nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

El PP demana explicacions pel pacte amb UM

El Govern els remet a la passada legislatura, en la que foren ells els qui pactaren amb els nacionalistes

El diputat del PP Antoni Pastor ha demanat explicacions al Govern sobre "el cost" del pacte de governabilitat del PSIB i Bloc amb Unió Mallorquina (UM) al que el conseller de Presidència, Albert Moragues, ha replicat demanant el preu de l'acord de PP i UM en el Consell de Mallorca la passada legislatura.

En el torn de preguntes del ple del Parlament, Pastor ha consultat al Govern quin va ser el cost "perquè Munar pogués presidir el Parlament i Antich el Govern".

El conseller de Presidència, Albert Moragues, ha replicat preguntant "el preu" que va pagar el PP "per pactar el Consell de Mallorca en la passada legislatura", un acord a què s'ha referit com aquell pacte "tan estrany".

"Li ho pregunti al senyor Matas que vindrà molt aviat", li ha dit Moragues a Pastor en relació amb la citació de l'expresident del Govern per declarar com imputat pel cas de presumpta corrupció del Palma Arena, el pròxim 23 de març.

Aquest comentari de Moragues, així com l'acusació que "el PP té 12 casos" de presumpta corrupció derivats de la passada legislatura, ha provocat xiulets i protestes del grup popular.

Pastor ha insistit que "el pacte està trencat i ha fracassat perquè si volien millorar alguna cosa és evident que no l'han millorat" i ha acusat al PSIB d'aplicar una "dictadura del pensament únic" per considerar que ningú que no sigui el partit socialista no pot pactar amb UM.

"No volen qüestió de confiança perquè la perdrien, no volen avançar les eleccions perquè saben que perdrien, dimiteixin perquè hi ha alternativa", ha reclamat Pastor.

Moragues ha recordat que el PP ha pactat en tres ocasions amb UM i ha assenyalat que sí que hi ha alternativa a l'actual Govern, però el PP "no té la valentia d'exercir-la".

Per la seva part, el portaveu del grup popular, Francesc Fiol, ha qualificat avui de "fet gravíssim" que el Parlament reprovàs en el passat ple tres consellers del Govern, a la qual cosa el president Antich, ha replicat que els tres "estan fent bé el seu treball".

Fiol ha assegurat que la reprovació dels consellers d'Afers Socials, Promoció i Immigració; Economia i Hisenda; i Salut i Consum, (Fina Santiago, Carles Manera i Vicenç Thomàs, respectivament) hauria de fer reflexionar Antich sobre "la situació de minoria" del Govern en el Parlament.

El portaveu popular ha ironitzat sobre la referència que va fer Antich dissabte en un discurs a la situació política de tempesta en el Govern, quan va afirmar que la barca era "molt marinera" i ha dit que "el contramestre s'ha llançat per la borda o l'han tirat per la borda".

"Del patró preferesc no parlar-ne", ha continuat Fiol, qui ha reiterat a Antich que "presideix un govern miniminoritario, sense capacitat per tirar endavant els problemes de la comunitat", i l'ha instat de nou que presenti una qüestió de confiança.

Antich ha manifestat el seu desacord amb la reprovació als tres consellers citats, de qui -continuant amb el símil nàutic- ha dit que "estan fent un bon treball" i ha assenyalat que, encara que "alguns voldrien que la barca estigués foradada, però no serà així".

Antich ha acusat el grup popular d'haver tingut paralitzada l'aplicació de la Llei de Dependència quan governaven la passada legislatura i ha assegurat que en l'actualitat el Govern ha realitzat 23.000 valoracions.

Ha lloat també el treball del conseller de Salut en la construcció de noves infraestructures, així com la del titular d'Economia i Hisenda per "donar una gran inversió i ajudar la gent, alhora que fa totes les polítiques possibles en temes d'austeritat".

Antich ha posat com a exemple de la bona marxa de la comunitat les dades de l'atur conegudes avui i ha assenyalat que Balears és l'única que per segon mes consecutiu no destrueix ocupació.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere Antoni., fa mes de 10 anys
La resposta de n'Albert Moragues és d'un infantilisme impropi d'un polític que ens governa.
Valoració:2menosmas
Per Toni, fa mes de 10 anys
El que vole saber és que va passar amb el Palma Arena i moltes coses més.
Valoració:15menosmas
Per jofre, fa mes de 10 anys
Jo necessit Feina!
Algú pensa en nosaltres?
Valoració:21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris