valoració:8menosmas
Per Ganivet, fa mes de 10 anys
Jo no pos en dubte la labor del Grup Serra a l'hora de defensar la nostra llengua amb el Balears, etc.... però me sobta que dia si i l'altra també surtin a defensar na Cerdó quan algun altra polític l'ha criticada. Ho fan a una secció que no se molt bé com es diu però sol anar a la part d'abaix de les pàgines centrals. El darrer cas avui quan critica na Nanda Ramon per demanar explicacions a Cerdó sobre la corrupció d'UM a Palma. No se li pot demanar sobre aquestes coses? i a més, perquè no fan aquesta defensa d'altres polítics?
Valoració:-7menosmas
Per Toni Sala, fa mes de 10 anys
No vos fiqueu amb el Grup Serra que és millor de molt que l'immundo i l'espanyolíssim DM! I, a més, aviat el grup veurà que darrera UM no hi ha més que brutor.
Valoració:-11menosmas
Per Grup d'extermini de rates tragineres, fa mes de 10 anys
Vaja! Ja m'he quedat sense feina.
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris